MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Το 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης έρχεται online, με 210 ντοκιμαντέρ!

Από την Τρίτη 19 έως την Πέμπτη 28 Μαΐου, το 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης επιστρέφει online και παρουσιάζει 210 ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο, πρωτότυπα αφιερώματα και μια σειρά από live ανοιχτές συζητήσεις!

Monopoli Team

Το 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης επιστρέφει online και παρουσιάζει 210 ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο, πρωτότυπα αφιερώματα και μια σειρά από live ανοιχτές συζητήσεις, διαθέσιμες στο κανάλι του στο YouTube.

Επίσης, στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, θα μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν τα ντοκιμαντέρ του 22ου ΦΝΘ, από την Τρίτη 19 έως την Πέμπτη 28 Μαΐου. Κάθε ντοκιμαντέρ θα είναι διαθέσιμο για 400 θεάσεις σε χρήστες αποκλειστικά από την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Όλες οι δράσεις μέσα από το νέο, δωρεάν app12.09.2018

Πώς βλέπω τα ντοκιμαντέρ:
  • Από τις 19 Μαΐου μπαίνετε στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ και ακολουθείτε το σύνδεσμο «TDF22 ONLINE».
  • Δημιουργείτε ένα λογαριασμό επιλέγοντας «Create account» στο επάνω δεξιά μέρος της οθόνης.
  • Συμπληρώνετε το όνομα, το email και τον κωδικό που επιθυμείτε. Μπορείτε τώρα να παρακολουθήσετε τα διαθέσιμα ντοκιμαντέρ.
  • Βρείτε το ντοκιμαντέρ που επιθυμείτε είτε μέσω αναζήτησης, είτε από τις λίστες ανά τμήμα που θα βρείτε στο κεντρικό μενού.
  • Επιλέξτε το ντοκιμαντέρ που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε. Θα λάβετε ένα email επιβεβαίωσης.
  • Πατήστε «Play Now» ώστε να ξεκινήσει η προβολή.
  • Έχετε 24 ώρες να δείτε την ταινία.
  • Σε περίπτωση που δεν την δείτε, η θέση σας ακυρώνεται.
  • Μείνετε συντονισμένοι καθημερινά για τη διαθεσιμότητα των ταινιών.
  • Οι υπεύθυνοι του Φεστιβάλ θα βρίσκονται στη διάθεσή σας κάθε μέρα 10.00 – 01.00 με live chat για να απαντήσουν σε ερωτήσεις και απορίες.

Αφίσα και trailer

Την αφίσα της διοργάνωσης δημιούργησε ο designer, Σάκης Στριτσίδης και το επίσημο trailer του online 22ου ΦΝΘ, επιμελήθηκε ο Νίκος Πάστρας.

Διαγωνιστικά τμήματα

Φέτος, για πρώτη φορά, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης έχει τρία διαγωνιστικά διεθνή τμήματα: Μεγάλου Μήκους ντοκιμαντέρ, Newcomers με πρώτες και δεύτερες ταινίες δημιουργών και >>Film Forward.

Ελληνικά ντοκιμαντέρ

Δυναμικό παρόν δηλώνει και φέτος το ελληνικό ντοκιμαντέρ, το οποίο εξελίσσεται σε γοργούς ρυθμούς. Συνολικά, 77 ελληνικές παραγωγές θα προβληθούν, ενώ το ελληνικό ντοκιμαντέρ διαγωνίζεται στα διεθνή διαγωνιστικά τμήματα.

Αφιερώματα
  • Το Φεστιβάλ διοργανώνει ένα πλήρες και απρόσμενο αφιέρωμα στο animated ντοκιμαντέρ, ένα υβριδικό υπο-είδος που αναπτύσσεται ραγδαία.
  • Εξερευνεί ένα ζήτημα με γεωλογικές, περιβαλλοντολογικές, κοινωνικές, φιλοσοφικές, πολιτικές και πολιτισμικές προεκτάσεις, μέσα από το τολμηρό αφιέρωμα στην «Ανθρωπόκαινο Εποχή».
  • Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα γνωρίσουμε τον κόσμο των memes με συναρπαστικά, εύστοχα, αιχμηρά, πολιτικά ή ακόμη και χιουμοριστικά ντοκιμαντέρ.

Live ανοιχτές συζητήσεις

Το 22ο ΦΝΘ συμπληρώνει το πρόγραμμά του με μία σειρά live ανοιχτών συζητήσεων που μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά στο κανάλι του Φεστιβάλ στο YouTube. Συγκεκριμένα, στις συζητήσεις:

  • Συνομιλούμε με τον διάσημο πολεμικό ανταποκριτή Ρόμπερτ Φισκ, πρωταγωνιστή του ντοκιμαντέρ «This is Not a Movie» και τον σκηνοθέτη του, Γιούνγκ Τσανγκ, την Πέμπτη 21 Μαΐου στις 21:00.

Ο Ρόμπερτ Φισκ στο «This is Not a Movie», του Γιούνγκ Τσανγκ

  • Συμμετέχουμε στην πιο επίκαιρη συζήτηση για την «Ανθρωπόκαινο εποχή» και τις επιπτώσεις της ανθρώπινης παρέμβασης στο περιβάλλον την Κυριακή 24 Μαΐου, στις 20:00.

Συμμετέχουν οι: Ορέστης Ανδρεαδάκης (καλλιτεχνικός διευθυντής Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης), Γιάννης Μπουτάρης (πρόεδρος και ιδρυτής Arcturos), Κώστας Στασινόπουλος (επιμελητής και ιστορικός τέχνης), Serpentine Galleries (Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος), Κωνσταντίνος Βουδούρης (καθηγητής Γεωλογίας ΑΠΘ), Βανέσα Αρχοντίδου (αλπινίστρια), Χρυσόστομος Σταμούλης (καθηγητής Θεολογίας ΑΠΘ).

«Ανθρωπόκαινος εποχή»

  • Μπαίνουμε στον κόσμο των memes μέσα από μία ανοιχτή συζήτηση με τον σκηνοθέτη του «The Story of Technoviking», Ματίας Φριτς, τον αντιπρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Γιάννη Ιωαννίδη και τους The Real Ancient Memes, την Τετάρτη 27 Μαΐου στις 20:00.

«The Story of Technoviking», του Ματίας Φριτς

Ντοκιμαντέρ για παιδιά

Οι online προβολές «Docs for Kids» του 22ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, που απευθύνονται σε μαθητές σχολείων, θα είναι δωρεάν διαθέσιμες από τις 19 έως τις 28 Μαΐου σε παιδιά και εφήβους από όλη την Ελλάδα για να τις παρακολουθήσουν από το σπίτι.

Στο τέλος της διοργάνωσης θα απονεμηθούν τα βραβεία του 22ου ΦΝΘ.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα ταινιών και ντοκιμαντέρ του 22ου ΦΝΘ, εδώ.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b