MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΚΡΙΕΣ

Απόκριες 2020: Όλες οι δωρεάν καρναβαλικές εκδηλώσεις των δήμων της Αττικής

Το Τριώδιο άνοιξε και οι Δήμοι της Αττικής, πιστοί στο πνεύμα της περιόδου, διοργανώνουν αποκριάτικες εκδηλώσεις και δράσεις, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Αποκριάτικες Εκδηλώσεις
Monopoli Team

Μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα, οι Δήμοι της Αττικής γιορτάζουν τις απόκριες με μια σειρά πλούσιων και ποικίλων, δωρεάν εκδηλώσεων και δράσεων για όλες τις ηλικίες. Συναυλίες, καρναβαλικές παρελάσεις, αποκριάτικα δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικά εργαστήρια και party είναι μόνο μερικές από τις αποκριάτικες εκδηλώσεις που θα μας παρασύρουν σε μια εορταστική φρενίτιδα γεμάτη χρώματα και μουσικές.

Αποκριάτικες Εκδηλώσεις

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων

Δήμος Αθηναίων

Ο δήμος Αθηναίων διοργανώνει και τις φετινές αποκριές ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες. Εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικά εργαστήρια, αποκριάτικες γιορτές και δρώμενα, παραδοσιακοί χοροί, κυνήγι θησαυρού, συναυλίες, αναβίωση αθηναϊκών παραδοσιακών αποκριάτικων εθίμων και παρελάσεις συνθέτουν το πολύχρωμο μωσαϊκό των φετινών δωρεάν αποκριάτικων εκδηλώσεων του δήμου Αθηναίων.

Από τις εκδηλώσεις αυτές ξεχωρίζουν αρκετές. Για παράδειγμα, η «Αναβίωση της Ελληνικής Αποκριάς», την Τσικνοπέμπτη (20/02) στις 13:00, με αφετηρία το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» Δήμου Αθηναίων, η «Αποκριάτικη Παιδική Γιορτή», την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 11:00, στο Ζάππειο και η σειρά συναυλιών κάτω από την Ακρόπολη στις 28, 29 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών όπως η Γλυκερία, η Μελίνα Κανά, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, οι Boğaz Musique, ο Κώστας Μακεδόνας, 0 Πετρολούκας Χαλκιάς, ο Μιχάλης Ρακιντζής, ο Νίκος Φάκαρος, οι Musicaroi, οι Wedding Singers και πολλοί ακόμη.

Την Καθαρά Δευτέρα η αποκριάτικη περίοδος φτάνει στο τέλος της, με ένα γιορτινό ραντεβού στο λόφο του Φιλοπάππου, το οποίο περιλαμβάνει μελωδίες από την Φιλαρμονική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων στις 11:00, παραδοσιακό γλέντι με τη Γωγώ Τσαμπά στις 12:00 και πέταγμα χαρταετού. Παράλληλα, την ίδια μέρα στις 11:00, στο Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό (Κ.Α.Π.Α.Ψ.) θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό γλέντι, με μουσική, χορούς και παραδοσιακά εδέσματα.
*Για το αναλυτικό πρόγραμμα των δωρεάν αποκριάτικων εκδηλώσεων του δήμου Αθηναίων δείτε εδώ

Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης

Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης διοργανώνει, το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 από τις 17:00 έως τις 21:00, αποκριάτικο διαδραστικό φεστιβάλ για παιδιά, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης», το οποίο θα περιλαμβάνει εικαστικά εργαστήρια, εργαστήριο μαγειρικής, γαϊτανάκι, αποκριάτικα διαδραστικά παιχνίδια, θεατρικές παραστάσεις, διαγωνισμούς, μουσική και χορό. Τέλος, την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου στις 12:00, στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ «Αργοναύτες» θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη μνήμη του Θεόδωρου Γουρδουράκου, με συμμετοχή όλων των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης, παραδοσιακά εδέσματα, ορχήστρα και χορευτική μουσική.
*Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα δείτε εδώ.

