MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΈΞΟΔΟΣ

The Zoo: Τα live της μουσικής σκηνής του Χαλανδρίου

Η μουσική σκηνή «The Zoo» υποδέχεται, από τις 22 Νοεμβρίου μέχρι και τις 7 Δεκεμβρίου 2019, ενδιαφέροντα μουσικά σχήματα και καλλιτέχνες, για μια σειρά από live εμφανίσεις.

Yoel Soto Gonzales
Monopoli Team

Hippomaniacs

Mια πολύ δυνατή δόση 70’s groove/funk, καθηλωτικά post-apocalyptic jazz rock ηχοτοπία και εικόνες απ’την αχανή ψυχεδελική έρημο Gobi μέχρι τον επικίνδυνα ήρεμο ωκεανό που κρύβεται στα βάθη της Ανταρκτικής όπου καραδοκούν περίεργα τρωκτικά με βαθιές τσέπες.
Παίζουν: Γιάννης “Absinthe” Κασσέτας: Τενόρο, άλτο sax, Πάνος “Svobotnik” Γιώτης: Ηλ.κιθάρα, εφε, Γιώργος Κωστόπουλος: Μπάσο, εφε, Παναγιώτης Κωστόπουλος: Ντραμς
Παρασκευή 22/11, 22:30 
Είσοδος 10€, Φοιτητές, άνεργοι, σπουδαστές σε ωδεία: 8€

Ο Ζωρζ Πιλαλί | σατιρικήν παράστασιν «Οχλοδοξία»

«Ανακοινώνουμεν εις εκλεκτόν φιλοθεάμον κοινόν της ημετέρας πρωτευούσης τη σύγχρονην σατιρικήν παράστασιν Οχλοδοξία. Οχλοδοξία: Ο ύστατος εφηβισμός ενός γηραλέου κόσμου. Τα περίεργα και παράδοξα συμβεβηκότα άτινα παριστάνονται και ιστορούνται εις την σκηνήν δύνανται να προξενήσουν εις το φιλοθεάμον αθηναϊκόν κοινόν ρίγη διανοητικής συγκινήσεως. Political correct: Η ηθικολογία της αθεάτριστης διανόησης και ο αντίλογος της «Συνηγορίας υπέρ του μίσους». Ερντoγάν: ο πτωχός μικροπωλητής όστις έμελλε να ηγεμονεύσει. Νεκροφιέστα: Ο ύστατος ελιγμός ενός εκ των Σοστακόβιτς. Μιμίαμβος: Αττικίζοντες μαρξιστές ηθοποιοί οίτινες εξαιρούν την αττικήν κωμωδίαν. O αισχρολόγιος: Ο υπερλεξικός καθηγητής Ζ. όστις βωμολοχώντας σεμνοτυφεί. Τραγελαφικόν ηχοϊστόρημα με τίτλον «Ο απέθαντος Ρωμιός, το θλιβερόν φάσμα των Βαλκανίων». Εις την προθήκην της λαϊκής εντέχνου τραγουδοποιΐας μας εκθέτουμεν τα ανεκτίμητα faux bijoux των γυναικείων συναισθημάτων. Να προσέλθετε εξ άπαντος άπαντες διότι το ποιητικόν μας έργον θα παραστεί άπαξ, εις τον πασίγνωστον μουσικόν κλωβόν The Zoo. Μερικοί εκ των τίτλων οίτινες θέλουν διαφωτίσουν το φιλοθεάμον κοινόν δια το περιεχόμενον της θεατρικής ιδιοφυούς σατιρικής παραστάσεως: Οχλοδοξία.» Μετά τιμής
Ζωρζ Πιλαλί,
Σάββατο 23/11,  22:30 
Είσοδος 10€, Φοιτητές, άνεργοι, σπουδαστές σε ωδεία: 8€

