ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ
Σκέψεις κατ’ οίκον#2: Τα ωραία μας χέρια
Οι ακατάσχετες – ή και όχι – σκέψεις μιας έγκλειστης που ελπίζει να συναντηθούν με τις σκέψεις χιλιάδων άλλων εκεί έξω (και εκεί μέσα)· σε μια εποχή που οι σκέψεις όλων μας καλπάζουν.

| Φωτογραφία εξωφύλλου: Nadine Shaabana
A
A
Τα σκασμένα χέρια που γράφουν στο λευκό πληκτρολόγιο, δεν τ’ αναγνωρίζω. Ξηρά, κόκκινα με μικρές αιμάτινες χαρακιές που δεν κλείνουν. Λες κι έχουν περάσει είκοσι χρόνια από πάνω τους. Κι ας έχουν περάσει μόνο ζεστά νερά και πράσινα σαπούνια. Και υγρά μαντηλάκια που πουλάνε προστασία.
Αυτά τα χέρια είναι ο καθρέφτης της μεγάλης φθοράς. Μιας ξαφνικής ωρίμανσης που δεν επέλεξαν. Αυτά τα χέρια μαθαίνουν να ψηλαφούν έναν άλλο κόσμο που θα ξημερώσει· αλλά πιο πολύ τρέμουν να πιάσουν τα κλειδιά για την πόρτα εξόδου.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μουσικό αντάμωμα και λαϊκό γλέντι στη Γλυφάδα με ελεύθερη είσοδο
Μάριος Φραγκούλης: “Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ένας από τους μεγάλους ήρωες της χώρας μας”
«Θα σκοτώσουμε όλη την οικογένειά σου»: Απειλητικά μηνύματα δέχτηκε η σύζυγος του Γιάννη Αντετοκούνμπο, Μαράια
Με ελληνική συμμετοχή και φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Φιλιππούπολης
Αλίκη Βουγιουκλάκη: Πωλείται το θρυλικό διαμέρισμα στη Στησιχόρου (vid)
Τεχνοχώρος Εργοτάξιον: Όσα θα δούμε τη νέα σεζόν 2025-2026
Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών
Ένας σύγχρονος “Κουρέας της Σεβίλλης” στο Θέατρο Πορεία
Η Ευανθία Ρεμπούτσικα με αγαπημένα soundtracks στο Ηρώδειο
Χρυσηίδα Γκαγκούτη: H Μεγάλη Γοργόνα επιστρέφει για το πιο εκρηκτικό live της