MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης live από τον Φάρο του ΚΠIΣΝ

Με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη συνεχίζεται την Πέμπτη 4 Ιουνίου, η διαδικτυακή σειρά συναυλιών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) #snfccAtHome: music.

Monopoli Team

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης live από τον Φάρο του ΚΠIΣΝ

Σε μια εποχή που κρατάμε αποστάσεις, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης καταργεί την απόσταση μέσα από τη μαγεία του τραγουδιού. Μόνος επί σκηνής, παίζει και τραγουδά τα τραγούδια του στην πρωτογενή μορφή τους, όπως ήταν τη στιγμή της δημιουργίας τους. Τραγούδια αγαπημένα όπως τα «Όνειρο ήτανε», «Ο κόσμος που αλλάζει» και «Βυθός».

Ακολουθώντας μια παράδοση αιώνων, αυτή των τροβαδούρων, με μια κιθάρα ή ένα λαούτο, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μοιράζεται συναισθήματα, σκέψεις, εμπειρίες, όνειρα και πραγματικότητες που διατρέχουν και καθορίζουν όλους μας. Μια συναυλία που, μέσα από τις εντάσεις και τις σιωπές της, μας φέρνει στον πυρήνα της δημιουργίας και της έκφρασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Σαβίνα Γιαννάτου live από τον Φάρο του ΚΠΙΣΝ12.09.2018

Η σειρά #snfccAtHome: music

Η σειρά #snfccAtHome: music, στην οποία αγαπημένοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν συναυλίες σε ζωντανή αναμετάδοση από εμβληματικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ, χωρίς την παρουσία κοινού και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, έχει φιλοξενήσει μέχρι τώρα με μεγάλη επιτυχία συναυλίες της Δήμητρας Γαλάνη, της Νατάσσας Μποφίλιου, του Δημήτρη Καμαρωτού, των Katerine Duska & Leon of Athens, του Σταύρου Λάντσια και του Theodore.

Η σειρά #snfccAtHome: music, όπως και όλο το ψηφιακό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά προγραμματισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Περισσότερες πληροφορίες για όλο το πρόγραμμα του #snfccAtHome μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα SNFCC.org και στα social media @SNFCC.

Λίγα λόγια για τον Αλκίνοο Ιωαννίδη

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1969. Σπούδασε κλασική κιθάρα στο Ευρωπαϊκό Ωδείο Λευκωσίας. Το 1992 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Ως ηθοποιός, ερμήνευσε πρωταγωνιστικούς ρόλους στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (1993, 1996 και 2013). Εμφανίστηκε στη δισκογραφία το 1993. Κυκλοφόρησε αρκετούς δίσκους, ενώ έγραψε μουσική για θέατρο, ντοκιμαντέρ και χορό. Το 2005 παρακολούθησε μαθήματα σύνθεσης στο Κονσερβατόριο της Αγίας Πετρούπολης με καθηγητή τον Boris Tishchenko. Έργα του για ορχήστρα και χορωδία έχουν παρουσιαστεί σε προσωπικές συναυλίες στη Ρωσία, τη Γερμανία, την Ελλάδα και την Κύπρο. Ως τραγουδοποιός, εμφανίζεται σε μεγάλα θέατρα, μικρές μουσικές σκηνές και φεστιβάλ, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ταξιδεύει και μετακομίζει συχνά. Τα τελευταία χρόνια ζει στο Πήλιο.

Συντελεστές: Αλκίνοος Ιωαννίδης: ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα, λαούτο, φωνή

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παρακολουθήστε τη συναυλία live στο snfcc.org/ioannidis, καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook @SNFCC την Πέμπτη 04/06 στις 21.00.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Η Τάμτα στο SMUT με special guests Lou και Teo.x3
Μουσικά Νέα
Μεγάλο αφιέρωμα στον Άρβο Περτ στο Ηρώδειο
Μουσικά Νέα
25 χρόνια Athens Jazz: Στην επετειακή του έκδοση, το φεστιβάλ μεταμορφώνει την Τεχνόπολη – Το αναλυτικό πρόγραμμα
Μουσικά Νέα
Μίλτος Πασχαλίδης: Επιπλέον ημερομηνία στο Θέατρο Βράχων μετά το πρώτο sold out
Μουσικά Νέα
Εύα Πολιτάκη: Για πρώτη φορά live με το «NTISNEY» στον Σταυρό του Νότου Club
Εκδηλώσεις
Αλέκος Παναγούλης: Μεγάλο αφιέρωμα στη Δίβρη Ηλείας με τον Βασίλη Λέκκα
Μουσικά Νέα
Steve Gunn: 5+5 αγαπημένα του τραγούδια και άλμπουμ, λίγο πριν το live στην Αθήνα
Μουσικά Νέα
H Νατάσσα Μποφίλιου θα δώσει μια μεγάλη συναυλία στο Λονδίνο
Μουσικά Νέα
ΚΟΑ: Διπλό συναυλιακό ραντεβού στο Μέγαρο για την ολοκλήρωση των φετινών εργαστηρίων
Μουσικά Νέα
Το νέο λαϊκό τραγούδι στα καλύτερά του: Τα “Χέρια στον Θεό” και Ορέστης Ντάντος στο τέρμα
Μουσικά Νέα
Η ILIA στήνει ένα immersive listening party στην Αθήνα – Ένα βράδυ στο σύμπαν του “LP2”
Μουσικά Νέα
Το Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων επιστρέφει: 300+ δωρεάν εκδηλώσεις γεμίζουν την Αθήνα ρυθμό