MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΙΝΙΕΣ

We Are One: Οι ελληνικές ταινίες που θα προβληθούν στο πρώτο ψηφιακό φεστιβάλ

Δείτε ποιοι είναι οι Έλληνες δημιουργοί που συμμετέχουν με μικρού μήκους ταινίες τους στο πρώτο παγκόσμιο κινηματογραφικό online φεστιβάλ, που ξεκινάει σήμερα 29 Μαΐου.

«Ηλεκτρικός κύκνος» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη.
Monopoli Team

To Tribeca Film Festival, σε συνεργασία με το YouTube, λανσάρoυν το πρώτο παγκοσμίως ψηφιακό κινηματογραφικό φεστιβάλ, που θα διαρκέσει για 10 μέρες και θα στριμάρεται δωρεάν, μέσω της  πλατφόρμας του YouTube.

Συγκεκριμένα από τις 29 Μαΐου ως τις 7 Ιουνίου, 21 από τα μεγαλύτερη διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου, όπως το Φεστιβάλ των Καννών, του Βερολίνου, της Βενετίας, του Sundance, του Τορόντο και της Tribeca, θα προβάλλουν περισσότερες από 100 ταινίες, με την εκπροσώπηση περισσότερων από 35 χωρών.

«Route – 3» του Θανάση Νεοφώτιστου.

Οι δημιουργοί

Οι Έλληνες δημιουργοί, των οποίων οι μικρού μήκους ταινίες θα φιλοξενηθούν στο μεγαλύτερο κινηματογραφικό γεγονός στην εποχή του κορονοϊού, είναι οι Βασίλης Κεκάτος, Αθηνά-Ραχήλ Τσαγγάρη, Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη και Θανάσης Νεοφώτιστος.

Οι ταινίες

Οι ταινίες θα είναι η βραβευμένη με τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες μικρού μήκους ταινία «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς» του Βασίλη Κεκάτου, το «24 Frames Per Century» της Αθηνάς-Ραχήλ Τσαγγάρη που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ της Βενετίας, ο «Ηλεκτρικός κύκνος» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη που επίσης έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας και το «Route – 3» του Θανάση Νεοφώτιστου που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ του Σεράγεβο.

«Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς» του Βασίλη Κεκάτου.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει 23 αφηγηματικά και 8 ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, 57 αφηγηματικά και 15 ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, 15 αρχειοθετημένες συνομιλίες και πέντε προγράμματα VR τεχνολογίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«We Are One»: Περισσότερες από 100 ταινίες, στο πρώτο ψηφιακό κινηματογραφικό φεστιβάλ12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b