ΣΥΝΤΑΓΗ
Τάρτα με μους λευκής σοκολάτας και άρωμα πορτοκαλιού από τη food blogger Mrs Olivespoon
Η τάρτα αυτή είναι γεμάτη άρωμα και γεύση. Η μους είναι αρωματισμένη με πορτοκάλι και η γκανάζ από σοκολάτα γάλακτος με άρωμα και γεύση κανέλας. Μοναδικός συνδυασμός αφήνοντας στο στόμα μια ελαφριά γλύκα.
Monopoli Team
22.05.2020
A
A
Λευκή, γάλακτος, υγείας όποια εκδοχή της σοκολάτας κι αν διαλέξουμε είναι μοναδική. Η σοκολάτα έχει αυτή την ιδιότητα να μας προσφέρει με μια μικρή μπουκιά τόση απόλαυση, έχει αποδειχθεί ότι ένα κομματάκι σοκολάτας υγείας βοηθά στη μνήμη και τη συγκέντρωση ειδικά σε περιόδους διαβάσματος και εξετάσεων. Πάντα όμως με μέτρο γιατί μην ξεχνάμε ότι είναι πλούσια σε θερμίδες.
Υλικά για τη βάση τάρτας- 150γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 αυγό
- 25 γρ. κακάο άγλυκο
- 225 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
- 120 γρ. καστανή ζάχαρη
- 200ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 20γρ. ζάχαρη άχνη
- 140γρ. λευκή κουβερτούρα
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟγκρατέν τρία τυριά από τη Νικόλ Μαρίνου12.09.2018
Υλικά για γκανάζ σοκολάτας γάλακτος
- 150γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- 130γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- Ξεκινάμε από τη βάση μας για να είναι κρύα όταν θα τη γεμίσουμε. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το αλάτι και το κακάο μαζί με το βούτυρο κομμένο σε κύβους.
- Τρίβουμε τη ζύμη μέχρι να έχουμε ένα αποτέλεσμα σαν χοντρή άμμο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αυγό. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να είναι μαλακή και εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.
- Τοποθετούμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 40 λεπτά να ξεκουραστεί και να παγώσει. Ανοίγουμε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός πλάστη σε πάχος 5 χιλιοστά. Κόβουμε σε σχήμα στρογγυλό. Τοποθετούμε σε αντικολλητική επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 12- 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Ετοιμάζουμε τη μους λευκής σοκολάτας. Χτυπάμε στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη, αφού γίνει σαντιγί ενσωματώνουμε μέσα τη λευκή σοκολάτα που λιώσαμε σε μπεν μαρι. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε να γίνουν ένα. Αδειάζουμε τη μους στη τάρτα και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε και τη γκανάζ.
- Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε τα 130 ml κρέμα γάλακτος. Μόλις αρχίσει να βράζει αποσύρουμε και ρίχνουμε μέσα τη κουβερτούρα. Αφήνουμε 2 λεπτά να λιώσει και ανακατεύουμε να λιώσει εντελώς η κουβερτούρα. Προσθέτουμε κανέλα και αλάτι ανακατεύουμε να ενωθούν και αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τη μους.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να παγώσει καλά.Μετά από 4 ώρες απολαμβάνουμε τη πιο λαχταριστή σοκολατένια τάρτα.
Δείτε περισσότερες συνταγές της food blogger Mrs Olivespoon εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Η Nefeli Walking Undercover live στο Underflow Record Store
Με αυτές τις σειρές θα “κολλήσουμε” τον Νοέμβριο
66ο ΦΚΘ: Οι αδερφοί Νάσσερ πιστεύουν ότι η κατοχή της Γάζας θα τελειώσει πολύ σύντομα
Το Σταύρος Λάντσιας Octet παρουσιάζει το “Waving Hands” στο Half Note
Σε ποιες μουσικές σκηνές θα δούμε τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες αυτή τη σεζόν;
Η Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. της Λένας Κιτσοπούλου “πάει” Θεσσαλονίκη
Το Acting On Camera Seminar επιστρέφει για έκτη φορά στην Αθήνα
«Η Λέλα και η Λέλα» μάς βάζουν στον κόσμο του νέου έργου του Ανδρέα Στάικου
Ριφιφί: Η νέα σειρά του Σωτήρη Τσαφούλια και της COSMOTE TV στο 66ο ΦΚΘ
Η Βασιλική Μιχαλοπούλου στον Σταυρό του Νότου