Σummation: Παρουσίαση του άλμπουμ από τον μπασίστα Apostolos Sideris
Παρουσίαση του άλμπουμ Σummation από τον μπασίστα Apostolos Sideris και το κουιντέτο του με τον Leo Genovese(piano), Dimitris Klonis(drums), Andrea Romani(ney,flute), Giannis Poulios(violin).
Το άλμπουμ Σummation κυκλοφόρησε το καλοκαίρι από το Freshsound Records στη Βαρκελώνη.
Αποτελεί αναπαράσταση του μουσικού κόσμου του κ. Σιδέρη, με πολλές καλλιτεχνικές επιρροές. Οι συνθέσεις του είναι ένα μείγμα σύγχρονης τζαζ με ήχους της Ελλάδας και της Μέσης Ανατολής που έχουν συνδυαστεί για να δημιουργήσουν ένα μοναδικό αισθητικό στυλ.
Κυριακή 24/11, 21:30
Είσοδος 10€, Φοιτητές, άνεργοι, σπουδαστές σε ωδεία: 8€

Νίκος Καπηλίδης +The Jazz Utopia
To The Zoo υποδέχεται την Τρίτη 26 Νοεμβρίου τους Νίκος Καπηλίδης + The Jazz Utopia, ένα σχήμα που στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας έκανε αισθητή την παρουσία του,
σε μια πολύ δύσκολη και μεταβατική περίοδο της εγχώριας τζαζ σκηνής.
Ένας από τους σπουδαιότερους και διαχρονικούς ντράμερ του ελληνικού μουσικού στερεώματος ο Νίκος Καπηλίδης, δημιουργεί από την αρχή τους Jazz Utopia, έχοντας στο πλευρό του μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών.
Τρίτη 26/11,  21:30
Είσοδος 10€, Φοιτητές, άνεργοι, σπουδαστές σε ωδεία: 8€

 TANGartO quintet
To TANGartO quintet φέρνει στο Zoo τη μουσική με την οσμή των καφέ και των μπαρ των συνοικιών της Αργεντινής, λέγοντάς μας τις ιστορίες της χωρίς περιστροφές. Tango! Μια multi-culture μουσική με βαθιές ρίζες που βρίσκονται σε ένα σωρό διαφορετικούς πολιτισμούς, φτιάχνοντας ένα κράμα με επιρροές απ’ την κλασική μουσική, το tango και την τζαζ. Ένα προσεκτικά δομημένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα του Αstor Piazzolla, αλλά και αναφορά στους μεγάλους «δασκάλους» του είδους.
Για πρώτη φορά το TANGartO επιλέγει να συναντηθεί επί σκηνής με την Κορίνα Λεγάκη. Μια θερμή ερμηνεύτρια, που τραγουδά ανεπιτήδευτα και με ειλικρίνεια, διεισδύοντας στον θεατρικό λόγο των tangos.
Το quinteto TANGartO αποτελούν οι μουσικοί: Λευτέρης Γρίβας – μπαντονεόν, Γιώργος Παναγιωτόπουλος – βιολί, Θωμάς Κοντογεώργης – πιάνο, Αλέξανδρος Δεσποτίδης – κιθάρα
Χάρης Παζαρούλας – κοντραμπάσο
Τετάρτη 27/11, 21:30
Είσοδος 10€, Φοιτητές, άνεργοι, σπουδαστές σε ωδεία: 8€
Yoel Soto Latin Jazz Project
O μουσικός Yoel Soto Gonzales γεννήθηκε στην Αβάνα. Μεγάλωσε στην πόλη Σιεν Φουέγος, όπου από πολύ μικρή ηλικία, σχεδόν χωρίς να το καταλάβει, έθεσε τις βάσεις για την μετέπειτα καλλιτεχνική πορεία του. Ο μπασίστας, κιθαρίστας, συνθέτης, ερμηνευτής και ποιητής μετά από σημαντικές συνεργασίες και συναυλίες στη Λατινική Αμερική και στην Ευρώπη, τα τελευταία δέκα χρόνια ζει στην Ελλάδα. Ιδρυτής νέων μουσικών σχημάτων και σταθερό μέλος άλλων (Sigularity Project, La Cucaracha, All Star meeting, Neo Yoruba People).
Παράλληλα είναι δάσκαλος μουσικής αλλά και εμπνευστής μουσικών project με φιλανθρωπικό χαρακτήρα (πιο πρόσφατο «The Panagiotara Project» κατά της κακοποίησης των γυναικών) και με τον ποιητικό λόγο να τον χαρακτηρίζει στις περισσότερες δουλειές του, δείχνει να είναι σε συνεχή καλλιτεχνική… εγρήγορση! Οι συνεργασίες του στην Ελλάδα περιλαμβάνουν ονόματα όπως Φοίβος Δεληβοριάς, Φίλιππος Πλιάτσικας, Active Member, Εύα Λουκάτου, Chico Freeman, Janet Capuya, κ.ά
Μουσικοί: Kostis Christodoulou: piano, keyboards, vocals, Sotiris Ntouvas: drums, Angelos Polychronou: Cuban percussion, Yoel Soto: electric bass & vocals.
Πέμπτη 28/11, 21:30
Είσοδος 10€, Φοιτητές, άνεργοι, σπουδαστές σε ωδεία: 8€

