MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
VIRTUAL TOUR

Διαδικτυακή περιήγηση σε 10 δημοφιλή Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Εν μέσω καραντίνας, μένουμε σπίτι και εξερευνούμε, εικονικά, δέκα δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, ανακαλύπτοντας τα μυστικά τους.

Αξιοθέατα
Monopoli Team

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Τα Ερείπια της Άνγκορ, Καμπότζη

Άνγκορ Βατ

Το αρχαιολογικό πάρκο της Άνγκορ, πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Χμερ από τον 9ο έως τον 15ο αιώνα, βρίσκεται στη νοτιοδυτική Καμπότζη, κοντά στην πόλη Κρονγκ Σιμ Ρίαμ. Αποτελούσε το πολιτικό και θρησκευτικό κέντρο της αυτοκρατορίας, όπου λατρευόταν η δυαδική υπόσταση του μονάρχη, ως βασιλιά και ως θεού. Για τον λόγω αυτό οι αυτοκράτορες διέθεταν αμέτρητους πόρους για την κατασκευή τεράστιων οικοδομημάτων, τόσο για να δοξαστούν οι ίδιοι, όσο και οι θεοί και η πρωτεύουσα.

Μέσω της εφαρμογής street view εξερευνήστε ψηφιακά την Άνγκορ Βατ, η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο συγκρότημα βουδισιτκών ναών της παλιάς πόλης και το μεγαλύτερο θρησκευτικό μνημείο στον κόσμο. Χτισμένη στις αρχές του 12ου αι. για λογαριασμό του Σουριαβαρμάν Β, η Άνγκορ Βατ (Πόλη των Ναών) κατασκευάστηκε αρχικά ως ινδουιστικός τόπος λατρείας για τον θεό Βισνού. Επιπλέον, περιηγηθείτε και σε άλλα αξιοθέατα όπως ο ναός Μπαντεάι Σρέι, ο μοναδικός χτισμένος με τριανταφυλλί ψαμμίτη, και ο ναός Τα-Προχμ, εκεί όπου η φύση έχει ανακτήσει, πλέον, τα ερείπια. Τέλος, για μια εικονική ματιά στην όψη της πόλης όπως θα έπρεπε να ήταν τον 13ο αιώνα, δείτε εδώ.
*Μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την Unesco, 1992

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Πότε θα δούμε το «Μπλε Φεγγάρι»;
Επίκαιρα
«Ανακαινίζω 2026»: Νέο πρόγραμμα με επιδότηση έως 95% για κατοικίες – Ποιους αφορά και τι προβλέπει
Επίκαιρα
Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί κατά της χρήσης του AI: «Ένας σύγχρονος Πύργος της Βαβέλ»
Επίκαιρα
Στο «κόκκινο» τα καύσιμα πριν το τριήμερο – Τι θα γίνει με την επιδότηση
Επίκαιρα
Ανακαινίζω 2026: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα και ποιες κατοικίες αφορά
Επίκαιρα
Πανελλήνιες 2026: Πότε ξεκινούν οι εξετάσεις – Το πρόγραμμα για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Δεμένοι πισθάγκωνα, θεσμικά ακάλυπτοι και με νέο κόμμα στην αναμονή
Επίκαιρα
Ψυχικές διαταραχές: Ραγδαία αύξηση παγκοσμίως – Η εικόνα στην Ελλάδα
Επίκαιρα
Final-4: Τα μέτρα της ΕΛΑΣ και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Επίκαιρα
Τι θα συμβεί στο ΑΕΠ αν υιοθετήσουμε την Τεχνητή Νοημοσύνη;
Επίκαιρα
Όχι, ο Akylas δεν μάς χρωστάει καμία συγγνώμη
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Κάννες, Καρυστιανού, Eurovision – και κάπου χάσαμε το plot