
Κέικ λεμονιού με παπαρουνόσπορο
Monopoli Team
21.04.2020
Υλικά
- 150 γρ. βούτυρο lurpak
- 200 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- μισή κούπα γάλα
- χυμό λεμόνι περίπου 2 κ.σ
- 250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γλ. παπαρουνόσπορο
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- Ξύσμα λεμονιού
- Για το γλάσο: 5 κ.σ άχνη ζάχαρη και μισή κ.γλ. νερό
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο χωρίς να το κάψουμε.
- Ανακατεύουμε με ένα σύρμα την ζάχαρη με τα αυγά και προσθέτουμε το βούτυρο.
- Αφού χτυπηθούν καλά ρίχνουμε το γάλα τον χυμό την βανίλια και σιγά σιγά το αλεύρι και το ξύσμα λεμονιού.
- Αδειάζουμε την ζύμη μας στη φόρμα του κέικ, αφού όμως έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει πρώτα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 45-50 λεπτά .
- Αφήνουμε να κρυώσει το κέικ μας και μετά ξεφορμάρουμε.
Διαβάστε περισσότερες συνταγές της Nikis_food εδώ.
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2023: Το μήνυμα της ηθοποιού Samiha Ayoub
Home Cinema: 10 ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα σε TV και πλατφόρμες
Online Agenda: 15 προτάσεις με τις διαδικτυακές εκδηλώσεις της εβδομάδας
Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 9 προτάσεις για τη Δευτέρα 27 Μαρτίου
Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2023: Ας μιλήσουμε για τη θεατρική παιδεία
Hot or Not #56: Όσα μας άρεσαν και όσα μας «χάλασαν» αυτή την εβδομάδα
Θόρυβος: Το παρελθόν στοιχειώνει στο νέο βελγικό θρίλερ του Netflix
Frenzee, τι ακούτε αυτήν την εποχή;
Το Yellowjackets επιτέλους επιστρέφει – και η δεύτερη σεζόν ξεπέρασε τις προσδοκίες μας
Από τον Ντελακρουά στον Ντυπρέ: Η Επανάσταση του 1821 μέσα από έργα φιλελλήνων ζωγράφων