MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΉ

Ποιοι διάσημοι καλλιτέχνες στηρίζουν έμπρακτα το κίνημα Black Lives Matter

Αυτοί οι καλλιτέχνες δεν περιορίζονται σε δημοσιεύσεις στα social media, αλλά κάνουν τη διαφορά.

Η ηθοποιός και μοντέλο Emily Ratajkowski σε πορεία του Black Lives Matter
Η ηθοποιός και μοντέλο Emily Ratajkowski σε πορεία του Black Lives Matter
Monopoli Team

Χτες, Τρίτη 2 Ιουνίου, τα social media γέμισαν μαύρες εικόνες στο πλαίσιο της διαδικτυακής διαμαρτυρίας #BlackOutTuesday για την μνήμη του George Floyd, του Αφροαμερικανού που δολοφονήθηκε στα χέρια ενός αστυνομικού και τριών συνεργατών του στη Μινεάπολη των ΗΠΑ.

Όσο καλές προθέσεις και αν είχε αυτή η διαμαρτυρία, όμως, υπάρχουν καλλιτέχνες που θεωρούν ότι μια απλή δημοσίευση δεν είναι αρκετή. Μάλιστα, πολλοί διάσημοι, όπως η Κένταλ Τζένερ, έχουν δεχθεί κριτική, καθώς περιορίστηκαν μόνο σε μία απλή αναδημοσίευση στο Instagram. Τελικά, αν και καθυστερημένα, δημοσίευσε την γνωστή μαύρη εικόνα για το #BlackOutTuesday.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Black Lives Matter»: Υποστηρίξτε το κίνημα, μ’ ένα απλό κλικ στο YouTube12.09.2018

Οι φωνές, όμως, που επιμένουν ότι η δράση των διάσημων και influencers δεν πρέπει να μείνει στα social media όλο και πληθαίνουν. Ως άτομα με αυξημένη επιδραστικότητα ειδικά στους νέους και φυσικά παραπάνω οικονομικούς πόρους, υπάρχουν σίγουρα πολλά περισσότερα που μπορούν να κάνουν.

Οι διασημότητες που κάνουν τη διαφορά

Για παράδειγμα, ο Lil Nas X, δημοφιλής ράπερ που έγινε διάσημος μετά την επιτυχία του Old Town Road, προτείνει να μην περιοριστούν στις μαύρες εικόνες στα social media. Αντιθέτως, μπορούν να δημοσιεύσουν συνδέσμους και τρόπους για να στηριχθεί οικονομικά το κίνημα Black Lives Matter.

Μία πολύ απλή ιδέα, αλλά παράλληλα πολύ αποτελεσματική, ειδικά αν την ακολουθήσουν influencers και διασημότητες με εκατομμύρια followers.

Ανάλογα, η Rihanna αποφάσισε να στηρίξει τους ακτιβιστές και το κίνημα Black Lives Matter με παραπάνω από έναν τρόπο. Μεταξύ άλλων, συμμετείχε σε ένα βίντεο της Alicia Keys με τίτλο “23 Τρόποι να δολοφονηθείς στην Αμερική αν είσαι μαύρος”. Έβαλε σε πλειστηριασμό ένα φόρεμα της, τα έσοδα του οποίου θα πάνε σε αντίστοιχες οργανώσεις. Προέτρεψε επίσης τους followers της να ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές των ΗΠΑ.

Παρομοίως, ο Harry Styles, αν και Βρετανός, αποφάσισε να κάνει πολλά περισσότερα από πολλούς Αμερικανούς διάσημους. Αφού ανακοίνωσε την ανοιχτή στήριξη του στο κίνημα με ένα tweet, έγραψε πως έδωσε χρήματα για την αποφυλάκιση των ακτιβιστών που φυλακίστηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων. Σίγουρα μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία, καθώς χιλιάδες ακτιβιστές που συμμετείχαν σε αντιρατσιστικές πορείες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα και μάλιστα με βίαιο τρόπο.

Άλλοι διάσημοι πήγαν ένα βήμα παραπέρα και συμμετείχαν οι ίδιοι στις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται εδώ και μία εβδομάδα στις ΗΠΑ. Διασημότητες, όπως οι ηθοποιοί Kristen Stewart και Ben Affleck, η τραγουδίστρια Halsey, το μοντέλο Emily Ratajkowski συμμετείχαν στις πορείες, δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξη τους.

Μάλιστα ο δημοφιλής ηθοποιός Cole Sprouse, που ξεκίνησε στην καριέρα του ως Ben στα φιλαράκια και πλέον έχει εκατομμύρια θαυμαστές λόγω της συμμετοχής του στη σειρά Riverdale, συνελήφθη κατά τη διάρκεια μιας ειρηνικής πορείας. “Με συνέλαβαν, ενώ διαδήλωνα μαζί με πολλούς άλλους στην Santa Monica. Μας έδωσαν την δυνατότητα να φύγουμε. Άλλες αστυνομικές δυνάμεις όμως εμπόδιζαν την πορεία μας και άρχισαν να μας δένουν” δήλωσε ο δημοφιλής ηθοποιός.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b