MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΠΕΡΑ & ΜΠΑΛΕΤΟ

10 παραστάσεις της Λυρικής Σκηνής που θ’ απολαύσουμε online τον Απρίλιο

Η Εθνική Λυρική Σκηνή ξεκινά έναν νέο κύκλο δωρεάν μεταδόσεων μαγνητοσκοπημένων παραστάσεων όπερας, οπερέτας, μπαλέτου και μουσικού θεάτρου.

Ναμπούκκο Ηρώδειο - Δ. Πλατανιάς - φωτό Δ. Σακαλάκης
Monopoli Team

Οπερέτα – Σατανερί – Θεόφραστος Σακελλαρίδης

φωτο Γεράσιμος Δομένικος

Θα μεταδοθεί από το www.nationalopera.gr την Τρίτη 28 Απριλίου 2020 στις 20.00 και θα παραμείνει στη σελίδα για 30 ώρες. Παράλληλη μετάδοση στη Facebook page της ΕΛΣ (https://www.facebook.com/greeknationalopera/)

Μαγνητοσκοπήθηκε στις 19 Μαΐου 2019 στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ
Μουσική διεύθυνση – Αποκατάσταση μουσικού υλικού Χαράλαμπος Γωγιός / Σκηνοθεσία Αλέξανδρος Ευκλείδης, Δημήτρης Δημόπουλος / Με το φωνητικό σύνολο chórεs, 18μελές μουσικό σύνολο και Μονωδούς της ΕΛΣ

Το καυστικό χιούμορ του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, δημιουργού του Βαφτιστικού, της δημοφιλέστερης ελληνικής οπερέτας, δεν χαρίζεται σε κανέναν! Κάτι σαν διεστραμμένη διασκευή του Φάουστ από την ανάποδη, η οπερέτα Σατανερί είναι ένα ηθοπλαστικό έργο που εξαίρει ανερυθρίαστα την… υπεροχή της κόλασης έναντι του παραδείσου και προκρίνει, εξίσου τολμηρά και ειρωνικά με το Μαχαγκόννυ, τα οφέλη της σύγχρονης ανηθικότητας έναντι της παραδοσιακής ηθικής!

Ο Σακελλαρίδης αναμειγνύει ρομαντικές άριες με δημοτικά, ρεμπέτικα, μπλουζ και φοξ τροτ και σατιρίζει την ελληνική ατιμωρησία μέσα από την ιστορία του Ανδρέα, ενός κακομοίρη «πωλούντος επί πιστώσει», που, στο αιώνιο σταυροδρόμι της αρετής και της κακίας, επιλέγει τον δεύτερο δρόμο, κατόπιν προσωπικής ξενάγησης στον άλλο κόσμο από… τον ίδιο τον Σατανά! Η παράσταση, σε μουσική διεύθυνση Χαράλαμπου Γωγιού και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ευκλείδη και Δημήτρη Δημόπουλου, αποκατέστησε για πρώτη φορά την αυθεντική ενορχήστρωση του 1930.

Περισσότερες πληροφορίες για την παραγωγή: https://bit.ly/GNO_Satanerie

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b