MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΕΥΣΗ

Το Ουζερί του Λάκη: Ένα θρυλικό στέκι ουζοποσίας στο κέντρο της Αθήνας

Κρυμμένο σε ένα στενό δρομάκι κοντά στην πλατεία Βικτωρίας, βρίσκεται το «Ουζερί του Λάκη», γραφικό και παραδοσιακό στέκι, ιδανικό για εκείνους που αγαπούν τους ψαρομεζεδες.

Monopoli Team

Τα καλύτερα έρχονται εκεί που δεν το περιμένεις. Αυτή η φράση ταιριάζει γάντι στο Ουζερί του Λάκη, ένα αυθεντικό στέκι ουζοποσίας στα πέριξ της Βικτώριας, που για περισσότερα από 30 χρόνια σερβίρει τους πιο νόστιμους ψαρομεζέδες στις καλύτερες τιμές!

Για να έρθετε εδώ θα πρέπει να ξέρετε το μαγαζί, ή να σας φέρει κάποιος καλοφαγάς, μιας και είναι κρυμμένο στην πεζοδρομημένη οδό Ελπίδας, που δύσκολα το παίρνει το μάτι των περαστικών.

Ένας χώρος που θυμίζει νησί

Ο απλός και ανεπιτήδευτος χώρος του Ουζερί του Λάκη δείχνει την ηλικία, ή καλύτερα την εμπειρία και την μαεστρία του. Το μαγαζί άνοιξε το 1984 και έκτοτε έχει μεγαλώσει γενιές μερακλήδων, που εκτιμούν το καλό ψάρι στην Αθήνα.

Κυριολεκτική βιτρίνα της κουζίνας είναι τα φρέσκα ψάρια-εκθέματα, πιασμένα αυθημερόν στην Κύμη και στον Κορινθιακό. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τη ναυτική διακόσμηση και το χαλαρό κλίμα, θα σας κάνουν να νιώσετε σαν να είστε στο νησί.

Η κουζίνα

Κάθε πιάτο του Ουζερί του Λάκη… σπαρταράει και η λέξη «κατεψυγμένο» δεν υπάρχει στον κατάλογο. Αδιαφιλονίκητες σπεσιαλιτέ του είναι το αχνιστό σαλάχι και τα μακαρόνια με μελάνι σουπιάς. Όμως η κουζίνα της Άννας αξίζει τα εύσημα για κάθε τι που βγάζει. Ενδεικτικά, να αναφέρουμε τη φάβα, τον γαύρο σοφρίτο, το γεμιστό θράψαλο και τον γόνο καλαμαριού. Συνδυάστε τις γεύσεις τους με ούζο ή ρακή εμφιαλωμένα, από εκατό επιλογές μικρών παραγωγών, για να ευφρανθείτε και πάρτε τον δρόμο της επιστροφής με το τρένο από την Βικτώρια, για να κλείσετε τη βραδιά σας σε ανάλογο cult στιλ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το Ουζερί του Λάκη
Ελπίδας 16, Πλατεία Βικτωρίας, 210 8213776.
Βρείτε το Ουζερί του Λάκη σε facebook & instagram

Περισσότερα από Γεύση
VIMA_WEB3b