MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
VIRTUAL TOUR

Διαδικτυακή περιήγηση σε 10 δημοφιλή Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Εν μέσω καραντίνας, μένουμε σπίτι και εξερευνούμε, εικονικά, δέκα δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, ανακαλύπτοντας τα μυστικά τους.

Αξιοθέατα
Monopoli Team

Το Άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή, Βραζιλία Αξιοθέατα

Το γιγαντιαίο άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή, ύψους 30 μέτρων, ολοκληρώθηκε το 1931 και βρίσκεται στην κορυφή του όρους Corcovado, στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Η σχεδίαση αυτού του Art Deco μνημείου, υπόδειγμα της πίστης και της ιστορίας του βραζιλιάνικου λαού, έγινε από τον μηχανικό Heitor da Silva Costa, σε συνεργασία με τον γλύπτη Paul Landowski και τον εικαστικό Carlos Oswald, στον οποίον ανήκει και η ιδέα της φιγούρας του Ιησού να στέκεται με τα χέρια ανοιχτά.

Στο μνημείο, το οποίο χαρακτηρίστηκε ένα από τα «Νέα Επτά Θαύματα του Σύγχρονου Κόσμου», έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε ψηφιακά, μέσω της πλατφόρμας Google Arts & Culture και της εφαρμογής Street View. Περπατήστε γύρω από το άγαλμα και απολαύστε την εκπληκτική θέα της πόλης του Ρίο ντε Τζανέιρο από ψηλά, η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το εθνικό πάρκο Tijuca, το όρος Πάο ντε Ασούκαρ και τις δημοφιλείς παραλίες της Ipanema και της Copacabana.
*Μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την Unesco, 2012

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b