
Κέικ λεμονιού με παπαρουνόσπορο
Monopoli Team
21.04.2020
Υλικά
Εκτέλεση
- 150 γρ. βούτυρο lurpak
- 200 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- μισή κούπα γάλα
- χυμό λεμόνι περίπου 2 κ.σ
- 250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γλ. παπαρουνόσπορο
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- Ξύσμα λεμονιού
- Για το γλάσο: 5 κ.σ άχνη ζάχαρη και μισή κ.γλ. νερό
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο χωρίς να το κάψουμε.
- Ανακατεύουμε με ένα σύρμα την ζάχαρη με τα αυγά και προσθέτουμε το βούτυρο.
- Αφού χτυπηθούν καλά ρίχνουμε το γάλα τον χυμό την βανίλια και σιγά σιγά το αλεύρι και το ξύσμα λεμονιού.
- Αδειάζουμε την ζύμη μας στη φόρμα του κέικ, αφού όμως έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει πρώτα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 45-50 λεπτά .
- Αφήνουμε να κρυώσει το κέικ μας και μετά ξεφορμάρουμε.
Διαβάστε περισσότερες συνταγές της Nikis_food εδώ.
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο θρίαμβος της Ιουδίθ: Η νέα παραγωγή της Λυρικής Σκηνής σε παγκόσμια μετάδοση από το MEZZO TV
My Greece: Η Δέσποινα Βανδή στην Αίγινα με συνταξιδιώτη το Γιώργο Καπουτζίδη
Brit Awards 2021: Τα μουσικά βραβεία της Βρετανίας ως «πειραματόζωο» για ασφαλείς εκδηλώσεις
Ο Τζον Γουότερς γιορτάζει τα 75α γενέθλιά του με ένα audiobook αφιερωμένο στον Παζολίνι
Η Andra Day ως Billie Holiday… «χτυπάει» Όσκαρ
TV CALENDAR