MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
05
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Στην κουζίνα με τα παιδιά #9: Μαγειρίτσα για παιδιά και χορτοφάγους!

Αυτό τον καιρό που όλοι μας βρισκόμαστε στο σπίτι ψάχνουμε τρόπους να απασχολήσουμε δημιουργικά τα παιδιά. Η εμπλοκή τους στην κουζίνα είναι πάντα διασκεδαστική! Σε κάθε συνταγή μπορούμε να τους αναθέτουμε μια εργασία ανάλογα με την ηλικία και τις δεξιότητές τους.

author-image Ράνια Κρασάκη

H “εναλλακτική” μαγειρίτσα

Η σούπα αυτή σηματοδοτεί το τέλος της νηστείας και προσφέρεται ως πρώτο πιάτο το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μετά την Ανάσταση. Η παραδοσιακή συνταγή περιλαμβάνει εντόσθια, τα οποία δεν προτιμώνται από τα παιδιά και τους χορτοφάγους.

Η δουλειά του μικρού Chef!

Αναθέτουμε στο παιδί να βοηθήσει στη συλλογή των υλικών, το μέτρημα αλλά και στην κοπή των λαχανικών αν η ηλικία και οι δεξιότητές του το επιτρέπουν.

Υλικά για τη μαγειρίτσα
  • 250 γρ. μανιτάρια αγκάρικους
  • 2 μαρούλια μέτρια
  • 2 ματσάκια άνηθο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 ματσάκια φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ κονιάκ
  • 2 φύλλα δάφνη (δεν το χρησιμοποιούμε για χορτοφάγους)
  • 2 φιλέτα κοτόπουλου (δεν το χρησιμοποιούμε για χορτοφάγους)
  • ½ φλιτζάνι λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Υλικά για το αυγολέμονο
  • 2 αυγά
  • Το χυμό από δύο λεμόνια

Εκτέλεση
  • Βράζουμε το φιλέτο κοτόπουλου σε νερό με λίγο αλάτι και τη δάφνη για 15-20 λεπτά. Αφού βράσει και κρυώσει κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και κρατάμε το ζωμό. (για τους χορτοφάγους παραλείπεται αυτό το βήμα).
  • Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το μαρούλι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον άνηθο.
  • Σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε με λάδι το ξερό κρεμμύδι και προσθέτουμε το κοτόπουλο (παραλείπεται για τους χορτοφάγους), το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα μανιτάρια. Σβήνουμε με κονιάκ.
  • Προσθέτουμε στη συνέχεια το μαρούλι και τον άνηθο ρίχνοντας σιγά σιγά και το ζωμό ή νερό για τους χορτοφάγος.
  • Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στην ποσότητα που επιθυμούμε, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και βράζουμε τα υλικά μας για 20 – 25 λεπτά.
  • Λίγο πριν το σερβίρισμα φτιάχνουμε και το αυγολέμονο.
  • Ζεσταίνουμε τη μαγειρίτσα (προσοχή να μην κάψει) και στη συνέχεια σε ένα μπολ βγάζουμε το μισό από το ζωμό της.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών πολύ καλά με σύρμα ή μίξερ.
  • Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους.
  • Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτουμε λίγο – λίγο το χυμό λεμονιού και στη συνέχεια τον ζωμό, που έχουμε βγάλει από τη μαγειρίτσα.
  • Στη συνέχεια περιχύνουμε με το αυγολέμονο τη μαγειρίτσα την οποία έχουμε σε χαμηλή θερμοκρασία πάνω στο μάτι. Ανακατεύουμε και κλείνουμε τη θερμοκρασία του ματιού.

Η μαγειρίτσα είναι έτοιμη για σερβίρισμα!

Περισσότερα από Παιδί
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Αλαντίν και τα Μαγικά Χριστούγεννα: Ένα μιούζικαλ για όλη την οικογένεια στο Μέγαρο
Δραστηριότητες
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Χριστούγεννα για όλους με θέατρο, αφηγήσεις και παραδοσιακές γεύσεις
Δραστηριότητες
Family Weekend: 10+1 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Δραστηριότητες
Santa Claus Kingdom: Το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο πάρκο της Αθήνας ανοίγει τις πύλες του
ΘΕΑΤΡΟ
«Αγάπη είναι», για θεατές από 6 μηνών στο Studio Μαυρομιχάλη
Δραστηριότητες
Family Weekend: 10 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Θεατρικά Νέα
Οι Περιπέτειες της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων: Δύο παραστάσεις καθολικής προσβασιμότητας στο Θέατρο Ολύμπια
ΘΕΑΤΡΟ
In Motion – Ένα άγαλμα που το ’σκασε: Η in situ παιδική παράσταση της Δανάης Μέγα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ, από την Παιδική Σκηνή Γιούλης Ηλιοπούλου στο Θέατρο Πειραιώς 131
Cine News
Αυλαία για το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2025
ΘΕΑΤΡΟ
O Ραφτάκος των λέξεων: Για 10 εορταστικές παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογίαννης
Δραστηριότητες
Family Weekend: 10 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά