MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
GOOD NEWS

Good News: Τα νέα που μας έκαναν να χαμογελάσουμε αυτή την εβδομάδα!

Σπάμε τον αρνητισμό των ημερών και μοιραζόμαστε μαζί σας όλα τα νέα που μας έφτιαξαν τη διάθεση αυτή την εβδομάδα!

Monopoli Team

Παρά την παγκόσμια κρίση που βιώνουμε, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που με τις πράξεις τους μας δίνουν ελπίδα για την επόμενη μέρα. Δείτε κι εσείς μερικά από τα πιο θετικά νέα της εβδομάδας που μας έφτιαξαν τη διάθεση!

16χρονος στις ΗΠΑ βοηθά ηλικιωμένους να ..δικτυωθούν

Ο Jordan Mittler με μία από τις μαθήτριες του

Ο 16χρονος Jordan Mittler κάνει δωρεάν μαθήματα διαδικτύου σε ηλικιωμένους εδώ και τέσσερα χρόνια. Παλιότερα, όμως, επικεντρωνόταν να τους μάθει  τα πιο βασικά, όπως πως να χειρίζονται ένα smartphone ή υπολογιστή. Με την καραντίνα, όμως, να χτυπά την πόρτα της πόλης του στην Νέα Υόρκη, ο Mittler αποφάσισε να μάθει κάτι πιο χρήσιμο στους μαθητές του. Μέσω τηλεφώνου, έμαθε σε 50 ηλικιωμένους πως να κατεβάσουν, να δημιουργήσουν λογαριασμό και να χρησιμοποιήσουν το Zoom, μια πλατφόρμα όπως το Skype.

Με το Zoom θα μπορέσει να συνεχίσει τα μαθήματα μέσω διαδικτύου, ενώ οι ηλικιωμένοι θα μπορούν να κάνουν βίντεοκλήσεις με τους αγαπημένους τους. “Οι περισσότεροι ηλικιωμένοι που διδάσκω είναι συνταξιούχοι και μένουν μόνοι τους. Τώρα που μένουν όλη μέρα κλεισμένοι στο σπίτι, τα μαθήματα αυτά τους δίνουν κάτι να ασχοληθούν” είπε ο Jordan, που κάθε εβδομάδα τους βάζει και από μία άσκηση, ενώ επικοινωνεί μαζί τους σχεδόν καθημερινά.

Νέοι βοηθούν ηλικιωμένους με τα ψώνια του σούπερ μάρκετ

Έχουμε ακούσει πολλές όμορφες ιστορίες για νέους που βοηθούν γείτονες τους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες με τα ψώνια του σούπερ μάρκετ. Οι περισσότεροι το κάνουμε σε ατομικό επίπεδο ή στα πλαίσια της πολυκατοικίας μας.

Η Jayde Powell, μία φοιτήτρια ιατρικής στις ΗΠΑ, αποφάσισε να κάνει κάτι πιο μαζικό. Στα σόσιαλ μίντια προσκάλεσε όλους τους φίλους της να κοινοποιήσουν την εθελοντική ομάδα της. Μέσα σε λίγες μέρες πάνω από 50 άτομα επικοινώνησαν μαζί της και έτσι γεννήθηκε το “Shopping Angels.” Οι εθελοντές φορούν γάντια και μάσκες, ενώ δεν μπαίνουν μέσα στα σπίτι των ανθρώπων που εξυπηρετούν. Οι πελάτες δίνουν στον εθελοντή μία λίστα με ψώνια, το επιθυμητό μπάτζετ και χρήματα για την αγορά. Άλλοι αγοράζουν τα ψώνια τους διαδικτυακά και απλά ο εθελοντής τα παραλαμβάνει.

Μερικοί άνθρωποι, όμως, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν τα απαραίτητα. Έτσι, η Powell δημιούργησε έναν έρανο στο GoFundMe για να βοηθήσει τους ανθρώπους αυτούς. Μάλιστα, μια εταιρία με γαλακτοκομικά επικοινώνησε μαζί της και δωρίζει δωρεάν γάλα σε όλους όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να το αγοράσουν.

Μια φοιτήτρια φτιάχνει μάσκες για άτομα με προβλήματα ακοής!
Η 21χρονη Ashley Lawrence και οι μάσκες της αξίζουν σίγουρα μια θέση στα θετικά νέα της εβδομάδας!

Η 21χρονη Ashley Lawrence και οι μάσκες της αξίζουν σίγουρα μια θέση στα θετικά νέα της εβδομάδας!

Μία φοιτήτρια από τις Βερσαλλίες μας έκανε να χαμογελάσουμε με την πολύ πρωτότυπη και ταυτόχρονα χρήσιμη ιδέα της. Βλέποντας άλλους συμπολίτες της να ράβουν μάσκες, πρόσεξε ότι κανείς δεν είχε λάβει υπόψη τους ανθρώπους με κώφωση και προβλήματα ακοής, που συνήθως πρέπει να διαβάζουν τα χείλη μας για να καταλάβουν.

