CHEF'S TIPS
Αρωματικό ρυζόγαλο από τη food blogger PanDora’s Kitchen
Η συνταγή περιέχει σαλέπι που το κάνει ακόμη πιο αρωματικό και γεμίζει την κάθε κουταλιά με μνήμες ανατολής.
Monopoli Team
15.11.2019
Η συνταγή
- 1lt γάλα 3.5%
- 500ml νερό
- 200gr ζάχαρη
- 240gr ρύζι γλασέ
- 2 κουταλιά της σούπας σαλέπι
- 2 κουταλιές της σούπας caster powder
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- Κανέλα για γαρνίρισμα
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν ενώ ανακατεύουμε συχνά το γάλα για να μην κολλήσει. Όταν βράσουν χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε σε μέτρια ένταση ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν αρχίσει να φαίνεται το ρύζι και έχουν απορροφηθεί τα πολλά υγρά ρίχνουμε τη ζάχαρη, το σαλέπι και το caster powder χωρίς να σταματήσουμε καθόλου το ανακάτεμα μέχρι το ρύζι να αρχίσει να πήζει. Τότε αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και την σκεπάζουμε για 15 λεπτά. Έπειτα σερβίρουμε σε μπολάκια το ρυζόγαλο, πασπαλίζουμε με κανέλα και το βάζουμε ψυγείο.
Μπορείτε να βρείτε συνταγές της PanDora’s Kitchen και στα social media: Instagram, Facebook, Blog
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Επιστήμονες ανακάλυψαν σπάνιο απολίθωμα του προγόνου των λευκών καρχαριών
Εμμηνόπαυση: Τι να κάνεις εάν αντιμετωπίζεις εξάψεις
Billie Eilish: «Οι άνθρωποι παραξενεύονται όταν οι γυναίκες είναι άνετες με τη σεξουαλικότητά τους»
Φιλοποίμην Φίνος: Αποκαλύφθηκε η προτομή του στο πάρκο του σταθμού Λαρίσης
Οι top 10 προορισμοί στην Ευρώπη για φοιτητές
Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα: Η cult ταινία γίνεται σειρά
15α Βραβεία Ίρις: Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες
Balloon trend: Πώς να φορέσεις τη νέα μεγάλη τάση της σεζόν
Shades from the deep: Έκθεση της Άννας Μαρίας Παπαδημητρίου στην Αίθουσα Τέχνης «Αστρολάβος – δεξαμενή»
Enigma S/S 2024: Η νέα συλλογή Liana Camba μάς ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο των ονείρων