MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης live από τον Φάρο του ΚΠIΣΝ

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη συνεχίζεται την Πέμπτη 4 Ιουνίου, η διαδικτυακή σειρά συναυλιών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) #snfccAtHome: music.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης live από τον Φάρο του ΚΠIΣΝ

Σε μια εποχή που κρατάμε αποστάσεις, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης καταργεί την απόσταση μέσα από τη μαγεία του τραγουδιού. Μόνος επί σκηνής, παίζει και τραγουδά τα τραγούδια του στην πρωτογενή μορφή τους, όπως ήταν τη στιγμή της δημιουργίας τους. Τραγούδια αγαπημένα όπως τα «Όνειρο ήτανε», «Ο κόσμος που αλλάζει» και «Βυθός».

Ακολουθώντας μια παράδοση αιώνων, αυτή των τροβαδούρων, με μια κιθάρα ή ένα λαούτο, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μοιράζεται συναισθήματα, σκέψεις, εμπειρίες, όνειρα και πραγματικότητες που διατρέχουν και καθορίζουν όλους μας. Μια συναυλία που, μέσα από τις εντάσεις και τις σιωπές της, μας φέρνει στον πυρήνα της δημιουργίας και της έκφρασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Σαβίνα Γιαννάτου live από τον Φάρο του ΚΠΙΣΝ12.09.2018

Η σειρά #snfccAtHome: music

Η σειρά #snfccAtHome: music, στην οποία αγαπημένοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν συναυλίες σε ζωντανή αναμετάδοση από εμβληματικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ, χωρίς την παρουσία κοινού και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, έχει φιλοξενήσει μέχρι τώρα με μεγάλη επιτυχία συναυλίες της Δήμητρας Γαλάνη, της Νατάσσας Μποφίλιου, του Δημήτρη Καμαρωτού, των Katerine Duska & Leon of Athens, του Σταύρου Λάντσια και του Theodore.

Η σειρά #snfccAtHome: music, όπως και όλο το ψηφιακό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά προγραμματισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Περισσότερες πληροφορίες για όλο το πρόγραμμα του #snfccAtHome μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα SNFCC.org και στα social media @SNFCC.

Λίγα λόγια για τον Αλκίνοο Ιωαννίδη

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1969. Σπούδασε κλασική κιθάρα στο Ευρωπαϊκό Ωδείο Λευκωσίας. Το 1992 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Ως ηθοποιός, ερμήνευσε πρωταγωνιστικούς ρόλους στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (1993, 1996 και 2013). Εμφανίστηκε στη δισκογραφία το 1993. Κυκλοφόρησε αρκετούς δίσκους, ενώ έγραψε μουσική για θέατρο, ντοκιμαντέρ και χορό. Το 2005 παρακολούθησε μαθήματα σύνθεσης στο Κονσερβατόριο της Αγίας Πετρούπολης με καθηγητή τον Boris Tishchenko. Έργα του για ορχήστρα και χορωδία έχουν παρουσιαστεί σε προσωπικές συναυλίες στη Ρωσία, τη Γερμανία, την Ελλάδα και την Κύπρο. Ως τραγουδοποιός, εμφανίζεται σε μεγάλα θέατρα, μικρές μουσικές σκηνές και φεστιβάλ, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ταξιδεύει και μετακομίζει συχνά. Τα τελευταία χρόνια ζει στο Πήλιο.

Συντελεστές: Αλκίνοος Ιωαννίδης: ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα, λαούτο, φωνή

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παρακολουθήστε τη συναυλία live στο snfcc.org/ioannidis, καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook @SNFCC την Πέμπτη 04/06 στις 21.00.

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
«Apothimeno»: Το νέο pop-R&B τραγούδι της annu για όλα όσα δεν έγιναν ποτέ
Μουσικά Νέα
Γιώργος Αλκαίος: Επιστρέφει με νέο hit κι ένα ανατρεπτικό AI video clip
Μουσικά Νέα
Κόκκινο Γκλίτερ: Το νέο τραγούδι του Κωστή Μαραβέγια για την «Βαλίτσα»
Θεατρικά Νέα
Τα «Ηλιοβασιλέματα» του Μανώλη Χιώτη αλλιώς: Το ανατρεπτικό μπλουζ της παράστασης «Manolis»
Εκδηλώσεις
Athens Pride 2026: Το Σύνταγμα γεμίζει με μουσική και υπερηφάνεια – Το πρόγραμμα της κεντρικής ημέρας
Μουσικά Νέα
MuSifanto 2026: Το 11ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής φέρνει “μουσική για όλους” στη Σίφνο
Μουσικά Νέα
CHÓRES και Πέτρος Κλαμπάνης φέρνουν τα τραγούδια του Ιονίου στο σήμερα
Μουσικά Νέα
Οι Kneecap (ξανά) στη σωστή πλευρά της ιστορίας: Η ανάρτηση για τις επιθέσεις στο Μπέλφαστ
Μουσικά Νέα
Chris Isaak: Class of ’88
Μουσικά Νέα
Ο ΛΕΞ ξεκινά τη μεγαλύτερη περιοδεία του σε Ελλάδα και Κύπρο
Μουσικά Νέα
«Τζούρα Ελευθερίας»: Το πιο ανέμελο τραγούδι αυτού του καλοκαιριού από Καραπατάκη-Ντάντο
Αφιέρωμα
Αυτές είναι οι 30 μεγάλες συναυλίες που δεν θα χάσεις το καλοκαίρι στην Αθήνα