ΣΥΝΤΑΓΗ
Τυροπιτάκια από το food blog Eat me
Πεντανόστιμα τυροπιτάκια με μια γέμιση διαφορετική! Με κρεμώδες τυράκι από πρόβειο γάλα, αυγουλάκια στη γέμιση, τραγανό φύλλο, πασπαλισμένα με μαύρο σουσάμι!

Τυροπιτάκια
Monopoli Team
22.04.2020
A
A
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι σκληρό
- 1 κούπα χλιαρό νερό
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κτσ. ξύδι λευκό
- 1 πρέζα αλάτι
- ελαιόλαδο (όσο πάρει)
- νισιστέ ή φύλλο κρούστας
- 300 γρ. κατίκι αναμιγμένο με λίγη φέτα πρόβεια
- 3 αυγά
- λίγο πιπέρι
- μαυροσούσαμο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΖυμαρικά με σάλτσα bolognese από τη food blogger Marysgramm12.09.2018
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ζυμώνουμε το αλεύρι, το νερό, το λάδι, το ξύδι και το αλάτι ελαφρά σε ζυμαράκι.
- Χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια τη ζύμη, αλείφουμε το καθένα με νισιστέ και τα σκεπάζουμε με μια νωπή πετσέτα για να μη ξηραίνονται.
- Πασπαλίζουμε με νισιστέ την επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε το φύλλο με τον πλάστη όσο πιο λεπτό μπορούμε.
- Κόβουμε με μαχαίρι σε λωρίδες ανά μία παλάμη και βάζουμε από μία κουταλιά γέμιση, που ετοιμάσαμε ανακατεύοντας καλά σε ένα μπολ τα αυγά, το κατίκι με τη φέτα, λίγο πιπέρι και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο όλη την επιφάνεια της λωρίδας.
- Τυλίγουμε σε τρίγωνα την κάθε λωρίδα φύλλου με την γέμιση και ραντίζουμε ξανά με λάδι.
- Κάνουμε το ίδιο με όλα τα φύλλα μέχρι να τελειώσει η γέμιση.
- Ραντίζουμε κάθε τρίγωνο με λίγο νερό με τα χέρια και πασπαλίζουμε με μαυροσούσαμο.
- Βάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC-αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.

Δείτε περισσότερες συνταγές του food blog εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο Tigran Hamasyan φέρνει το ομορφότερο έργο του στο Λόφο Φιλοπάππου
Πάμε πανηγύρι metá?: Τα κλαρίνα συναντούν το ψηφιακό glitch και το rave στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος
Από το School’s out μέχρι το Poison: 10 ύμνοι του Alice Cooper που θα ακούσουμε στο Rockwave
Φιλαρμονική του Μονάχου – Διευθύνοντας όχι μόνο την ορχήστρα αλλά και το κοινό!
Χρήστος Μάστορας: Ο Στέλιος Καζαντζίδης είναι πια κομμάτι της ψυχής μου (vid)
Mon Rêve: Ο νέος primer-ορός Exquisite Primer είναι η τέλεια βάση για ένα αψεγάδιαστο μακιγιάζ
Spritzeria Trevizo: Η ιταλική συνήθεια που αγαπάμε βρήκε την θέση της στα βόρεια προάστια
Στο Τσακ!: Η κωμωδία της Δήμητρας Παπαδοπούλου επιστρέφει για δεύτερη χρονιά
Η νέα συλλογή της therinós resort wear είναι μια ωδή στην άνεση και την υψηλή αισθητική
Ο Γιάννης Μπέζος ανεβάζει τον «Οθέλλο» με Δαδακαρίδη και Σαράντη