MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
VIRTUAL TOUR

Διαδικτυακή περιήγηση σε 10 δημοφιλή Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Εν μέσω καραντίνας, μένουμε σπίτι και εξερευνούμε, εικονικά, δέκα δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, ανακαλύπτοντας τα μυστικά τους.

Αξιοθέατα
Monopoli Team

Στόουνχετζ, Μεγάλη Βρετανία

Φωτογραφία: albo/Fotolia

Πρόκειται για ένα προϊστορικό μνημείο μονόλιθων ύψους έως 7 μ., στην πεδιάδα του Σόλσμπερι στη νότια Αγγλία. Κατασκευάστηκε σε έξι διαφορετικά στάδια, με το πρώτο να τοποθετείται χρονικά περίπου 5 χιλιάδες χρόνια πριν, στη νεολιθική εποχή και να πραγματοποιείται από αγρότες, αυτόχθονες στα βρετανικά νησιά, με χρήση πρωτόγονων εργαλείων. Η χρησιμότητα τους δεν έχει ακόμη καθοριστεί από τους αρχαιολόγους, με επικρατέστερες απόψεις ότι αποτελούσε χώρο ταφής, θρησκευτικής λατρείας ή θεραπευτήριο.

Τους μεγάλιθους του Στόουνχεττζ, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι με κάθετη φορά και σε κυκλικό σχηματισμό, καθώς και τους λίθους των εσωτερικών κύκλων που προέρχονται από το Πρίσλι της Ουαλίας, μπορείτε να τους ανακαλύψετε, με μια εικονική περιήγηση, η οποία περιλαμβάνει διαδραστικές πανοραμικές φωτογραφίες από το κέντρο του μεγαλύτερου τύμβου της νεολιθικής εποχής και αναδυόμενα βίντεο που αφορούν τις ανασκαφές, τη συντήρηση και τον σχεδιασμό του μνημείου. Τέλος, για CGI εικόνες και περισσότερες πληροφορίες για την κατασκευή του σε διάφορες ιστορικές περιόδους πατήστε εδώ.
*Μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την Unesco, 1986

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b