MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
VIRTUAL TOUR

Διαδικτυακή περιήγηση σε 10 δημοφιλή Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Εν μέσω καραντίνας, μένουμε σπίτι και εξερευνούμε, εικονικά, δέκα δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, ανακαλύπτοντας τα μυστικά τους.

Αξιοθέατα
Monopoli Team

Τα ερείπια του Τσιτσέν Ιτζά, Μέξικο

Η Τσιτσέν Ιτζά, υπήρξε σημαντικό πολιτικό και οικονομικό κέντρο της προκολομβιανής φυλής των Μάγια και βρίσκετε στη χερσόνησο του Γιουκατάν, στο Μεξικό. Η πόλη, η οποία υπολογίζεται ότι δημιουργήθηκε γύρω στο 450 μ.Χ., αποτελεί μέχρι σήμερα ενεργό αρχαιολογικό τόπο, με τις νέες ανακαλύψεις να ρίχνουν περισσότερο φως στον πολιτισμό και τα επιτεύγματα των Μάγια, καθώς και των Τολτέκων, οι οποίοι γύρω στον 10ο αιώνα μ.Χ. εγκαταστάθηκαν στην εγκαταλελειμμένη, τότε, πόλη, χαρίζοντας της μια δεύτερη περίοδο ακμής.

Η εικονική περιήγηση, μέσω πανοραμικών φωτογραφιών, θα σας φέρει σε επαφή με τα ογκώδη μνημεία της πόλης, όπως η πυραμίδα «El Castillo», αφιερωμένη στον θεό Κβετζάλκοατλ, το «Ιερό των Στρατιωτών» και το Αστεροσκοπείο («Καρακόλ»), το οποίο επέτρεπε την ακριβή παρατήρηση της Αφροδίτης και της δύσης του ηλίου. Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να θαυμάσετε τον πλούσιο ανάγλυφο διάκοσμο των εξωτερικών τοίχων, τις αναπαραστάσεις των πολεμιστών και τα κολοσσιαία τρισδιάστατα γλυπτά.
*Μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την Unesco, 1988

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b