MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
LGBTQ+

Entertainment Weekly: Ένα τεύχος αφιερωμένο σε εμβληματικές προσωπικότητες της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Αυτόν τον Ιούνιο, το ετήσιο Pride τεύχος του αμερικάνικου περιοδικού Entertainment Weekly, αφιερώνει το εξώφυλλό του σε μερικούς από τους σπουδαιότερους ΛΟΑΤΚΙ παλιούς και νέους καλλιτέχνες.

entertainment weekly
Το εικονογραφημένο εξώφυλλο του περιοδικού | Εικονογράφηση του Jack Hughes
Monopoli Team

Με το σύνθημα «PRIDE Forever», το τεύχος Ιουνίου του αμερικάνικου περιοδικού Entertainment Weekly αποτίει έναν εικονογραφημένο φόρο τιμής στους διασημότερους ΛΟΑΤΚΙ αστέρες της βιομηχανίας του θεάματος. Διατρέχοντας ολόκληρη την ιστορία του Hollywood, γιορτάζει, μέσα από το ετήσιο Pride τεύχος του, νέα και παλιότερα, διαχρονικά ΛΟΑΤΚΙ είδωλα.

Εμβληματικές προσωπικότητες

Το EW, από τη στιγμή που οι κανόνες της κοινωνικής αποστασιοποίησης δεν ενθάρρυναν την πραγματοποίηση φωτογράφισης, αποφάσισε να απευθυνθεί σε πολυάριθμους, ταλαντούχους ΛΟΑΤΚΙ εικονογράφους ανά τον κόσμο, ανάμεσά τους και στον Jack Hughes, για τη δημιουργία μιας σειράς ξεχωριστών εικονογραφιών, εμπνευσμένων από την αισθητική των περιοδικών της δεκαετίας του 1920 και του 1930.

Το εικονογραφημένο εξώφυλλο του Entertainment Weekly, για το τεύχος Ιουνίου, δημιουργημένο από τον εικονογράφο Jack Hughes, απεικονίζει ένα μεγάλο πάρτι, στο οποίο «συμμετέχουν» 18 εμβληματικές ΛΟΑΤΚΙ προσωπικότητες του χθες και του σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των Rock Hudson, Marlene Deitrich, Freddie Mercury, Elton John, Ellen Degeneres, Kate Mckinnon, Cynthia Nixon, Lil Nas X, Kristen Stewart, Janelle Monae, Laverne Cox κ.α.

Το σύμβολο του αγώνα

Μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια του εξωφύλλου αποτελεί το τούβλο, το οποίο βρίσκεται τοποθετημένο στο πάτωμα πίσω από τον διάσημο Αμερικανό ράπερ Lil Nas X. Πρόκειται για έναν φόρο τιμής στο ιστορικό πρώτο τούβλο, το οποίο πέταξαν προς τους αστυνομικούς, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής στο ΛΟΑΤΚΙ μπαρ «Stonewall Inn», στη Νέα Υόρκη το καλοκαίρι του 1969. Μια πράξη αντίστασης, η οποία θεωρείται ότι ξεκίνησε το σύγχρονο κίνημα για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ.

Ένα τεύχος Υπερηφάνειας!

Ο φετινός στόχος για το αμερικάνικο περιοδικό πολλαπλός. Πρώτον, εν καιρώ πανδημίας του Covid-19, να φέρει, με τον δικό του μοναδικό τρόπο, μέσα από τη δύναμη της τέχνης, τους εορτασμούς του Pride στα σπίτια όλων εκείνων που αδυνατούν να συμμετέχουν στις μεγάλες Παρελάσεις Υπερηφάνειας και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις. Δεύτερον, το υπέροχο εικονογραφημένο εξώφυλλο του να αποτελέσει ένα αφιέρωμα στον κεντρικό ρόλο που διαδραμάτισαν και εξακολουθούν να διαδραματίζουν, στο Hollywood, σπουδαίοι ΛΟΑΤΚΙ καλλιτέχνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑJudi Dench: Έγινε η μεγαλύτερη σε ηλικία σταρ εξωφύλλου της βρετανικής Vogue12.09.2018

Ο αγώνας συνεχίζεται

Επιπλέον στόχος για το Entertainment Weekly, σε μια περίοδο όπου οι καλλιτέχνες έρχονται αντιμέτωποι με τρομερές δυσκολίες, είναι να φέρει στο προσκήνιο τη δουλειά ταλαντούχων δημιουργών, όπως οι ΛΟΤΑΚΙ εικονογράφοι που συμμετείχαν στη δημιουργία του συγκεκριμένου τεύχους. Και τέλος να εμπνεύσει και να δώσει κουράγιο σε μελλοντικούς ΛΟΑΤΚΙ καλλιτέχνες. Σύμφωνα με τον δημιουργό του εξωφύλλου Jack Hughes «Ως ΛΟΑΤΚΙ καλλιτέχνης γνωρίζω πόσο σημαντική είναι η αντιπροσώπευση στα μίντια (…) Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει (…) πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά των προκατόχων μας»

*Πηγή: Entertainment Weekly

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b