MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Γεμιστές πατάτες και μελιτζάνες από τη food blogger Mrs Olivespoon

Πικάντικο και συνάμα γλυκό, δίνει εντάσεις που προκαλούν μικρές γευστικές εκρήξεις στον ουρανίσκο!

Monopoli Team

Υλικά
  • 3-4 μεγάλες πατάτες
  • 3-4 μεγάλες μελιτζάνες
  • 3 κρεμμύδια ξερά
  • 3-4 ντομάτες τριμμένες
  • 1 λουκάνικο χωριάτικο
  • 100 γρ. φέτα
  • 20ml λευκό κρασί
  • 100 γρ.cheddar τριμμένο ή σε φέτες
  • Αλάτι-Πιπέρι-Θυμάρι
  • Ρίγανη
  • Ελαιόλαδο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚέικ λεμονιού με παπαρουνόσπορο από τη food blogger Nikis_food12.09.2018

Εκτέλεση
    1. Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και τις βάζουμε να βράσουν μέχρι να είναι τόσο όσο μαλακές ώστε να μπορούμε να αφαιρέσουμε τη ψίχα τους. Tip: Μπορείτε να κάνετε τη συγκεκριμένη διαδικασία από το προηγούμενο βράδυ, ώστε να γλυτώσετε χρόνο και να έχουν κρυώσει τελείως οι πατάτες.
    2. Σε ένα ταψάκι στρώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τις μελιτζάνες με λίγο λαδάκι. Τις βάζουμε στο φούρνο, στους 220 βαθμούς, μέχρι να μαλακώσει η σάρκα τους και να μπορεί να αφαιρεθεί.
    3. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το θυμάρι. Αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να πιει τα υγρά του ίσα ίσα να μαλακώσουν.
    4. Κόβουμε σε κυβάκια τη φέτα και το χωριάτικο λουκάνικο.
    5. Σε ένα ταψί προσθέτουμε τις ντομάτες που τρίψαμε αλατοπιπερώνοντας και προσθέτοντας λίγη φρέσκια ρίγανη. Τέλος λίγο λάδι.
    6. Αφού έχουμε αδειάσει πατάτες και μελιτζάνες πάμε να τις γεμίσουμε.
    7. Τοποθετούμε όλες τις καθαρισμένες πατάτες-μελιτζάνες μέσα στο ταψί με τη σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε.
    8. Βάζουμε πρώτο το σοταρισμένο κρεμμύδι. Συνέχεια έχει το λουκάνικο, η φέτα και τέλος το cheddar.
    9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να λιώσει το cheddar και να πάρουν λίγο χρώμα οι πατάτες.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές της Mrs Olivespoon εδώ.

Περισσότερα από Συνταγές
VIMA_WEB3b