ΣΥΝΤΑΓΗ
Τσουρέκια από τη food blogger Nikis_food
Μια πολύ εύκολη συνταγή για τσουρέκια!
Monopoli Team
06.04.2020
Υλικά
- 4 1/2 κούπες αλεύρι για τσουρέκια
- 2 αυγά
- 1 1/2 κούπα χλιαρό γάλα
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1/3 κούπας βούτυρο φρέσκο(λιωμένο)
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 κ.γ έτοιμο μείγμα για τσουρέκια. Αν δεν έχετε μπορείτε να βάλετε: 1/2 κ.γ. μαχλέπι, 1/2 κ.γ μαστίχα, λίγο αλάτι
Σε ένα μπολ βάλτε την μαγιά, το αλάτι, το χλιαρό γάλα, το βούτυρο, τα αυγά και την ζάχαρη και χτυπήστε τα στο μίξερ. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά βάλτε το μισό αλεύρι, το μαχλέπι και την μαστίχα και ανακατέψτε καλά. Βάλτε και το υπόλοιπο και φτιάξτε μια ζύμη απαλή και λεία. Αφήστε την σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για μια ώρα. Χωρίστε την στα δύο και φτιάξτε 2 πλεξούδες. Τοποθετείστε τις στο ταψί του φούρνου και αφήστε να φουσκώσουν για άλλη 1 1/2 ώρα. Αλείψτε τις με το αυγό και πασπαλίστε με ζάχαρη και αμύγδαλο φιλέ.Ψήστε στους 170 C για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Διαβάστε περισσότερες συνταγές εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Επιστήμονες ανακάλυψαν σπάνιο απολίθωμα του προγόνου των λευκών καρχαριών
Εμμηνόπαυση: Τι να κάνεις εάν αντιμετωπίζεις εξάψεις
Billie Eilish: «Οι άνθρωποι παραξενεύονται όταν οι γυναίκες είναι άνετες με τη σεξουαλικότητά τους»
Φιλοποίμην Φίνος: Αποκαλύφθηκε η προτομή του στο πάρκο του σταθμού Λαρίσης
Οι top 10 προορισμοί στην Ευρώπη για φοιτητές
Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα: Η cult ταινία γίνεται σειρά
15α Βραβεία Ίρις: Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες
Balloon trend: Πώς να φορέσεις τη νέα μεγάλη τάση της σεζόν
Shades from the deep: Έκθεση της Άννας Μαρίας Παπαδημητρίου στην Αίθουσα Τέχνης «Αστρολάβος – δεξαμενή»
Enigma S/S 2024: Η νέα συλλογή Liana Camba μάς ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο των ονείρων