ΣΥΝΤΑΓΗ
Νηστίσιμο κέικ με κακάο και καραμελωμένο αχλάδι από τη food blogger Mrs Olivespoon
Ένα ζουμερό κέικ που θα σας θυμίσει σοκολατόπιτα με λίγα υλικά και εύκολα. Ο δε συνδυασμός κακάο με αχλάδι απλά πάει τη γεύση σε άλλο επίπεδο.
Monopoli Team
03.04.2020
Υλικά
- 100ml χυμό πορτοκάλι
- 120 γρ. ζάχαρη
- 90ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού ξύδι
- 1 κουτ. γλυκού σόδα
- 1 κουτ. γλυκού baking powder
- 3 κουτ. σούπας κακάο
- 100 γρ. αλεύρι φαρίνα
- Αχλάδι σε φέτες
Σε μια μεσαία φόρμα στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και προσθέτουμε 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη.
Κόβουμε το αχλάδι σε φέτες και το τοποθετούμε πάνω στη ζάχαρη. Βάζουμε στο φούρνο μέχρι να ετοιμάσουμε το μείγμα του κέικ.
Στο μπολ προσθέτουμε το λάδι με τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε με το χυμό πορτοκάλι, τη σόδα και το ξύδι.
Τέλος προσθέτουμε το κακάο και το baking powder.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα με τα αχλάδια μας και τοποθετούμε στο φούρνο στη προτελευταία θέση.
Ψήνουμε μέχρι το μαχαίρι μας να βγαίνει στεγνό από το κέντρο του κέικ.
Αφήνουμε να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε. Αυτό ήταν! Το πιο ζουμερό κι αφράτο κέικ είναι κιόλας έτοιμο!
Δείτε περισσότερες συνταγές της εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου
Επικό reunion για τους πρωταγωνιστές του Pulp Fiction
Πάσχα στο Λεωνίδιο: Μια εκδρομή που αξίζει να κάνετε
Σωτήρης Τσαφούλιας: «Δεν έχω καλλιτεχνικά απωθημένα»
Εύα Νάθενα: Η σκηνοθέτρια της «Φόνισσας» στην εκπομπή «Watch Next» της COSMOTE TV
Μακιγιάζ χειλιών: Πώς να διατηρήσεις αναλλοίωτο το κραγιόν σου κατά τη διάρκεια της μέρας
My father had a big nose: Έκθεση του Κωνσταντίνου Πάτσιου στην The Blender Gallery
Κρυπτόγαμα: Η Νικαίτη Κοντούρη σκηνοθετεί τον θεατρικό μονόλογο του Μιχάλη Αλμπάτη στην Πειραιώς 260
Mataroa Happy: Το πρώτο χαμηλόβαθμο αλκοολούχο ποτό με εκχύλιση κάνναβης και νταμιάνας
Ian Rankin: Συνάντηση με τον μετρ της αστυνομικής λογοτεχνίας στην Ελληνοαμερικανική Ένωση