MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΟΛΗ

Δύο νέοι ποδηλατόδρομοι έρχονται στην Αθήνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης, εξήγγειλε την κατασκευή δύο νέων ποδηλατοδρόμων στην Αθήνα.

Monopoli Team

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου που γιορτάζεται σήμερα, 3 Ιουνίου, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ανακοίνωσε πως θα δημιουργηθούν δυο νέοι ποδηλατόδρομοι στο κέντρο της Αθήνας.

Η απόφαση ανακοινώθηκε στο πλαίσιο συμβολικής ποδηλατοδρομίας από την πλατεία Κοτζιά έως το Ζάππειο, που έλαβε μέρος σήμερα, από τον δήμο Αθηναίων, και στον οποίο συμμετείχαν δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα, αλλά και μέλη της ποδηλατικής κοινότητας της Αθήνας.

Συμβολική ποδηλατοδρομία στο κέντρο της Αθήνας με τον Κώστα Μπακογιάννη και τον Κωστή Χατζηδάκη.

Οι νέες διαδρομές των ποδηλατοδρόμων
Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση της ποδηλατικής διαδρομής, από το Φάληρο μέχρι την Κηφισιά, και ειδικότερα στο τμήμα Γκάζι-Κηφισιά, με προϋπολογισμό 7 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα, θα κατασκευαστεί ακόμη ένας ποδηλατόδρομος, με προϋπολογισμό 3 εκατομμυρίων ευρώ, με αφετηρία από το σταθμό του μετρό της Κατεχάκη και ο οποίος μέσω Πολυτεχνειούπολης και Πανεπιστημιούπολης, θα καταλήγει στο σταθμό του μετρό στον Ευαγγελισμό, σύμφωνα με τον υπουργό.

Νέα πολιτική για την ηλεκτροκίνηση

Τέλος, ανακοινώθηκε, πως την Παρασκευή 5 Ιουνίου, θα εξαγγελθεί από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, πολιτική για την ηλεκτροκίνηση. «Στη πολιτική αυτή περιλαμβάνεται ένα οικολογικό bonus για όσους αγοράζουν ηλεκτρικά οχήματα, το οποίο θα είναι πολύ ισχυρότερο για όσους αγοράσουν ηλεκτρικά ποδήλατα. Θέλουμε να κάνουμε επί της ουσίας ένα άνοιγμα στο ποδήλατο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Σχέδιο από τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας

«Η δική μου ευχή και πεποίθηση είναι αυτή να είναι η τελευταία συμβολική κίνηση. Του χρόνου την ημέρα του ποδηλάτου να τη γιορτάσουμε όλοι μαζί εδώ στον Μεγάλο Περίπατο, σε μία διαδρομή που θα φθάνει τα 7 χλμ. Μία διαδρομή που θα απελευθερώσει 50 στρέμματα δημόσιου χώρου και θα αλλάξει την Αθήνα», ανέφερε από τη πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠοδηλατάδα και άλλες δράσεις από τους δήμους της Αττικής για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b