MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΊΑ

Μείωση ΦΠΑ: Ποια προϊόντα θα έχουν χαμηλότερες τιμές από 1η Ιουνίου

Για πέντε μήνες, από 1η Ιουνίου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, ο ΦΠΑ μειώνεται στο 13% για δεκάδες προϊόντα και υπηρεσίες.

Monopoli Team

Από σήμερα Δευτέρα 1η Ιουνίου και για πέντε μήνες, δηλαδή μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, ο ΦΠΑ μειώνεται στο 13% για δεκάδες προϊόντα και υπηρεσίες, στο πλαίσιο του σχεδίου της κυβέρνησης για τη στήριξη της οικονομίας.

Έτσι, χαμηλότερες τιμές θα δούμε στους καφέδες, τα αναψυκτικά, το μεταλλικό νερό, τα αλκοολούχα ποτά, τους χυμούς, τα ενεργειακά ποτά και γενικότερα στα ροφήματα.

Η μείωση του ΦΠΑ θα ισχύσει επίσης στη μεταφορά προσώπων και των αποσκευών τους. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει μείωση σε κάθε μορφής εισιτήριο, όπως είναι τα ακτοπλοϊκά, τα αεροπορικά, τα υπεραστικά, τα σιδηροδρομικά και φυσικά τα αστικά.

Για παράδειγμα, το κανονικό εισιτήριο στον ΟΑΣΑ θα κοστίζει 1,20 από 1,40 ευρώ, ενώ το μειωμένο εισιτήριο θα κοστίζει 0,50 από 0,60 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘερινά σινεμά: Ανοίγουν με αποστάσεις, ίδιο εισιτήριο και χωρίς διάλειμμα12.09.2018

Το ΦΠΑ θα μειωθεί και για τους κινηματογράφους, παρ’ όλ’ αυτά αναμένεται να μην μειωθούν οι τιμές των εισιτηρίων, καθώς οι αιθουσάρχες ισχυρίζονται ότι ο μέσος όρος της τιμής ενός εισιτηρίου έχει ήδη μειωθεί από την προ-covid εποχή, λόγω των προσφορών και εκπτώσεων που προσφέρουν.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b