MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χοροθέατρο

Απόγειο – Μια Παραλλαγή, από την ομάδα Creo Dance Company στο Θέατρο Ροές

Το Θέατρο Ροές υποδέχεται την παράσταση «Απόγειο – Μια Παραλλαγή», σε χορογραφία Πωλίνας Κρεμαστά, από τις 2 Νοεμβρίου 2019 και για τρεις μόνο παραστάσεις.

| Φωτογραφίες: Γιάννης Ζινδριλής
Monopoli Team

Η ομάδα Creo Dance Company και η χορογράφος Πωλίνα Κρεμαστά παρουσιάζουν στο Θέατρο Ροές, από το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 και για τρεις μόνο παραστάσεις, την παράσταση «Απόγειο – Μια Παραλλαγή».

Λίγα λόγια για την παράσταση «Απόγειο – Μια Παραλλαγή»

Η παράσταση, με χορεύτριες τις Πωλίνα Κρεμαστά και Θένια Αντωνιάδου, δημιουργήθηκε μέσα από ένα ερευνητικό ταξίδι που βασίστηκε στους παραδοσιακούς χορούς και τις τεχνικές του σύγχρονου χορού. Αφετηρία και πηγή έμπνευσης υπήρξαν χοροί από την Μακεδονία, τη Θράκη και την Ήπειρο.

Οι χορευτές περιπλανιούνται πάνω σε έξι κινητικά τοπία σαρώνοντας τον χώρο και αλληλεπιδρώντας με τους ήχους και τους ρυθμούς των μουσικών. Οι μουσικοί, Μανούσος Κλαπάκης και Νίκος Παραουλάκης, συμπληρώνουν την κίνηση επιλέγοντας είτε να αποδομήσουν τα παραδοσιακά ακούσματα, είτε να τα επαναδομήσουν, συνθέτοντας εκ νέου την κάθε ηχητική εικόνα. Ένα ταξίδι χορού και μουσικής από το χθες προς το σήμερα που αποκαλύπτει την «εκ της γής/απόγειο» κίνηση.

Η διαδρομή του έργου έως σήμερα

Η παράσταση «Απόγειο – Μια Παραλλαγή » αποτελεί μια διασκευή της παράστασης «Απόγειος», η οποία παρουσιάστηκε την περίοδο 2016-2017 στα πλαίσια των: 15ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, 1ου Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Βόλου, 5ης Πλατφόρμας Σύγχρονου Ελληνικού Χορού και 23ου Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Η δημιουργία της βασίστηκε στην ομώνυμη έρευνα, η οποία ξεκίνησε το 2014 από τη χορογράφο Πωλίνα Κρεμαστά, με βοηθό τη χορεύτρια Θένια Αντωνιάδου.

Η ομάδα Creo Dance Company στην Ιρλανδία

Στο πλαίσιο της διεθνούς ανταλλαγής με την Tipperary Dance Platform Project, η ομάδα Creo Dance Company θα συμμετάσχει τον Οκτώβριο 2019 στο «Dance and Tradition, Dance and Community Symposium», που διοργανώνουν οι Tipperary Dance Platform Project, MA traditional dance και MA traditional dance studies at the Irish World Academy of Music and Dance του Πανεπιστημίου του Limerick, με παράσταση, διάλεξη, εργαστήριο και masterclass. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2019, η παράσταση «Απόγειο – Μια Παραλλαγή» θα κάνει πρεμιέρα στην Ιρλανδία.

*Η παράσταση τελείται με την υποστήριξη του Tipperary Dance Platform (Ιρλανδία) και DeVIR/CAPa – Centro de Artes Performativas do Algarve (Πορτογαλία).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μουσική: Μανούσος Κλαπάκης & Νίκος Παραουλάκης
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Χορογραφία: Πωλίνα Κρεμαστά

Παίζουν: Χορευτές: Πωλίνα Κρεμαστά & Θένια Αντωνιάδου. | Ζωντανή Μουσική: Μανούσος Κλαπάκης (μπεντίρ) & Νίκος Παραουλάκης (νέυ).

Τιμές Εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: 10€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 2 έως 10 Νοεμβρίου 2019
Πληροφορίες: Προπώληση: viva.gr & 11876 | Πληροφορίες: Τηλέφωνο: 698 4835845, 697 6080120 και 21 0347 4312. Email: [email protected]
Παραστάσεις: 2/11, 3/11 & 10/11 στις 20:00
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/dance/theatro-roes/apogeios-mia-paralagi/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Ροές, Ιάκχου 16, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0347 4312
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b