MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Κλάπηκε πίνακας του Van Gogh από μουσείο στην Ολλανδία

Ο πίνακας ονομάζεται «Ο ανοιξιάτικος κήπος της ενορίας του Νούενεν το 1884» και κλάπηκε από το μουσείο Singer Laren στην Ολλανδία.

Ο πίνακας του Van Gogh, «Ο ανοιξιάτικος κήπος της ενορίας του Νούενεν το 1884».
Monopoli Team

Ο πίνακας του Van Gogh, «Ο ανοιξιάτικος κήπος της ενορίας του Νούενεν το 1884», κλάπηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 30 Μαρτίου 2020, από το Ολλανδικό μουσείο Singer Laren, το οποίο ήταν κλειστό, λόγω κορονοϊού. Το μουσείο βρίσκεται έξω από την πρωτεύουσα της χώρας, το Άμστερνταμ.

Μάλιστα η ημερομηνία της κλοπής τυχαίνει να είναι η ίδια με την ημερομηνία γέννησης του Vincent Van Gogh, ο οποίος γεννήθηκε 30 Μαρτίου 1853.

Ο συγκεκριμένος πίνακας, σύμφωνα με το πρακτορείο του Reuters, δημιουργήθηκε το 1884, από τον Ολλανδό ζωγράφο, είχε δανειστεί στο μουσείο Singer Laren από το μουσείο Groninger, που βρίσκεται στην ομώνυμη πόλη και ήταν ο μόνος Van Gogh που υπήρχε στο μουσείο. Δεν εκλάπη κάποιο άλλο έργο τέχνης.

Το μουσείο Singer Laren, στην Ολλανδία

Ο διευθυντής του μουσείου, Jan Rudolph de Lorm, δήλωσε πως είναι λυπημένος, εξοργισμένος και σοκαρισμένος από την κλοπή. «Είναι απαίσιο για όλους μας, επειδή η τέχνη βρίσκεται σε μουσεία, ώστε να είναι προσβάσιμη απ ‘όλους, για να προκαλεί χαρά, έμπνευση και να προσφέρει συμπαράσταση. Ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς», δήλωσε ο de Lorm.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒίνσεντ Βαν Γκογκ: Τα ηλιοτρόπια στην πιο αισιόδοξη περίοδο του διάσημου ζωγράφου12.09.2018

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b