MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Κυριακής: 17 προτάσεις για να δείτε σήμερα online

Συγκεντρώσαμε 17 αξιόλογες προτάσεις για online θεάματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που μπορείτε να απολαύσετε online, σήμερα Κυριακή 31 Μαΐου.

«To ελιξήριο του έρωτα»
Monopoli Team

Οι Ελληνικές παραστάσεις που είναι διαθέσιμες online σήμερα:

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δείτε σήμερα στις 21:00, την όπερα «Ορφέας, Μύθος σε Μουσική» του Κλαούντιο Μοντεβέρντι, μια εντυπωσιακή παραγωγή, σε σκηνοθεσία Πιερ Λουίτζι Πίτσι.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Δείτε σήμερα στις 20:30, στις Παραβάσεις του ΚΠΙΣΝ, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Αργυρώς Χιώτη και με την ερμηνεία των Μανώλη Μαυροματάκη και Ηρώς Μπέζου, τον «Άι-Γιώργη», ένα από τα κορυφαία διηγήματα του Δημήτρη Χατζή. Η ηχογραφημένη ανάγνωση θα είναι διαθέσιμη στο snfcc.org/chatzis.

«Ορφέας, Μύθος σε Μουσική»

Ίδρυμα Ωνάση

Δείτε σήμερα συζητήσεις για τη βιωσιμότητα, την καινοτομία και τις νέες κατευθύνσεις στην κυκλική οικονομία της μόδας, μέσα από το πρίσμα των εναλλακτικών υλικών, μοντέλων, πρακτικών και ιδεών στο «Circular Cultures», μέσα από το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube.
Βρείτε το εδώ.

Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Μέσα από το νέο πρότζεκτ της Στέγης με τίτλο «ENTER», καλλιτέχνες ανά τον κόσμο ετοίμασαν νέα έργα, φτιαγμένα στην περίοδο της καραντίνας, μέσα σε μόλις 120 ώρες. Δείτε σήμερα την μικρού μήκους ταινία με τίτλο «Touch me» του Γιώργου Ζώη, που ισορροπεί περίτεχνα ανάμεσα στο όνειρο και τον εφιάλτη, την πραγματικότητα και τη δυστοπία, την απομόνωση και την εγγύτητα.
Βρείτε το εδώ.

«Touch me»

Θέατρο Πορεία

Με το σύνθημα «Είμαστε όλοι εδώ» 46 καλλιτέχνες δημιουργούν, για το Θέατρο Πορεία, από ένα προσωπικό βίντεο επί σκηνής, με αναγνώσεις λογοτεχνικών, θεατρικών έργων κ.α. Σειρά, σήμερα, έχει ο ηθοποιός Μάξιμος Μουμούρης που διαβάζει το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Ο Έρωτας στα χιόνια».
Δείτε το εδώ.

ΚΘΒΕ

Τελευταία ευκαιρία σήμερα για να παρακολουθήσουμε όλες τις παραστάσεις του ΚΘΒΕ που προβλήθηκαν την περίοδο της καραντίνας. Δείτε σήμερα την παράσταση «Οι στυλοβάτες της κοινωνίας» του Χένρικ Ίψεν σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου, αλλά και άλλες παραστάσεις εδώ.

«Οι στυλοβάτες της κοινωνίας»

Μία παράσταση μέσω της πλατφόρμας Ζoom

Δείτε σήμερα στις 21:45, μία ζωντανή διαδικτυακή παράσταση μέσω της πλατφόρμας Zoom. Ένα παιχνίδι του νου βασισμένο στο ομότιτλο έργο του Θανάση Τριαρίδη, «Dämmerung», σε σκηνοθεσία Νικόλα Ανδρουλάκη. Βρείτε εισιτήρια εδώ.

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:

Comédie-Française

Η Comédie-Française σήμερα στις 21:50 την παράσταση «Le Système Ribadier» του Ζορζ Φεϊντό, σε σκηνοθεσία της Zabou Breitman.
Δείτε to εδώ.

Schaubühne του Βερολίνου

Όπως κάθε μέρα έτσι και σήμερα, η Βερολινέζικη Schaubühne ανεβάζει με ελεύθερη πρόσβαση, μια παράστασή της, η οποία θα είναι διαθέσιμη μόνο από τις 19:30 μέχρι τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα. Σήμερα, προβάλει το έργο «Το χειμωνιάτικο παραμύθι» (The Winter’s Tale) του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία του Luc Bondy. Χωρίς υπότιτλους.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Κρατική όπερα της Βιέννης

Η Κρατική όπερα της Βιέννης ανεβάζει ξανά σήμερα, την όπερα «Arabella» του Ρίχαρντ Στράους, σε μουσική διεύθυνση του Peter Schneider. 
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Arabella»

Metropolitan Opera Νέας Υόρκης

Η Metropolitan Opera Νέας Υόρκης προβάλει την όπερα «To ελιξήριο του έρωτα» του Γκαετάνο Ντονιτσέττι, σε μουσική διεύθυνση του Domingo Hindoyan. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα της επόμενης ημέρας.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας

Δείτε σήμερα την παράσταση «This House», βασισμένη στο θεατρικό έργο του Τζέιμς Γκράχαμ, σε σκηνοθεσία του Jeremy Herrin. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη έως την Πέμπτη 4/6.
Δείτε την εδώ.

Shakespeare’s Globe Theater

Τελευταία ευκαιρία να παρακολουθήσετε σήμερα «Το χειμωνιάτικο παραμύθι» (The Winter’s Tale) του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία της Blanche McIntyre. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη για δωρεάν παρακολούθηση εδώ.

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα»

Dutch National Opera

Δείτε σήμερα στις 20:00 (ώρα Ελλάδος) την όπερα «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Σαρλ Γκουνώ, βασισμένη στην διάσημη τραγωδία του Σαίξπηρ. Η σκηνοθεσία είναι του Olivier Py, ενώ τα κορυφαία κομμάτια ερμηνεύουν η σοπράνο Lyubov Petrova και ο τενόρος Ismael Jordi.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Βασιλική Όπερα του Λονδίνου

H Βασιλική Όπερα του Λονδίνου προβάλει την παράσταση μπαλέτου «The Cellist» σε μια χορογραφία της Cathy Marston, αφιερωμένη στη ζωή της βιολοντσελίστα Jacqueline du Pré.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«The Cellist»

Μπαλέτα Bejart

Δείτε, για τελευταία φορά σήμερα, την παράσταση «空Ku» σε μια χορογραφία της Yuka Oishi.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Όπερα του Παρισιού

Η Όπερα του Παρισιού προβάλει την όπερα «Boris Godunov» του Μοντέστ Μουσόργκσκι, σε σκηνοθεσία του Ivo van Hove και μουσική διεύθυνση του Vladimir Jurowski. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι σήμερα.
Δείτε την εδώ.

Κι άλλες παραστάσεις online!

Επιπλέον, μπορείτε να απολαύσετε παλαιότερες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, που είναι διαθέσιμες online στο ψηφιοποιημένο αρχείο του, τη νέα υπηρεσία on demand του Θεάτρου Τέχνης, που μπορείτε να παρακολουθήσετε παραστάσεις έναντι χαμηλού αντιτίμου, παραστάσεις του θεάτρου του Νέου Κόσμου από το επίσημο κανάλι του στο YouTube, καθώς και άλλες πολλές παραστάσεις που διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο!

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b