MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής: 8 live με ελεύθερη είσοδο που αξίζει να δείτε

Εδώ και 20 χρόνια, την 21η Ιουνίου, γιορτάζουμε τη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου με νότες, ρυθμό και πολλή μουσική

Monopoli Team

Φέτος, η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής επιστρέφει δυναμικά στην Αθήνα με αμέτρητες εμφανίσεις, συναυλίες και δράσεις. Αν θέλετε να γιορτάσετε κι εσείς τη μουσική, τότε ρίξτε μια ματιά στις δικές μας προτάσεις για τις πιο ιδιαίτερες εμφανίσεις του “μουσικού” αυτού τριημέρου (21-23 Ιουνίου).

Ημέρα Γαλλοφωνίας με τον θίασο Περνέτ και τους Polkar

Ο γαλλικός Θίασος Περνέτ (Companie Pernette) θα συναντήσει τους Polkar, την ανερχόμενη ελληνική μπάντα, που κερδίζει όλο και περισσότερους φαν, σε μία διαφορετική συναυλία με ελεύθερη είσοδο, που καταλήγει σε μία μεγάλη αυτοσχέδια χορογραφία.
Διαβάστε περισσότερα εδώ. 
Παρασκευή 21/6, 20.00
Πεδίον του Άρεως, Πλατεία Πρωτομαγιάς
Είσοδος ελεύθερη

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και Χρήστος Μαράντος-Harald Ossberger στον Κήπο του Μεγάρου

H βραδιά της Γιορτής της Μουσικής στο Μέγαρο ανοίγει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τον νεαρό αρχιμουσικό Κωνσταντίνο Δημηνάκη, η οποία επέλεξε για αυτή την εορταστική συναυλία της στον Κήπο έργα του διεθνούς και ελληνικού ρεπερτορίου σε… χορευτικό ύφος. Θα ακουστούν οι Πέντε ελληνικοί χοροίτου Νίκου Σκαλκώτα, Ο μακάβριος χορός του Καμίγ Σαιν-Σανς, οι Σλαβικοί χοροί του Αντονίν Ντβόρζακ και οι Ουγγρικοί του Γιοχάννες Μπραμς.

Η βραδιά θα συνεχιστεί με το πιανιστικό ντουέτο Χρήστος Μαράντος–Harald Ossberger, που παρουσιάζει συνθέσεις για τέσσερα χέρια. Οι δύο πιανίστες, οι οποίοι εκπροσωπούν δύο διαφορετικές πολιτιστικές παραδόσεις της Ευρώπης, έχουν εδραιώσει τη φήμη τους τόσο στην Αυστρία όσο και σε άλλες χώρες, όχι μόνο μέσω των εμφανίσεων τους ως σολίστ και ως μέλη σχημάτων μουσικής δωματίου αλλά και μέσω των καινοτόμων masterclasses τους.
Παρασκευή 21/6, 20.00
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

10€ (προπώληση), 12€ (αγορά την ημέρα της συναυλίας)

Η Μικρή Άρκτος γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής

– Σάββατο 22/6 – 21.00
«Πολύχρωμες ζακέτες»
με την Πολυξένη Καράκογλου στον κήπο του Μουσείου Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Θόλου 5, Πλάκα)

– Κυριακή 23/6 – 21.30 
«Καλό φεγγάρι λέω» με τους Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη στο Αστεροσκοπείο Αθηνών (Λόφος Νυμφών, Θησείο). Μετά το τέλος των συναυλιών θα γίνει νυχτερινή παρατήρηση με το τηλεσκόπιο Δωρίδη στον έναστρο ουρανό.

