MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΕΊΑ

Πιγκουίνοι επισκέφθηκαν ένα άδειο μουσείο και μαγεύτηκαν από τους πίνακες του Καραβάτζιο

Ένας ζωολογικός κήπος στο Κάνσας πήγε βόλτα τρεις πιγκουίνους στο άδειο Μουσείο Τέχνης Nelson-Atkins και δεν μπορούσαν να πάρουν τα μάτια τους από τους πίνακες.

Monopoli Team

Όσο τα μουσεία παραμένουν κλειστά και άδεια από επισκέπτες, οι πιγκουίνοι στο Κάνσας μπόρεσαν να επισκεφτούν για πρώτη φορά ένα μουσείο τέχνης! Συγκεκριμένα, τρείς πιγκουίνοι από τον Ζωολογικό Κήπο του Κάνσας επισκέφτηκαν το Μουσείο Nelson-Atkins και φάνηκαν μαγεμένοι από τους πίνακες του Καραβάτζιο, εκπλήσσοντας με το γούστο τους τον διευθυντή του μουσείου.

Αρχικά, ο διευθυντής, Julián Zugazagoitia, νόμιζε ότι θα προτιμήσουν τα “Νούφαρα” του Μονέ. “Ο λόγος που θέλαμε να τους εκθέσουμε στα Νούφαρα, εκτός από το γεγονός ότι είναι από τους αγαπημένους μας πίνακες, είναι επειδή εκφράζουν ηρεμία” δήλωσε. “Πιστεύαμε ότι θα αντιδρούσαν στην πραότητα που εμπνέει ο πίνακας. Τελικά, όμως, απλά περιπλανήθηκαν στους χώρους του μουσείου”

Η αίθουσα που τους τράβηξε περισσότερο την προσοχή ήταν αυτή με τους μπαρόκ πίνακες. “Πέρασαν πολύ περισσότερο χρόνο εκεί, ενώ κοιτούσαν πιο έντονα τους πίνακες στην αίθουσα αυτή” ίσως λόγω του ζεστού κόκκινου χρώματος των τοίχων πρόσθεσε ο διευθυντής του μουσείου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν μάλιστα στους πίνακες του Καραβάτζιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό Warhol μέχρι Πικάσο και Μονέ: Πώς θα περιηγηθείτε στις πιο διάσημες συλλογές του κόσμου12.09.2018

Όσο για το πώς προέκυψε αυτή η επίσκεψη των πιγκουίνων στο μουσείο; Άρχισε σαν πρωταπριλιάτικο αστείο μεταξύ του διευθυντή του μουσείου και του διευθυντή του ζωολογικού κήπου. Τελικά, όμως, τους φάνηκε ενδιαφέρουσα ιδέα. Εξάλλου, ήταν καλή ευκαιρία τώρα που τα μουσεία είναι κλειστά και άδεια, να δουν πώς θα αντιδράσουν οι πιγκουίνοι μπροστά στην τέχνη.

Δείτε παρακάτω το βίντεο με την επίσκεψη των πιγκουίνων:

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b