MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ENTER: Οκτώ νέα έργα σε 120 ώρες από τον Βασίλη Κεκάτο, τον Σίμο Κακάλα κ.α

Το διαδικτυακό project «ENTER» της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, με έργα διάσημων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, δημιουργημένα σε 120 ώρες, συνεχίζεται με την προσθήκη οκτώ νέων δημιουργιών από ένα ευρύ φάσμα τεχνών.

Enter
RootlessRoot, «Fighting Monkey» | Φωτογραφία: Mike Rafail
Monopoli Team

Αντώνης Φωνιαδάκης | «st Dominique bd Arago»

Video – Διάρκεια: 4΄01΄΄

Εκείνος, μόνος, στη λεωφόρο Arago στο Παρίσι, εκείνοι, οι δύο μαζί, στην οδό St Dominique στο Μόντρεαλ. O παγωμένος Βόρειος Ατλαντικός τους χωρίζει, η στοιχειωμένη φωνή του Active Child τους ενώνει. Ο διεθνούς φήμης Έλληνας χορογράφος Αντώνης Φωνιαδάκης συνθέτει, για πρώτη φορά εξ αποστάσεως, μέσω Skype, ένα ντουέτο για τους χορευτές Alexander Hille και Pier-Loup Lacour.

Πηγή έμπνευσης, το ολοκαίνουριο τραγούδι του Αμερικανού συνθέτη Active Child, «Color Me», από το άλμπουμ του «In Another Life». Η ρευστότητα των δύο χορευτών διαθλάται μέσα σε σκιές και καθρεφτίσματα, αποτυπώνοντας τη συνθήκη εγκλεισμού σε μη κοινές οδούς, χώρες και ηπείρους, με τους όρους μιας νέας ποιητικής: του πόθου του ενός σώματος να φανταστεί, να αγγίξει και να νιώσει το άλλο. Με μια ιδιαιτερότητα, όμως, εδώ: ο χορογράφος αποτυπώνει τον κοινό εγκλεισμό των δύο χορευτών στο διαμέρισμά τους, αναζητώντας ίσως έτσι μια διέξοδο από τη δική του, ολική, δίχως καμιά μοιρασιά, απομόνωση.

Λίγα λόγια για τον Αντώνη Φωνιαδάκη

Ο Αντώνης Φωνιαδάκης γεννήθηκε στην Ιεράπετρα της Κρήτης. Σπούδασε χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (Αθήνα) και στην École-Atelier Rudra του Maurice Bejart (Λωζάνη) ως υπότροφος του προγράμματος υποτροφιών «Μαρία Κάλλας». Ως χορευτής, συνεργάστηκε με το μπαλέτο του Μπεζάρ, το μπαλέτο της Όπερας της Λυών, την ομάδα χορού Saburo Teshigawara / Karas, ενώ συμμετείχε ως ερμηνευτής και στη δική του ομάδα, Apotosoma, την οποία ίδρυσε το 2003 στη Λυών.

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας έχει ερμηνεύσει ως χορευτής έργα των Jiří Kylián, William Forsythe, Ohad Naharin, Mats Ek, μεταξύ άλλων, ενώ ως χορογράφος έχει δημιουργήσει για τα μπαλέτα Λυών, Rambert, Φλάνδρας, Graham, Ισπανίας, Ανόβερου, Σίδνεϋ, Νέας Ζηλανδίας, Φλωρεντίας κ.ά., καθώς και για τρεις όπερες.

Έργα

Το 2014 εργάστηκε ως συντονιστής κίνησης για την ταινία «Νοah» του Darren Aronofsky. Έχει τιμηθεί με το βραβείο Danza & Danza στην Ιταλία ως Καλύτερος Χορογράφος για το 2012 και με το βραβείο Καλύτερης Χορογραφίας του 2018 από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών. Μέχρι σήμερα, έχει δημιουργήσει τα εξής έργα για την ομάδα του, Apotosoma: «Sensitive Screens Skins Intervals» (2003), «USE» (2004), «Rite of Spring» (2008), «All Things Are Quite Silent» (2009), «Romeo and Juliet» (2010), «Wisteria Maiden» (2014), «Priority» (2015) και «Salema» (2019).

Συντελεστές

Χορογραφία, Κάμερα & Μοντάζ: Αντώνης Φωνιαδάκης
Ερμηνεύουν: Pier-Loup Lacour, Alexander Hille
Μουσική/τραγούδι: Active Child, “Color Me”
Delivered by: Active Child

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b