Η Χορωδία δήμου Αθηναίων στο Νομισματικό Μουσείο

Η Χορωδία δήμου Αθηναίων, υπό τη μουσική διεύθυνση του Σταύρου Μπερή, θα ταξιδέψει το κοινό με μια μουσική διαδρομή σε όλη την Ελλάδα με δημοτικά τραγούδια σε διασκευές των Μιχάλη Αδάμη, Θεόδωρου Αντωνίου, Αλέκου Αινιάν,
Τάσου Παππά, Σόλωνα Μιχαηλίδη, Μιχάλη Τραυλού, Γιάννη Ιωαννίδη, Δημήτρη Μηνακάκη, Μιχάλη Βούρτση και Νίκου Κυπουργού.
Παρασκευή 21/6, 19:30
Αίθουσα των Εσπερίδων του Ιλίου Μελάθρου, Νομισματικό Μουσείο Αθηνών

Είσοδος ελεύθερη 

«Βόλτα στα Εξάρχεια» με τον Χρήστο Θηβαίο και τους String Demons

Η παράσταση «Βόλτα στα Εξάρχεια» είναι μια βόλτα στους μύθους και στα τραγούδια που φέρνουν το άρωμα των Εξαρχείων, τη γειτονιά που αγαπά και κατοικεί ο Χρήστος Θηβαίος. Το αποτύπωμα τους στο παρόν αναζητά ο Χρήστος Θηβαίος, μαζί με τους String Demons, το ντουέτο των αιρετικών εγχόρδων, που ξεχώρισε με τις αναιδείς και πρωτότυπες διασκευές του σε τραγούδια κλασικής, rock, δημοτικής και pop μουσικής.
Σάββατο 22/6, 21:00
Βίλα Ζωγράφου, Γεωρ. Ζωγράφου 15, Ζωγράφου
Είσοδος ελεύθερη 

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ στο Ηρώδειο

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

Τιμώντας τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη, Νίκο Σκαλκώτα, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ θα ερμηνεύσει το λαϊκό μπαλέτο “Η θάλασσα”, μια σειρά ζωντανών εικόνων, από τη ζωή του κόσμου της θάλασσας, που κινείται πότε στο φανταστικό και πότε στο φαντασμαγορικό (χορός μπαλέτου), με συχνή παρουσία μοτίβων από τη λαϊκή θαλασσινή παράδοση.

Στο πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνονται επίσης δύο από τα πιο σημαντικά έργα του Μέντελσον, εμπνευσμένα από ένα ταξίδι του στη Σκωτία το 1829, και αυτά με θέμα τη θάλασσα: η Εισαγωγή Εβρίδες, με το νησί Στάφφα και την τεράστια θαλάσσια σπηλιά του, και η Σκωτική Συμφωνία, έργο με περιγραφικό χαρακτήρα που θεωρείται ότι αποδίδει ανάγλυφα τους ήχους της θάλασσας και τις εναλλαγές τους σε φάσεις ηρεμίας και θαλασσοταραχής.
Παρασκευή 21/06, 21:00
Ωδείου Ηρώδου Αττικού
Ελεύθερη Είσοδος

Αντώνης Λιβιεράτος και Farwest Mandolinistic Orchestra στο Rhino’s Bar

Οι Appalachian Cobra Worshippers

Την Κυριακή 23 Ιουνίου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια μοναδική και ιδιαίτερη συνεργασία-συναυλία με τους Αντώνης Λιβιεράτος (rock, alternative, experimental, electronic, greek), Farwest Mandolinistic Orchestra (“Δειγματοληπτική Τζαζ” κατά Στάθη Ιωάννου) και Appalachian Cobra Worshippers (Swamp Blues, Trash Country, Dirty Gospel) στο Rhino’s στα Εξάρχεια με ελεύθερη είσοδο.
Rhino’s Bar, Ασκληπιού 22, 19:00

Jazz και Hip-hop συναυλίες στην πλατεία Βαρνάβα

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου, στη φετινή Γιορτή Μουσικής Πλ. Βαρνάβα (10 Χρόνια) θα έχουμε την ευτυχία να απολαύσουμε υπέροχα Jazz σχήματα και μουσικούς, όπως το Centila Duet των Μάρκος Χαϊδεμένος και Παναγιώτος Κωστόπουλος στο σκάζη . To Σάββατο 22 Ιουνίου, το hip – hop και η rap θα έχουν την τιμητική τους με τους Muddy Vibez – Tiny Jackal και TWINSANITY στο Superfly Cafe. Όλες οι πληροφορίες σχετικά με τις εμφανίσεις και τις δράσεις στην Πλατεία Βαρνάβα εδώ.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b