MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
VIRTUAL TOUR

Διαδικτυακή περιήγηση σε 10 δημοφιλή Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Εν μέσω καραντίνας, μένουμε σπίτι και εξερευνούμε, εικονικά, δέκα δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, ανακαλύπτοντας τα μυστικά τους.

Αξιοθέατα
Monopoli Team

Οι Πυραμίδες της Γκίζας, Αίγυπτος
Αξιοθέατα

Φωτογραφία: Mark Brodkin

Οι παλαιότερες και μεγαλύτερες πυραμίδες της Νεκρόπολης της Γκίζας βρίσκονται στα περίχωρα του Καΐρου και αποτελούν το μοναδικό σωζόμενο οικοδόμημα από τα φημισμένα «Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου». Ο ταφικός αυτός χώρος χτίστηκε περίπου πριν 4,5 χιλιάδες χρόνια, για λογαριασμό των Φαραώ, από ντόπιους Αιγύπτιους αγρότες, σύμφωνα με τις ανασκαφές, οι οποίοι εργάζονταν στις πυραμίδες την περίοδο που ο ποταμός Νείλος πλημμύριζε τη γύρω περιοχή.

Περιηγηθείτε εικονικά γύρω από την πυραμίδα του Φαραώ Χέοπα (περί. 2560 π.Χ.) και τις δύο μικρότερες πυραμίδες που την πλαισιώνουν, σύμβολα του πλούτου και της δόξας της αρχαίας Αιγύπτου. Εκείνη του Φαραώ Χεφρήνου (2558-2532 π.Χ.), με το άγαλμα της Σφίγγας, του διφυούς πλάσματος με σώμα λιονταριού και κεφάλι ανθρώπου, να βρίσκεται κοντά στο ναό ταφικής λατρείας, ως φύλακας και την πυραμίδα του Φαραώ Μυκερίνου (2532-2503 π.Χ.).
*Μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την Unesco, 1979

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b