MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΠΕΡΑ & ΜΠΑΛΕΤΟ

10 παραστάσεις της Λυρικής Σκηνής που θ’ απολαύσουμε online τον Απρίλιο

Η Εθνική Λυρική Σκηνή ξεκινά έναν νέο κύκλο δωρεάν μεταδόσεων μαγνητοσκοπημένων παραστάσεων όπερας, οπερέτας, μπαλέτου και μουσικού θεάτρου.

Ναμπούκκο Ηρώδειο - Δ. Πλατανιάς - φωτό Δ. Σακαλάκης
Monopoli Team

Όπερα για παιδιά και νέους –  Ο πρίγκιπας Ιβάν και το πουλί της φωτιάς – Θοδωρής Αμπαζής

φωτό Γερ. Δομένικος

Θα μεταδοθεί από το www.nationalopera.gr την Πέμπτη 30 Απριλίου 2020 στις 20.00 και θα παραμείνει στη σελίδα για 30 ώρες. Παράλληλη μετάδοση στη Facebook page της ΕΛΣ (https://www.facebook.com/greeknationalopera/)

Μαγνητοσκοπήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2017 στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ
Μουσική σύνθεση – Σκηνοθεσία Θοδωρής Αμπαζής / Μουσική διεύθυνση Μιχάλης Παπαπέτρου / Με τη συμμετοχή εξαμελούς ενόργανου συνόλου και Μονωδών της ΕΛΣ.

Ένα συναρπαστικό μουσικό παραμύθι με υπέροχες μελωδίες, πολύχρωμα σκηνικά, εντυπωσιακά κοστούμια και γερές δόσεις χιούμορ σε μια παραγωγή υψηλών προδιαγραφών. Βασισμένο σε γνωστό ρωσικό παραμύθι, στο οποίο βασίστηκε και το διάσημο μπαλέτο του Ίγκορ Στραβίνσκι, Ο πρίγκιπας Ιβάν και το πουλί της φωτιάς, η πρώτη παραγγελία όπερας για παιδιά και νέους της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ, εξιστορεί το ταξίδι του πρίγκιπα Ιβάν στο Μαύρο Δάσος του Μάγου Βασιλιά Κοσέι. Με τη βοήθεια του Λύκου Βολκ αναζητά το χρυσό Πουλί της Φωτιάς για να αποδείξει στον πατέρα του ότι αξίζει να γίνει ο επόμενος τσάρος.

Η όπερα για παιδιά και νέους Ο πρίγκιπας Ιβάν και το πουλί της φωτιάς του συνθέτη και σκηνοθέτη Θοδωρή Αμπαζή σε λιμπρέτο Σοφιάννας Θεοφάνους μάγεψε μικρούς και μεγάλους όταν παρουσιάστηκε στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ σε μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων (Οκτώβριος 2017 – Ιανουάριος 2018) και αποτέλεσε για τους λιλιπούτειους θεατές μια ιδεώδη εισαγωγή στον υπέροχο κόσμο της όπερας.

Περισσότερες πληροφορίες για την παραγωγή: https://bit.ly/GNO_Prince_Ivan_and_the_firebird

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b