Αποκριάτικες Εκδηλώσεις

Δήμος Ηλιούπολης

Ο δήμος Ηλιούπολης, μετά από 15 χρόνια, προχωρά στη διοργάνωση καρναβαλιού, την Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου στις 11:30. Σε συνεργασία με σχολεία, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, πολιτιστικούς συλλόγους, φορείς, σωματεία, πολίτες και τον εμπορικό σύλλογο, ο Δήμος Ηλιούπολης διοργανώνει, καρναβαλική παρέλαση, με αφετηρία το Νησάκι και τερματισμό την Πλατεία Eθ. Αντίστασης. Μετά την παρέλαση θα απονεμηθούν βραβεία στο σχολείο με τα καλύτερα κοστούμια και τη μεγαλύτερη συμμετοχή, ενώ θ’ ακολουθήσουν δρώμενα από πολιτιστικούς συλλόγους, μουσικοθεατρική παράσταση από την θεατρική ομάδα «Χωρίς Ανάσα», ξέφρενο DJ πάρτι και χορογραφίες σε λάτιν ρυθμούς.
*Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Δήμος Καλλιθέας

Ο δήμος Καλλιθέας γιορτάζει τις απόκριες με ένα πλούσιο πρόγραμμα δωρεάν εορταστικών εκδηλώσεων, το οποίο περιλαμβάνει μεγάλη παρέλαση μεταμφιεσμένων, πάρτι, δρώμενα για παιδιά, θέατρο, παιδικές ταινίες, μουσικοχορευτικές παραστάσεις, καντάδες, συναυλίες και αναβιώσεις εθίμων. Την Τσικνοπέμπτη (20/2) θα πραγματοποιηθεί πάρτι στη 13:00, στο Πάρκο Χαροκόπου, με μεζέδες, κρασί και ζωντανό μουσικό πρόγραμμα. Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στις 18:00 θα λάβει χώρα, στους δρόμους της Καλλιθέας, παρέλαση μπουλουκιών από τα σχολεία και τους συλλόγους του δήμου, με σημείο εκκίνησης την πλατεία Αγίας Ελεούσας και τη διασταύρωση των οδών Χαροκόπου και Ελευθερίου Βενιζέλου. Τέλος, την Καθαρά Δευτέρα (2/3) στις 11:00, στο Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής, ο δήμος διοργανώνει μεγάλο λαϊκό γλέντι με τον Στέλιο Διονυσίου και την Αγνή Καλουμένου, με παραδοσιακά εδέσματα, κρασί και χορό.
*Για περισσότερες αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου Καλλιθέας & αναλυτικό πρόγραμμα δείτε εδώ.

Αποκριάτικες Εκδηλώσεις

Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου

Για 31η χρονιά ο δήμος Μοσχάτου – Ταύρου ετοιμάζεται να ζήσει σε ρυθμούς καρναβαλιού. Με πολλές δωρεάν εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, μουσικά δρώμενα, εργαστήρι κατασκευών, παρελάσεις και παιδικές εκδηλώσεις. Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 11:00-14:00, το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου και το «Σχολείο της Τέχνης» ετοίμασαν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης εργαστήρια κατασκευών και δρώμενα για παιδιά. Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 14:00, στη Λεωφόρο Μακρυγιάννη στο Μοσχάτο θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση του δήμου, με τη συμμετοχή φορέων, σχολείων, ομάδων καρναβαλιστών, χορευτικών σχημάτων, αρμάτων, ζογκλέρ και ξυλοπόδαρων. Μετά το πέρας της παρέλασης, θα ακολουθήσει, στις 16:30, νεανική συναυλία με τους Alcatrash, OGE, MIKE, Έλενα Τσαγκρινού και Κώστα Δόξα. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 4 Μαρτίου στις 19:00, με απονομή τιμητικών βραβείων στα πληρώματα του Καρναβαλιού, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», στο Μοσχάτο.
*Για περισσότερες εκδηλώσεις & αναλυτικό πρόγραμμα δείτε εδώ.

