MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΙΝΙΕΣ

Cinobo: Τρεις ταινίες του σκηνοθέτη του «Parasite», Μπονγκ Τζουν-χο, σε πρώτη πανελλήνια προβολή

Η ελληνική streaming πλατφόρμα Cinobo, προβάλλει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τρεις κορεάτικες ταινίες του φετινού θριαμβευτή των Όσκαρ, Μπονγκ Τζουν-χο.

Mητέρα, του Μπονγκ Τζουν-χο
Monopoli Team

Λίγο πριν κλείσει το δεύτερο μήνα λειτουργίας του, το Cinobo (Cinema No Borders), η νέα ελληνική streaming πλατφόρμα ανεξάρτητου κινηματογράφου, συνεχίζει να φέρνει στο προσκήνιο μεγάλους δημιουργούς από όλο τον κόσμο.

Αφιέρωμα στον Μπονγκ Τζουν-χο

Παράσιτα, του Μπονγκ Τζουν-χο

Έτσι, ξανασυστήνει στο κοινό τον περσινό νικητή του Χρυσού Φοίνικα και θριαμβευτή των Όσκαρ, Μπονγκ Τζουν-χο, παρουσιάζοντας τρεις προηγούμενες ταινίες του σε πρώτη πανελλαδική προβολή. Ο Κορεάτης σκηνοθέτης όχι μόνο απέσπασε τέσσερα από τα σημαντικότερα Βραβεία Όσκαρ, αλλά έγραψε ιστορία, καθώς τα «Παράσιτα» είναι η πρώτη μη αγγλόφωνη ταινία στην ιστορία του θεσμού που κέρδισε Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας (και Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας).

 Λίγα λόγια για τον σκηνοθέτη

Ο Μπονγκ Τζουν-χο με το Όσκαρ του για τα Παράσιτα

Από το ντεμπούτο του το 2000 με την ταινία «Σκύλος που γαβγίζει» μέχρι το θρίαμβο των Όσκαρ το 2020, το σινεμά του Μπονγκ Τζουν-χο δεν περιορίζεται στις αποδεκτές παραμέτρους του χιούμορ, της αγωνίας ή του τρόμου. Οι ταινίες του είναι ταυτόχρονα καθηλωτικά θρίλερ και τραγικωμωδίες χαρακτήρων, αρχετυπικές τραγωδίες και κοινωνικές σάτιρες. Στο επίκεντρο της φιλμογραφίας του βρίσκονται πάντα οι ενδοοικογενειακές σχέσεις και οι ταξικές δυναμικές, και το πώς το ένα υπηρετεί και συνδέεται με το άλλο.

Το καθηλωτικά αταξινόμητο σύμπαν του μεγάλου δημιουργού που έγραψε ιστορία παρουσιάζει το Cinobo, κάνοντας διαθέσιμες για πρώτη φορά στο κοινό της Ελλάδας και της Κύπρου τρεις ταινίες του.

Οι 3 ταινίες που θα προβληθούν το Μάιο στο Cinobo, είναι οι εξής:

Μνήμες Φόνων, 2003

Πρεμιέρα Τρίτη 5 Απριλίου

Ο σκηνοθέτης εμπνέεται από ένα αληθινό κομμάτι σύγχρονης ιστορίας της χώρας του, τους πρώτους φόνους της Νότιας Κορέας που αποδόθηκαν σε σίριαλ κίλερ. Καθηλώνει με τη δράση των δύο ντετέκτιβ που αναζητούν τα ίχνη του δολοφόνου σε μια εποχή που δεν υπήρχαν τα απαραίτητα τεχνικά μέσα και οι έρευνες βασίζονταν στο ένστικτο του αστυνομικού και το αίσθημα καθήκοντος και επιμονής του. Πρόκειται για μια από τις κορυφαίες κορεάτικες ταινίες όλων των εποχών και η πρώτη συνεργασία του Μπονγκ Τζουν-χο με τον πρωταγωνιστή από τα «Παράσιτα», Σονγκ Κανγκ-χο.

Μητέρα, 2009

Πρεμιέρα Κυριακή 10 Απριλίου

Ένα ακόμη λαμπρό δείγμα του συναρπαστικού σινεμά του Μπονγκ Τζουν-χο, ο οποίος αναμειγνύει μαεστρικά αστυνομικό θρίλερ, φιλμ νουάρ, οικογενειακό δράμα και κοινωνική σάτιρα για να συνθέσει μια από τις πιο αντισυμβατικές ιστορίες μητρικής αγάπης που έχουν αποτυπωθεί στη μεγάλη οθόνη.

Σκύλος που Γαβγίζει, 2009

Πρεμιέρα Τρίτη 19 Απριλίου

Ένας λέκτορας πανεπιστημίου, μία γραμματέας, σκύλοι που εξαφανίζονται. Επτά περιπετειώδεις ημέρες σε μια πολυκατοικία είναι αρκετές για να μας δώσει ο Μπονγκ Τζουν-χο το πρώτο δείγμα του συναρπαστικού κινηματογραφικού του κόσμου που τον ανέδειξε στον κορυφαίο Κορεάτη σκηνοθέτη όλων των εποχών.

Δείτε το βίντεο για το αφιέρωμα του Cinobo:

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b