MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΔΡΑΜΑ

Ένας ανεπαίσθητος πόνος, του Χάρολντ Πίντερ στο Θέατρο ΜΠΙΠ

Για δεύτερη χρονιά, το έργο «Ένας ανεπαίσθητος πόνος», του Χάρολντ Πίντερ, ανεβαίνει για λίγες μόνο παραστάσεις, σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χριστοφή, στο Θέατρο ΜΠΙΠ.

Monopoli Team

Ο Χάρολντ Πίντερ υφαίνει μια «κωμωδία της απειλής», ένα από τα πρώτα του έργα, με πρωταγωνιστές ένα ζευγάρι και έναν ιδιαίτερο επισκέπτη που σχηματίζουν ένα τρίγωνο με απρόβλεπτη εξέλιξη. Ο Έντουαρντ και η Φλώρα, ένα ζευγάρι μετά την πρώτη νιότη τους, απολαμβάνουν το τσάι τους στη βεράντα. Είναι καλοκαίρι, η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου, ο καιρός είναι υπέροχος και ο κήπος ανθισμένος.  Τα πράγματα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, όπως φαίνονται, αν και δεν χρειάζεται να είναι έτσι.  Μια συνάντηση φέρνει τα πάνω κάτω στο κατά τα άλλα φιλήσυχο ζευγάρι, ή καλύτερα, τα μέσα έξω.

To έργο «Ένας ανεπαίσθητος πόνος» (πρωτότυπος τίτλος: A slight ache) γράφτηκε από τον Χάρολντ Πίντερ το 1958 και αρχικά προοριζόταν για το ραδιόφωνο. Στη συνέχεια όμως ανέβηκε επιτυχημένα και στη σκηνή ενώ ακόμα ζούσε ο συγγραφέας. Υπαινιγμοί, φλέγμα, χιούμορ, ανατροπές… ο Πίντερ για άλλη μια φορά εστιάζει, ή βάζει στο στόχαστρο, τη σχέση ενός παντρεμένου ζευγαριού. Μια συνάντηση γίνεται η αφορμή για να αποκαλυφθούν οι επιθυμίες και οι φόβοι που μέχρι εκείνη τη στιγμή βρίσκονται στα λόγια που δεν λέγονται. Μερικές φορές εξάλλου, η επιθυμία και ο φόβος είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Χάρολντ Πίντερ
Μετάφραση: Αλέξης Αλάτσης
Σκηνοθεσία: Χριστίνα Χριστοφή

Σκηνικά: Μυρτώ Κοσμοπούλου
Κοστούμια: Μυρτώ Κοσμοπούλου
Μουσική: Stratum3
Φωτισμοί: Γιάννης Ζέρβας

Παίζουν: Δημοσθένης Φίλιππας, Μαρία Μπρανίδου, Ηλίας Γκογιάννος

Διάρκεια: 80 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: 12 ευρώ το κανονικό, 8 ευρώ μειωμένο (άνεργοι, φοιτητές) και 5 ευρώ η ατέλεια
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 18 Οκτωβρίου 2019 έως 23 Νοεμβρίου 2019
Πληροφορίες: Τηλέφωνο κρατήσεων: 2130344074, απαραίτητη η κράτηση λόγω περιορισμένων θέσεων.
Παραστάσεις: Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Μπιμπ, Αγίου Μελετίου 25 & Κυκλάδων, Κυψέλη. Τηλέφωνο: 2130344074 | Email: [email protected] | https://beepkipseli.webnode.gr/
Φωτογραφίες: Χρήστος Καλαϊτζής
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b