The Burger Project

Δήμος Πειραιά

Ο δήμος Πειραιά υποδέχεται τις φετινές αποκριές με πλούσιες και ποικίλες δωρεάν, εορταστικές εκδηλώσεις για μικρούς & μεγάλους. Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις για παιδιά περιλαμβάνουν αποκριάτικο γλέντι, εικαστικά εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις, διαδραστικά παιχνίδια, αποκριάτικα δρώμενα, διαγωνισμό αποκριάτικης στολής και συναυλίες. Από αυτές ξεχωρίζουν η παράσταση του Cirko Cachivache, το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 11:00, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και η παιχνιδό-συναυλία από τους Burger Project, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 12:30, στην Πλατεία Αλεξάνδρας.

Την Τσικνοπέμπτη θα πραγματοποιηθεί αποκριάτικο παραδοσιακό γλέντι, από τις 12:00, με αφετηρία την Κεντρική Αγορά του Πειραιά, μεζέδες, παραδοσιακό γαϊτανάκι και τη συμμετοχή των «Libro Coro», της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια», της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου και της μπάντας κρουστών «Global Νταούλια». Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί παρέλαση των καρναβαλιστών στο εμπορικό κέντρο του Πειραιά, στις 12:00, με αφετηρία το Δημοτικό Θέατρο. Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Καθαρά Δευτέρα, στην παραλία της Φρεαττύδας, από τις 10:30, με χορό, τραγούδι, σαρακοστιάνα εδέσματα, πέταγμα αετού, παιχνίδια για παιδιά και συναυλία με τον ρεμπέτη Μπάμπη Τσέρτο. 

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων του δήμου Πειραιά για τις Απόκριες 2020

Δήμος Περιστερίου

Ο Δήμος Περιστερίου διοργανώνει και φέτος δωρεάν αποκριάτικες εκδηλώσεις και δραστηριότητες, για όλες τις ηλικίες, στον κλειστό χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου Περιστερίου, με συναυλίες, αποκριάτικα εργαστήρια & happenings, παιδικές θεατρικές παραστάσεις, Μεγάλο Παιδότοπο, Gaming Arena και Disco/Latin party. To Σάββατο 29 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 1 Μαρτίου στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί συναυλία, με τραγούδια που αναβιώνουν το αποκριάτικο κλίμα της Αθήνας, τραγούδια του κεφιού, του γλεντιού και της παρέας, ανάλαφρα και σκωπτικά, από τον παλιό νοσταλγικό καιρό έως σήμερα. Επιπλέον, τις Παρασκευές 21/2 και 28/2, τα Σάββατα 22/2 και 29/2 και την Κυριακή 23/2 στις 17:00, την Κυριακή 1/3 στις 18:00 και την Καθαρά Δευτέρα στις 13:00 θα παρουσιαστεί παράσταση Καραγκιόζη, από τον Θέατρο Σκιών «Σπυρόπουλος».

Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα πατήστε εδώ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δήμος Αθηναίων: Αποκριές στην Αθήνα | 15/02/2020 – 02/03/2020

Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης | «Αποκριάτικα Παιχνιδωκαμώματα»: 22/02/2020 – 23/02/2020 | Καθαρά Δευτέρα – Κούλουμα: 2/03/2020

Καρναβάλι δήμου Ηλιούπολης | 23/02/2020

Δήμος Καλλιθέας: Απόκριες 2020 | 9/02/2020 – 2/03/2020

Καρναβάλι δήμου Μοσχάτου – Ταύρου | 8/02/2020 – 2/03/2020

Αποκριάτικες Εκδηλώσεις Δήμου Πειραιά | 15/02/2020 – 2/03/2020

Δήμος Περιστερίου: Αποκριάτικο Πρόγραμμα | 21-23/02/2020 & 28/02/2020 – 2/03/2020

 

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b