MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
EUROVISION

Europe Shine A Light: Μια…διαφορετική Eurovision, λόγω κορονοϊού

Η EBU έρχεται να αντικαταστήσει τον φετινό δημοφιλή διαγωνισμό τραγουδιού, ο οποίος ακυρώθηκε εξαιτίας του κορονοϊού, με ένα εναλλακτικό πρόγραμμα.

Eurovision
Monopoli Team

Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση, EBU, με αφορμή την ακύρωση του 65ου Διαγωνισμού Τραγουδιού Eurovision λόγω της πανδημίας του COVID-19, ανακοίνωσε ότι προτίθεται να δημιουργήσει ένα εναλλακτικό show, το οποίο θα προβληθεί από το επίσημο κανάλι της Eurovision στο Youtube, στη θέση του μεγάλου τελικού, το Σάββατο 16 Μαΐου 2020 στις 22:00 (ώρα Ελλάδος).

Οι παρουσιαστές της βραδιάς Edsilia Rombley, Chantal Janzen και Jan Smit

Οικοδεσπότες της διαδικτυακής αυτής μουσικής βραδιάς, η οποία θα έχει τον τίλο «Eurovision: Europe Shine a Light» και θα διαρκέσει περίπου δύο ώρες, θα διατελέσουν οι Ολλανδοί παρουσιαστές Chantal Janzen, Edsilia Rombley και Jan Smit.

Σκοπός του show είναι να τιμήσει τα 41 τραγούδια που θα συμμετείχαν στον φετινό διαγωνισμό, με έναν μη ανταγωνιστικό τρόπο. Παράλληλα, θα επιχειρήσει να φέρει «κοντά» τους καλλιτέχνες, από όποιο σημείο της Ευρώπης και αν βρίσκονται, με την ερμηνεία μιας παλιότερης επιτυχίας του δημοφιλούς διαγωνισμού τραγουδιού, σε ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και ενότητας στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε. Τέλος, αναμένεται και η συμμετοχή στο show δημοφιλών καλλιτεχνών από το πρόσφατο παρελθόν της Eurovision και πολλές ακόμη εκπλήξεις για το κοινό που θα παρακολουθεί από το σπίτι.

Eurovision 2020: Oι 41 επιλεγμένοι εκπρόσωποι των χωρών

Ο εκτελεστικός υπεύθυνος της EBU Jon Ola Sand είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «Δυστυχώς δεν θα υπάρξει διαγωνισμός τραγουδιού της φετινής Eurovision. Αντί αυτού, σκοπεύουμε να ενώσουμε την Ευρώπη στις 16 Μαΐου με ένα μοναδικό τηλεοπτικό πρόγραμμα για πρώτη φορά. Ενθαρρύνουμε όλους τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς που έπρεπε να λάβουν μέρος στο φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και τα μέλη της EBU σε άλλες χώρες, να στηρίξουν αυτήν την εκπομπή στο πνεύμα της ενότητας»

*Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b