MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Τρωάδες», αφιέρωμα στον Κ. Π. Καβάφη και άλλα στο ψηφιακό κανάλι της Στέγης

Το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση εμπλουτίζει το πρόγραμμά του και αυτή την εβδομάδα, με παραστάσεις, συναυλίες, εκπαιδευτικά προγράμματα και ένα εκτενές αφιέρωμα στον σπουδαίο ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη.

Ωνάση
«Τρωάδες» του Ευριπίδη, σκηνοθεσία Θεόδωρος Τερζόπουλος | Φωτογραφία: Ανδρέας Σιμόπουλος
Monopoli Team

Χορός

Λενιώ Κακλέα | «Πρακτική Εγκυκλοπαίδεια, Αποκλίσεις»

Η Λενιώ Κακλέα προσεγγίζει μια «διευρυμένη» έννοια της χορογραφίας μέσα από τις δουλειές της. Στη νέα της παράσταση, «Πρακτική Εγκυκλοπαίδεια, Αποκλίσεις», σε διεθνή συμπαραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, που παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο του 2020 στη Μικρή Σκηνή, επικεντρώνεται, όπως υποδηλώνει και ο τίτλος της, σε σωματικές, καθημερινές δραστηριότητες, κατασκευάζοντας ένα σύγχρονο πορτρέτο της Ευρώπης.

Η αφετηρία της έρευνας αυτής τοποθετείται το 2016, όταν η χορογράφος, πλαισιωμένη από συγγραφείς και αναλυτές/αναλύτριες, πραγματοποίησε 600 συνεντεύξεις, συλλέγοντας αφηγήσεις γύρω από τις συνήθειες, τις τελετουργίες και τα συναλλακτικά ήθη των συνεντευξιαζόμενων.

Για την παρουσίαση του εγχειρήματος στην Αθήνα, στη σκηνή αλλά και σε μορφή ηχητικής εγκατάστασης-αναγνωστηρίου, η Κακλέα μαζί με τρεις ακόμη γυναίκες περφόρμερ ανιχνεύει το τοπίο της Ευρώπης μέσα από τη διασπορά και διάδοση των χειρονομιών-σωματικών τεχνικών που υιοθετούνται από τους/τις πολίτες/κατοίκους της, λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία.

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Λενιώ Κακλέα, «Πρακτική Εγκυκλοπαίδεια, Αποκλίσεις» | Φωτογραφία: Ανδρέας Σιμόπουλος

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b