MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Εθνική Λυρική Σκηνή: Ανακοίνωση νέας παραγωγής για τον “Ντον Κάρλο” του Βέρντι

Ανακοινώνεται ότι λόγω προβλήματος υγείας, ο σκηνοθέτης Γκρέιαμ Βικ είναι αναγκασμένος να μην πραγματοποιήσει τη σκηνοθεσία του “Ντον Κάρλο” του Τζουζέππε Βέρντι.

Monopoli Team

Πιο συγκεκριμένα, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας στη μέση, για το οποίο λαμβάνει ειδική αγωγή, και μετά από εντολή των ιατρών του, ο σκηνοθέτης Γκρέιαμ Βικ είναι αναγκασμένος να μην πραγματοποιήσει τη σκηνοθεσία του Ντον Κάρλο του Τζουζέππε Βέρντι.

Η Εθνική Λυρική Σκηνή, προκειμένου να μην απογοητεύσει το κοινό που έχει ήδη εκδηλώσει τεράστιο ενδιαφέρον για τον Ντον Κάρλο, εξασφάλισε και θα παρουσιάσει μια μεγαλειώδη παραγωγή του πεντάπρακτου αριστουργήματος του Τζουζέππε Βέρντι, σε σκηνοθεσία του σπουδαίου Βρετανού σκηνοθέτη και πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας Σερ Νίκολας Χάιτνερ και σκηνικά – κοστούμια του Μπομπ Κρώλεϋ. Η παραγωγή αυτή πρωτοπαρουσιάστηκε από τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου το 2008 και αποτελεί μια συμπαραγωγή της Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου, της Μετροπόλιταν Όπερας της Νέας Υόρκης και της Εθνικής Όπερας της Νορβηγίας (Όσλο).

Η υποδοχή του κοινού και της κριτικής υπήρξε θερμή σε όλες τις αναβιώσεις της παραγωγής, σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Όσλο.

Η παραγωγή υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ο Ντον Κάρλο θα παρουσιαστεί στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ στις προγραμματισμένες ημερομηνίες: 8, 13, 15, 19, 21, 28 Δεκεμβρίου 2019 & 2, 5 Ιανουαρίου 2020. Διευθύνει ο καταξιωμένος αρχιμουσικός και φιλοξενούμενος καλλιτέχνης της ΕΛΣ για τη σεζόν 2019/20 Φιλίπ Ωγκέν. Πρωταγωνιστούν διεθνώς καταξιωμένοι μονωδοί, όπως οι Μαρσέλο Πουέντε, Μπάρμπαρα Φρίττολι / Τσέλια Κοστέα, Αλεξάντερ Βινογκράντοφ, Εκατερίνα Γκουμπάνοβα, Τάσης Χριστογιαννόπουλος / Δημήτρης Πλατανιάς, Ράφαλ Σίβεκ κ.ά.

Εισιτήρια προπωλούνται στα Ταμεία της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, τα Public και την www.ticketservices.gr.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b