MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χοροθέατρο

Four no Reason, από την ομάδα New_ton Company στο Θέατρο Άλφα

Η ομάδα New_ton Company παρουσιάζει την παράσταση «Four no Reason», Πέμπτη 30/1 & Σάββατο 1/2, στο Θέατρο Άλφα, σε σκηνοθεσία – χορογραφία Νάντιας Παλαιολόγου.

| Φωτογραφίες: Σοφοκλής Μπιμπής
Monopoli Team

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της παράστασης στη σκηνή του Θεάτρου Άλφα την προηγούμενη θεατρική περίοδο, η μεγάλη επιτυχία της Νάντιας Παλαιολόγου, «Four no Reason» επιστρέφει για δύο τελευταίες παραστάσεις, την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 και το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020. 

«Four no Reason»: Λίγα λόγια για το έργο

Η Νάντια Παλαιολόγου, σταθερή συνεργάτιδα του θεάτρου Άλφα, παρουσιάζει την ολοκληρωμένη εκδοχή της νέας performance της ομάδας της New_ton Company. To «Four no Reason» είναι ένα εικαστικό/χορευτικό δρώμενο, ένα ταξίδι στον κόσμο του Rene Magritte.

Four no Reason

Το δρώμενο, βασίζεται σε στοιχεία από το συνολικό έργο του Magritte αλλά και από την προσωπική του ζωή, σε μια προσπάθεια να ανατραπούν στερεότυπες ματιές με τις οποίες αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα. Τέσσερις φιγούρες επεξεργάζονται και αφήνονται στις εμπειρίες νέων συσχετισμών ανάμεσα στον ανύπαρκτο λόγο και τα αντικείμενα, τις ανθρώπινες σχέσεις ως ρεαλιστική πραγματικότητα ή ονειρική περιπλάνηση, αφήνοντας ερωτηματικό σχετικά με το τι τελικά είναι πραγματικό.

Επιρροές από το έργο του Rene Magritte

Ο άχρονος χρόνος, η άφυλη σχέση, η ορατότητα του αόρατου, ο χώρος του κενού και η έννοια του μη-πραγματικού είναι βασικά στοιχεία του έργου του Magritte που δανείζεται το «Four no Reason», για να δημιουργήσει ένα φαντασιακό σκηνικό προκαλώντας το θεατή να δει αν πίσω από τον καθρέφτη ή πίσω από έναν πίνακα βρίσκεται η ίδια εικόνα που βλέπει από μπροστά.

Η πορεία του έργου στη σκηνή

Η πρώτη εκδοχή του έργου επιλέχθηκε από το Φεστιβάλ Rabbitlab 1.0  και παρουσιάστηκε στο θέατρο Rabbithole τον Ιούνιο του 2017, ως «work in progress». To Νοέμβριου του 2018 παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανοιχτές Πόρτες». Στο θέατρο Άλφα παρουσιάστηκε την προηγούμενη θεατρική περίοδο ενθουσιάζοντας κοινό και κριτικούς.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Νάντια Παλαιολόγου

Χορογραφία: Νάντια Παλαιολόγου

Παίζουν: Χαρά Βάκρινου, Νάντια Παλαιολόγου, Ελπίδα Σπύρου & Χρήστος Τζιάτζιος.

Τιμές Εισιτηρίων: 10 ευρώ κανονικό και 7 ευρώ (φοιτητικό, ΑΜΕΑ, ανέργων, συνταξιούχων, ατέλειες)
Σενάριο: Νάντια Παλαιολόγου
Πληροφορίες: Τηλ. Κρατήσεων: 6970282888 | Προπώληση εισιτηρίων: Στο ταμείο του θεάτρου
Παραστάσεις: Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 & Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020 στις 21:00.
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Άλφα.Ιδέα, 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 37 & Στουρνάρα 51, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 5238742. Ε-mail: [email protected] | http://www.alfatheater.gr/
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b