MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

An Animated EUphoria: Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Animation

Στο πλαίσιο της Ελευσίνας 2021 Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης διοργανώνεται Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Animation, με υποβολή αιτήσεων έως 10 Σεπτεμβρίου 2019.

Monopoli Team

Η Ελευσίνα 2021 / Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, σε συνεργασία με το «Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων», διοργανώνουν τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Animation με τίτλο «An animated EUphoria by Eleusis 2021 / European Capital of Culture – powered by Animasyros», με σκοπό την προβολή και την προώθηση του μηνύματoς της Ελευσίνας 2021 / ΠΠΕ σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Το θέμα του διαγωνισμού τιτλοφορείται ως «Μετάβαση στην EUphoria», και σημαίνει τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου βιωσιμότητας που τοποθετεί την αειφόρο τέχνη και τον πολιτισμό στο επίκεντρο κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας. Σκοπός δηλαδή του διαγωνισμού είναι η εικονοποίηση της «μετάβασης» και άρα η προώθηση του μηνύματος της Ελευσίνας 2021 Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης σε πανευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, με τη βοήθεια ενός πρωτότυπου μέσου, όπως το animation, ώστε το ευρύ κοινό να γνωρίσει με απλό και άμεσο τρόπο το σκοπό και το καλλιτεχνικό όραμα και πρόγραμμα της Ελευσίνας 2021 ΠΠΕ.

Φωτογραφία: Aspasia Stavropoulou

Σε ποιους απευθύνεται:

Σκηνοθέτες, παραγωγοί, επαγγελματίες και ερασιτέχνες animators προσκαλούνται σε έναν ευρωπαϊκό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους να πειραματιστούν και να βρουν νέους τρόπους να μεταφέρουν το κεντρικό μήνυμα και την πολύπτυχη φύση του καλλιτεχνικού και πολιτιστικού προγράμματος της Ελευσίνας 2021 ΠΠΕ.

Ο Διαγωνισμός:

Οι τεχνικές που προτείνεται να χρησιμοποιηθούν για το διαγωνισμό είναι ελεύθερες, ενώ η μουσική θα πρέπει να είναι πρωτότυπη με μέγιστη διάρκεια του κάθε παραδοτέου τα τριάντα δευτερόλεπτα (30”). Την αξιολόγηση των ταινιών θα αναλάβει εννεαμελής κριτική επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται από διακεκριμένους επαγγελματίες του χώρου του animation, αλλά και του χώρου του πολιτισμού από την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη. Επιπλέον το έπαθλο των νικητών ανέρχεται σε ποσόν €1500 για το πρώτο βραβείο και €500 για το δεύτερο και το τρίτο.

Η καλλιτεχνική ομάδα του Animasyros, λόγω της πολυετούς γνώσης και εμπειρίας στην τέχνη του animation, θα παρέχει την επιμέλεια των τεχνικών και δημιουργικών πτυχών του διαγωνισμού, με σκοπό να επιλεγούν οι κατάλληλοι έλληνες και ευρωπαίοι καλλιτέχνες.

Εργαστήρια:

Παράλληλα, τόσο για την προβολή του σχεδίου σε τοπικό επίπεδο, όσο και για τη επίτευξη πολλαπλασιαστικού αποτελέσματος της δράσης, θα διοργανωθούν τρεις τρίωρες συνεδρίες εφαρμοσμένων εργαστηρίων μικτών τεχνικών κινουμένων σχεδίων με τη συμμετοχή μαθητών και νέων της Ελευσίνας.

Οι θεματικές των εργαστηρίων θα περιλαμβάνουν τους τρεις κύριους άξονες της Ελευσίνας 2021, «EUnvironment», «EU Working Classes», «EUrbanization» με παραγόμενα αποτελέσματα ταινίες μικρού μήκους  διάρκειας έως 60’’ που θα φτιάξουν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες.

*Υποβολή αιτήσεων έως 10 Σεπτεμβρίου 2019.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Animation: «An animated EUphoria by Eleusis 2021 / European Capital of Culture – powered by Animasyros»

Υποβολή Αιτήσεων έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2019.

Για αναλυτικές πληροφορίες: https://animated.eleusis2021.eu/.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: +30 210 724 7205

Email: [email protected]

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b