MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Μάθε να ζωγραφίζεις σαν τον Βαν Γκογκ και τον Ρέμπραντ

Το μουσείο Rijksmuseum του Άμστερνταμ, δημιούργησε μια σειρά βίντεο στο YouTube, που δείχνουν πώς μπορούμε κι εμείς να ζωγραφίσουμε σαν τον Βαν Γκογκ ή τον Ρέμπραντ.

Αυτοπροσωπογραφία του Βαν Γκογκ
Monopoli Team

Αναρωτήθηκες ποτέ πως ζωγράφιζαν τους πίνακες τους διάσημοι ζωγράφοι όπως ο Βαν Γκογκ ή ο Ρέμπραντ;

Το διάσημο μουσείο Τέχνης και Ιστορίας Rijksmuseum, στο Άμστερνταμ, δημιούργησε μια σειρά βίντεο στο YouTube, που θα σε βοηθήσουν να το μάθεις. Η σειρά ονομάζεται RijksCreative και αποτελείται από 20λεπτα βιντεάκια διασκεδαστικής διδασκαλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠιγκουίνοι επισκέφθηκαν ένα άδειο μουσείο και μαγεύτηκαν από τους πίνακες του Καραβάτζιο12.09.2018

Οι επιμελητές και δάσκαλοι ζωγραφικής του μουσείου δείχνουν πώς μπορείς να δημιουργήσεις αυτοπροσωπογραφίες στο στυλ του Βαν Γκογκ, ιμπρεσιονιστικούς πίνακες, πώς να δημιουργήσεις έναν ρομαντικό πίνακα, ή πώς να αποτυπώσεις συναισθήματα σε αυτόν, όπως ο Ρέμπραντ.

Αυτοπροσωπογραφία του Ρέμπραντ.

Οι δάσκαλοι σε καθοδηγούν βήμα βήμα, εξηγώντας τις τεχνικές με απλά λόγια, οπότε μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, ακόμα και οι αρχάριοι στην ζωγραφική.

Πέρα από το πρακτικό κομμάτι, θα μάθεις και θεωρητικές πληροφορίες για τα έργα και το στυλ του κάθε καλλιτέχνη, οπότε θα εμπλουτίσεις έτσι και τις γνώσεις σου, ακόμη και αν δεν καταφέρεις να ζωγραφίσεις τον πίνακα.

Στο κουτί της περιγραφής κάτω από κάθε βίντεο, μπορείς να βρεις τα υλικά που θα χρειαστεί να αγοράσεις, πριν αρχίσεις να ζωγραφίζεις.

Δείτε ενδεικτικά ένα βίντεο της σειράς:

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b