Dimitris Sevdalis Latin Jazz Quartet
Ο πιανίστας Δημήτρης Σεβδαλής παρουσιάζει την καινούργια του δουλειά μαζί με τον Ντίνο Μάνο στο κοντραμπάσο, τον Δημήτρη Κλωνή στα ντραμς και τον Pedro Fabian στα κρουστά. Σε αυτό το μουσικό ταξίδι θα ακούσουμε μουσική απο την Λατινική Αμερική σε προσωπικές συνθέσεις του Δημήτρη Σεβδαλή και άλλων συνθετών της Λατιν και Τζαζ σκηνής
Παρασκευή 29/11, 22:30
Είσοδος 10€, Φοιτητές, άνεργοι, σπουδαστές σε ωδεία: 8€

Μάνος Πυροβολάκης
Ο ιδιαίτερος τραγουδοποιός, που χρωμάτισε με τη λύρα και τη φωνή του αγαπημένα τραγούδια, έρχεται με μια μουσική παράσταση γεμάτη συγκίνηση και χρώμα. Ποπ ροκ τραγούδια, κοντυλιές, μαντινάδες, αλλά και σπουδαία ελληνικά τραγούδια που αγαπά, δοσμένα με τη δική του μουσική ματιά, σε μια βραδιά-αφορμή να σμίγουμε, να ενώνουμε φωνές.
Με το τραγούδι- όπως γινόταν από πάντα.
Σάββατο 30/11, 22:30
Είσοδος 10€, Φοιτητές, άνεργοι, σπουδαστές σε ωδεία: 8€

Continuo Jazz Trio
Οι Continuo είναι ένα jazz trio με επιρροές από την ευρωπαϊκή και mainstream σκηνή. Το υλικό που θα παρουσιάσουν αποτελείται από γνωστά standards και πρωτότυπες συνθέσεις των τριών μελών.
Ο κιθαρίστας Γιώργος Δάφνος έχει κυκλοφορήσει το προσωπικό του CD “Simplify” και συμμετείχε στα σχήματα «Meweathers” και “Liquid streets”. Ο ντράμερ Νίκος Κασσαβέτης, ιδρυτικό μέλος του “Momo Trio”, συμμετείχε στους δίσκους “No vacancy”, “Inati” και “Ordinary” και στο European Jazz Festival το 2016. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος συμμετείχε ως συνθέτης και κοντραμπασίστας στο debut album των “Jazz on T.A.P” (2012).
Κυριακή 1/12, 21:30
Είσοδος 7€, Φοιτητές, άνεργοι, σπουδαστές σε ωδεία: 5€

Ramdat Trio
Soundtrack γνωστών ταινιών του Hollywood, με επίκεντρο την δεκαετία του ’80.
Η μουσική του Bernard Herrmann αποτέλεσε μία γερή βάση, πάνω στην οποία βασιστήκαμε και αναπτύξαμε ένα πολυποίκιλο αισθητικά μουσικό υλικό, μέσα σε ένα πλαίσιο αυτοσχεδιαστικής τεχνικής και ελεύθερης έκφρασης – στοιχεία που πάντα χαρακτηρίζουν το παίξιμο των Ramdat – χωρίς όμως να γίνουμε δέσμιοι του αρχικού υλικού, αλλά και χωρίς να το αφήνουμε τελείως πίσω μας.
Δευτέρα 2/12,  21:30
Είσοδος 7€, Φοιτητές, άνεργοι, σπουδαστές σε ωδεία: 5€

