MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
VIRTUAL TOUR

Διαδικτυακή περιήγηση σε 10 δημοφιλή Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Εν μέσω καραντίνας, μένουμε σπίτι και εξερευνούμε, εικονικά, δέκα δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, ανακαλύπτοντας τα μυστικά τους.

Αξιοθέατα
Monopoli Team

Τάζ Μαχάλ, Ινδία
αξιοθέατα

Φωτογραφία: TMAX/Fotolia

Το Τάζ Μαχάλ («μαργαριτάρι του ανακτόρου»), ένα από τα ωραιότερα οικοδομήματα ισλαμικής αρχιτεκτονικής, αποτελεί ένα τεράστιο μαυσωλείο στην Άγκρα της Ινδίας, το οποίο ανεγέρθηκε για λογαριασμό του Μογγόλου αυτοκράτορα Σαχ Τζαχάν το 1632, ως η τελευταία κατοικία της αγαπημένης του συζύγου. Πρόκειται για ένα οικουμενικό θαύμα, κατασκευασμένο από λευκό μάρμαρο και διακοσμημένο με ημιπολύτιμους λίθους, για το οποίο συνεργάστηκαν αρχιτέκτονες και τεχνίτες από το Ιράν, την Ιταλία και την περιοχή μεταξύ Ουζμπεκιστάν και Τουρκίας.

Ξεκινήστε ένα πανοραμικό ταξίδι γύρω από το ωραιότερο στολίδι της Ινδίας, θαυμάστε την απόλυτη συμμετρία, την περσική νοοτροπία και τα περίτεχνα αρχιτεκτονικά στοιχεία, τους παραδεισένιους κήπους και τα συντριβάνια. Ξεναγηθείτε στους χώρους του μέσω φωτογραφικού και άλλου αρχειακού υλικού. Και τέλος, μέσω πανοραμικών αεροφωτογραφιών, απολαύστε την απέραντη θέα, η οποία περικλείει το δημοφιλές μνημείο και τον ποταμό Yamuna που το συντροφεύει.
*Μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την Unesco, 1983

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b