Έτσι, η 21χρονη Ashley Lawrence που σπουδάζει Παιδαγωγικά στο Eastern Kentucky University είπε να κάνει κάτι γι’ αυτό. Με την μητέρα της και την ραπτομηχανή τους άρχισαν να ράβουν μάσκες από ύφασμα, ράβοντας ένα πλαστικό προστατευτικό στην περιοχή του στόματος. Μέσα σε λίγες μέρες έχει δεχτεί δεκάδες παραγγελίες, ενώ φυσικά οι μάσκες είναι δωρεάν!

Σκύλος στις ΗΠΑ βοηθά μία γειτόνισσα με τα ψώνια της

Ένα πανέμορφο Γκόλντεν Ριτρίβερ στο Κολοράντο, ο Σάνι, βοηθά μία γειτόνισσα του να παραμείνει ασφαλής στο σπίτι της, πηγαίνοντας τηε τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ. Η γειτόνισσα του είναι πάνω από 65 χρονών και πάσχει από χρόνιες ασθένειες, κάτι που την κάνει ευάλωτη απέναντι στον COVID-19. Έτσι, οι γείτονες της σκέφτηκαν έναν έξυπνο τρόπο να την κρατήσουν σπίτι, ασφαλή.

Κάθε φορά που η γειτόνισσα της πάει στο σούπερ μάρκετ, της στέλνει μια λίστα με όσα χρειάζεται και στον γυρισμό ο Σάνι της πηγαίνει τα ψώνια της. Η Karen, η “μαμά” του 7χρονου Σάνι εξήγησε ότι έχει προβλήματα στην πλάτη της, οπότε ο Σάνι είχε μάθει πως να της πηγαίνει πράγματα. “Είναι ένας ταπεινός ήρωας. Είμαι τόσο περήφανη γι’ αυτον” είπε. Από τα πιο γλυκά “θετικά νέα” της εβδομάδας.

Μια γειτονιά διοργανώνει ένα διαδραστικό παιχνίδι ..εξ αποστάσεως

Τη στιγμή που εκατομμύρια άνθρωποι βιώνουν πρωτόγνωρη μοναξιά, μια γειτονιά στις ΗΠΑ βρήκε τρόπο για να μείνει ενωμένη η κοινότητα τους. Με ένα διαδραστικό παιχνίδι, για όλες τις ηλικίες, αυτή η γειτονιά “παίζει” χωρίς να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία των κατοίκων της!

Κάθε εβδομάδα ξεκινάει και με ένα καινούριο θέμα (π.χ. χαρακτήρες της Disney). Οι κάτοικοι της γειτονιάς ζωγραφίζουν ή κολλούν φωτογραφίες του θέματος στα παράθυρα τους και όποιος δει τα περισσότερα, το ανεβάζει στη σελίδα της κοινότητας στο Facebook  και κερδίζει! Η ανταπόκριση της γειτονιάς ήταν αναπάντεχη, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να συνεχίζεται ακόμα.

Διάσημοι ηθοποιοί του Χόλυγουντ διαβάζουν παραμύθια για καλό σκοπό
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

“The Three Little Fish and the Big Bad Shark” by Ken Geist, illustrated by Julia Gorton (published by @scholasticinc) .

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη #SAVEWITHSTORIES (@savewithstories) στις

Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία της Τζένιφερ Γκάρνερ και της Έιμι Άνταμς. Σε συνεργασία με τις φιλανθρωπικές οργανώσεις «Save The Children» και «No Kid Hungry» οι διάσημες ηθοποιοί αποφάσισαν να μαζέψουν χρήματα για όλα τα παιδιά, που λόγω των κλειστών σχολείων έχουν μείνει χωρίς φαγητό.

Στις ΗΠΑ τα σχολεία είναι υποχρεωμένα να παρέχουν μεσημεριανό στους μαθητές. Έτσι τώρα που τα σχολεία έκλεισαν εκατομμύρια οικογένειες δυσκολεύονται να προσφέρουν ένα βασικό γεύμα στα παιδιά τους. Γι’ αυτό, όλα τα έσοδα από τις δωρεές του «Save The Children» θα διατεθούν σε «τράπεζες» φαγητού, κινητές καντίνες που θα προσφέρουν γεύματα, κοινοτικά προγράμματα, αλλά και εκπαιδευτικά παιχνίδια και βιβλία, ώστε να σιγουρευτούν ότι «τόσο το μυαλό, όσο και οι κοιλίτσες τους θα είναι γεμάτα.»

Στο «Save With Stories,» λοιπόν, βλέπουμε τους αγαπημένους μας ηθοποιούς, καλλιτέχνες αλλά και μοντέλα να διαβάζουν παιδικά παραμύθια, προσφέροντας μας ένα πολύ αναγκαίο ευχάριστο διάλειμμα από τις αρνητικές ειδήσεις των ημερών. Οι ιστορίες ανεβαίνουν στο Instagram της σελίδας, και με αναλυτικές οδηγίες στην περιγραφή κάθε βίντεο ενθαρρύνουν τους followers τους να κάνουν μία δωρεά για τον σκοπό τους.

Αυτά ήταν τα θετικά νέα που μας έφτιαξαν τη διάθεση αυτή την εβδομάδα και μας θυμίζουν ότι πρέπει να παραμένουμε αισιόδοξοι! Μείνετε συντονισμένοι για τα θετικά νέα της επόμενης εβδομάδας.

Περισσότερα από Τι Νέα;
VIMA_WEB3b