MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στην Ύδρα ένα διήμερο για τον Μίλτο Σαχτούρη

Εκατό χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη γέννηση του Μίλτου Σαχτούρη (1919- 2005), ενός από τους σπουδαιότερους μεταπολεμικούς ποιητές μας

Monopoli Team

Εκατό χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη γέννηση του Μίλτου Σαχτούρη (1919- 2005), ενός από τους σπουδαιότερους μεταπολεμικούς ποιητές μας. Με αφορμή την επέτειο αυτή, το νησί από το οποίο καταγόταν η οικογένειά του, η Ύδρα, μαζί με το ηλεκτρονικό περιοδικό Ο Αναγνώστης και το Εργοτάξιο Τέχνης Ύδρας, του ζωγράφου Αλέξη Βερούκα, διοργανώνουν ένα διήμερο αφιέρωμα για τον ποιητή, στις 18 και 19 Οκτωβρίου.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει ομιλίες για το έργο του ποιητή και τη θέση του στην ιστορία της ελληνικής ποιητικής τέχνης, αλλά και αναμνήσεις ανθρώπων που τον γνώρισαν από κοντά. Οι εκδηλώσεις αυτές είναι προπομπός ευρύτερων και πιο πλούσιων εκδηλώσεων που θα γίνουν στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού στην Ύδρα, με σκοπό να τιμηθεί παντοιοτρόπως το έργο του υδραίου ποιητή.

Στο διήμερο αφιέρωμα παίρνουν μέρος ο σκηνοθέτης και ποιητής Λευτέρης Ξανθόπουλος, ο κριτικός λογοτεχνίας Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, η ποιήτρια και εκπαιδευτικός Βερονίκη Δαλακούρα, ο ποιητής και μεταφραστής Αργύρης Παλούκας, η φιλολογος Λίνα Τσεκούρα, η ποιήτρια Έφη Κατσουρού κ.ά.

Θα προβληθούν δύο ταινίες του σκηνοθέτη Λευτέρη Ξανθόπουλου για τον Μίλτο Σαχτούρη, γυρισμένες σε δύο διαφορετικές εποχές. Η πρώτη, με τίτλο «Ποιος είναι ο τρελός λαγός», του 1992, και η δεύτερη, με τίτλο «Κληρονόμος πουλιών», του 2004, όπου ο ποιητής, καταβεβλημένος από τον χρόνο και ολιγόλογος, επιχειρεί να συνοψίσει τη ζωή του, λίγο πριν την οριστική του αναχώρηση.

Οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν στην αίθουσα σεμιναρίων της Σχολής Εμποροπλοιάρχων Ύδρας, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στις 18.00 και το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, στις 11.00.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b