Pibloctoq
Είναι ένα εκρηκτικό μουσικό σχήμα, των Μπερερή, Παπανικολάου, Παπαδούλη. Τρεις νέοι μουσικοί χωρίς να διστάζουν να τολμήσουν, εκφράζονται μέσα από τις δικές τους συνθέσεις επηρεασμένες από ευρωπαϊκά τζαζ τρίο αλλά και από r’n’b και black metal ήχους. Συνεργάζονται στενά τα τελευταία 8 χρόνια από τα πρώτα τους βήματα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και η μοναδική αισθητική κατεύθυνση που έχει πάρει το Pibloctoq μαρτυρά τις πολυάσχολες μουσικές τους πορείες στα μουσικά δρώμενα της χώρας. Μετά την παραγωγική περσινή σεζόν και την πρόσφατη εμφάνιση τους στο “11th Jazz on Tinos” έρχονται να μας παρουσιάσουν νέες ιδέες και νέα μονοπάτια με τις μουσικές τους.
Γιώργος Μπερερής – Πιάνο, Λάμπρος Παπανικολάου – Κοντραμπάσο, Γιάννης Παπαδούλης – Ντραμς
Τρίτη 3/12, 21:30
Είσοδος 7€, Φοιτητές, άνεργοι, σπουδαστές σε ωδεία: 5€

Gilad Atzmon & Γιάννης Παπαδόπουλος
«Δυο υπέροχοι μουσικοί από διαφορετικά background, έρχονται να ενώσουν τον αυτοσχεδιασμό τους επάνω σε στάνταρτ κομμάτια αλλά και καινούργια παιγμένα με έναν ελεύθερο και φρέσκο τρόπο για την ελληνική πραγματικότητα».
Gilad Atzmon: saxes & clarinet, Γιάννης Παπαδόπουλος: πιάνο.
Τετάρτη 4/12, 21:30
Είσοδος 10€, Φοιτητές, άνεργοι, σπουδαστές σε ωδεία: 8€

Τζενη Καπάδαη & Τέρη Βακιρτζόγλου
Με πολλά χρόνια παρουσίας στην jazz σκηνή, οι 2 τραγουδίστριες θα βρεθούν στη σκηνή του The Zoo, παρέα με τους συνήθεις υπόπτους τους, Κώστα Κωνσταντίνου στο κοντραμπάσο και Χρήστο Μπαλαούρα στην κιθάρα αλλά και εκλεκτό καλεσμένο τον Παναγιώτη Κωστόπουλο στα τύμπανα.
Σε μια βραδιά με τις δικές τους συνθέσεις και πολλά κομμάτια απο το ρεπερτόριο τους αλλά και αγαπημένα jazz standards, οι 2 ταλαντούχες κυρίες της ελληνικής jazz σκηνής θα παρουσιάσουν έναν συναρπαστικό μουσικό διάλογο με πολλά αυτοσχεδιαστικά στοιχεία και soulful διάθεση.
Παρασκευή 6/12, 22:30
Είσοδος 10€, Φοιτητές, άνεργοι, σπουδαστές σε ωδεία: 8€

Carousel: Μεσόγειος, λίμνη των πολιτισμών και των τραγουδιών
Η Μεσόγειος, η μεγάλη αυτή λίμνη που ενώνει λαούς και πολιτισμούς είναι η πηγή έμπνευσης των Carousel. Ταξιδεύουν στην ευρωπαϊκή μεριά της με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τραγούδια από την Ιταλία (καντσονέτες, ταραντέλες, παραδοσιακά, ελληνόφωνα, κ.ά.), Ισπανία, Κορσική, Νότια Γαλλία, Ελλάδα και Σεφαραδίτικα.
Σάββατο 7/12, 22:30
Είσοδος 10€, Φοιτητές, άνεργοι, σπουδαστές σε ωδεία: 8€

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

The Zoo Athens
22 Νοεμβρίου μέχρι και τις 7 Δεκεμβρίου 2019
Διευθυνση: Ζωοδοχου Πηγης 45, Χαλάνδρι
Τηλεφωνο Κρατησεων: 2106745375

Περισσότερα από Έξοδος
VIMA_WEB3b