MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
VIRTUAL TOUR

Διαδικτυακή περιήγηση σε 10 δημοφιλή Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Εν μέσω καραντίνας, μένουμε σπίτι και εξερευνούμε, εικονικά, δέκα δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, ανακαλύπτοντας τα μυστικά τους.

Αξιοθέατα
Monopoli Team

Κολοσσαίο, Ιταλία

Τοποθετημένο στη Ρώμη, το Κολοσσαίο αποτελούσε ένα μεγάλο αμφιθέατρο χωρητικότητας έως 80.000 ατόμων, απόδειξη της ισχυρής δύναμης της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, αλλά και της απίστευτης σκληρότητάς της. Η κατασκευή του, η οποία ξεκίνησε γύρω στο 70 με 72 μ.Χ. από τον αυτοκράτορα Βεσπασιανό, ολοκληρώθηκε μέσα σε μια δεκαετία. Έκτοτε το κτίριο δέχτηκε αρκετές τροποποιήσεις, ενώ με την πτώση της δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας εγκαταλείφθηκε τελείως.

Περiηγηθείτε ψηφιακά στο εμβληματικότερο αξιοθέατο της Ρώμης, το οποίο χρησίμευε για τη διεξαγωγή μαζικών θεαμάτων, όπως αθλητικές διοργανώσεις, μονομαχίες, παραστάσεις, ακόμη και δημόσιες εκτελέσεις. Εξερευνήστε τα απομεινάρια αυτού του τετραώροφου οικοδομήματος με τις περίτεχνες επάλληλες αψιδοστοιχίες που αποτελούν τις ογδόντα εισόδους του και του οποίου οι εργασίες αναστήλωσης ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1990. Τέλος, για πανοραμικές αεροφωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ.
*Μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την Unesco, 1990

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b