MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
04
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

22ο ΦΝΘ: Οι προεκτάσεις της Ανθρωπόκαινου Εποχής, μέσα από μια ανοιχτή συζήτηση

Όλα όσα ειπώθηκαν στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε online, την Κυριακή 24 Μαΐου, για την Ανθρωπόκαινο Εποχή και τις προεκτάσεις της.

Monopoli Team

Πώς η ανθρώπινη παρουσία στη Γη θέτει σε κίνδυνο το μέλλον του πλανήτη μας;

Στο πλαίσιο του online 22ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, οι συμμετέχοντες της διαδικτυακής ανοιχτής συζήτησης, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Μαΐου, στις 20:00, στο κανάλι του Φεστιβάλ στο YouTube, αναφέρθηκαν στην Ανθρωπόκαινο Εποχή και στις γεωλογικές, περιβαλλοντολογικές, κοινωνικές, φιλοσοφικές, πολιτικές και πολιτισμικές προεκτάσεις της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης έρχεται online, με 210 ντοκιμαντέρ!12.09.2018

Ποιοι συμμετείχαν στην συζήτηση;

Στη συζήτηση συμμετείχαν οι Γιάννης Μπουτάρης, πρόεδρος και ιδρυτής Arcturos, Κώστας Στασινόπουλος, επιμελητής και ιστορικός τέχνης, Serpentine Galleries, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), Κωνσταντίνος Βουδούρης, καθηγητής Γεωλογίας ΑΠΘ, Βανέσα Αρχοντίδου, αλπινίστρια και Χρυσόστομος Σταμούλης, καθηγητής Θεολογίας ΑΠΘ.

«The Story of Technoviking», του Ματίας Φριτς

Επόμενη συζήτηση για τα memes

Επόμενη συζήτηση θα αφορά τα memes και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Μαΐου στις 20.00 στο κανάλι του ΦΝΘ στο YouTube. Θα συμμετέχουν οι: Ματίας Φριτς, σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ «The Story of Technoviking», Γιάννης Ιωαννίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και The Real Ancient Memes.

«Ανθρωπόκαινος Εποχή»

Ο συντονιστής της συζήτησης

Τους ομιλητές καλωσόρισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Ορέστης  Ανδρεαδάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Ανθρωπόκαινος είναι μια γεωλογική εποχή η οποία ξεκινά στις μέρες μας, ίσως στα τέλη της βιομηχανικής επανάστασης, ίσως στην αρχή του 20ού αιώνα. Κατά τους περισσότερους ξεκινά μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι μια εποχή που η παρουσία του ανθρώπου επηρεάζει τόσο πολύ πια το περιβάλλον, που τα ίχνη της είναι ορατά παντού και σε όλα τα επίπεδα».

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ανοιχτή συζήτηση, εδώ.

Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
ΑΑΔΕ: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2026
Επίκαιρα
Το 25% των νοικοκυριών καθυστερούν να πληρώσουν τους φόρους τους
Επίκαιρα
Grokipedia: Ο Ίλον Μασκ λανσάρισε τη δική του “εγκυκλοπαίδεια”
Επίκαιρα
Το Ισραήλ σταματά τις επιθέσεις στη Γάζα – Ανακοίνωσε επιστροφή στην “εκεχειρία”
Επίκαιρα
Έρευνα: Το 58% στην Ελλάδα διαθέτει εισόδημα μόνο για την κάλυψη βασικών αναγκών
Επίκαιρα
Η γυναίκα ως όπλο: Γερμανίδες κατάσκοποι στην Ελλάδα
Επίκαιρα
Πώς θα κινηθούν μετρό, τρόλεϊ, λεωφορεία την 28η Οκτωβρίου
Επίκαιρα
Μπλόκα στις παρελάσεις σχεδιάζουν οι αγρότες
Επίκαιρα
Eurostat: Η Ελλάδα με το υψηλότερο ποσοστό υποκειμενικής φτώχειας στην ΕΕ το 2024
Επίκαιρα
Έρευνα: Το 80,5% θεωρεί ότι οι πολιτικοί δεν νοιάζονται για τις απόψεις των πολιτών
Επίκαιρα
Η Ευρώπη της στεγαστικής κρίσης: Οι νέοι πληρώνουν το τίμημα
Επίκαιρα
Τι προβλέπει η τροπολογία για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη