MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΟΛΗ

Είκοσι χρόνια «Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής» στην Αθήνα

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής

Monopoli Team

21η Ιουνίου – Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2019

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου, εδώ και 20 χρόνια γιορτάζεται με νότες, ρυθμό, με μουσική. Χιλιάδες ερασιτέχνες, ανερχόμενοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες που μεταμορφώνουν σε stage κάθε γωνιά της χώρας δρόμους, πλατείες, ταράτσες, σοκάκια, παραλίες, προσφέρουν σε χιλιάδες πολίτες μια μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψουν, να γνωρίσουν και να απολαύσουν, πολλές φορές στα πιο απρόσμενα μέρη, μουσική για κάθε γούστο.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής γίνεται φέτος 20, ωριμάζει, εξελίσσεται και μας καλεί στο  – καθιερωμένο πλέον- καλοκαιρινό τριήμερο πάρτι της. Ένα κάλεσμα ηχηρό, να αφήσουμε στην άκρη την καθημερινότητα και να αφεθούμε στους ρυθμούς της καρδιάς και στη δύναμη της μουσικής.

Οι εκδηλώσεις

Σε συνεργασία με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2019 φέτος θα διεξαχθεί σε περισσότερα από 270 σημεία εκδηλώσεων, σε 50 πόλεις & περιοχές της Ελλάδος, φιλοξενώντας  περίπου 380 δράσεις, εργαστήρια και  συναυλίες με περισσότερα από 300 σχήματα, 40 ορχήστρες και μουσικά σύνολα, 35 χορωδίες και 65 Djs.

Από το Αργοστόλι ως τη Μυτιλήνη, από τη Νίσυρο έως την Κοιλάδα του Αχελώου, από την Ξάνθη έως τα Χανιά και από την Νάξο έως τη Λευκάδα, θα αντηχήσουν συναυλίες από όλο το μουσικό φάσμα με έναν σκοπό:να ενώσουν όλη την Ελλάδα  στο ρυθμό της μουσικής.

Κοιλάδα Αχελώου

Θα ακούσουμε  διακεκριμένους βιρτουόζους της τζαζ (Gilad Atzmon, Attab, Haddad, Αλέκος Βρέτος, Σπύρος Μάνεσης, Απόστολος Σιδέρης, κ.α.), avantgarde σχήματα (Αντώνης Λιβιεράτος, Farwest Mandolinistic Orchestra) και ορχήστρες (Κρατική Ορχήστρα Αθηνών,  Big Band του Δήμου Αθηναίων, Δημοτική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών, Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ), αλλά  και soundsystems (Irie Action Sound System, Origins Soundsystem) από όλα τα μουσικά είδη και ιδιώματα (De Traces Afrocaribbean in Dub, Bandallusia, Parity, Cinema Paradiso Project, κ.α.). Θα χορέψουμε και θα τραγουδήσουμε με καλλιτέχνες που βρίσκονται είτε στα πρώτα τους βήματα είτε στο απόγειο της καριέρας τους (Νέγρος του Μοριά, Νικήτας Κλιντ, Στάθης Δρογώσης κ.α.)

Δείτε το εθνικό πρόγραμμα εκδηλώσεων: http://europeanmusicday.gr

European Music Day

Μουσική στην Αθήνα

Στην Αθήνα, το μουσικό πρόγραμμα συνδέεται φέτος με το ATHENS MUSIC WEEK, προτείνοντας έναν «μουσικό περίπατο». Από το Ηρώδειο, το Αστεροσκοπείο, την Φυλακή του Σωκράτη, το Μέγαρο Μουσικής, το Πολεμικό Μουσείο, το Κέντρο Τεχνών, το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και τον Εθνικό Κήπο, μέχρι την Πλατεία Θεάτρου, τη Στοά Εμπόρων, την Πλατεία Βαρνάβα, δρόμους και πεζόδρομους στο Παγκράτι, στου Ψυρρή, σε Εξάρχεια και Ομόνοια.

Πρόκειται για ένα μουσικό μαραθώνιο που  θα  αναδείξει τη μουσική πολυμορφία της Αθήνας και θα φιλοξενήσει περισσοτερους από 110 ομιλητές, εκ των οποίων 28 προσωπικότητες από το εξωτερικό,  Έλληνες δημοσιογράφοι, παραγωγοί & καλλιτέχνες, και. Από το Athenaeum, το Gazarte, το Impact Hub Athens και το Innovathens powered by Samsung (Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων), μέχρι γνωστά μουσικά στέκια στο κέντρο της Αθήνας (Ρομάντσο, Six D.o.g.s., Rudu bar, Ex bar Guru bar, Ρινόκερως, Β-Side, Spinster, κ.α.), και με πρωτότυπα showcases και live acts (Unison, Irene Skylakaki, Odysseas Tziritas, Lip Forensics κ.α.),  το πρόγραμμα του Athens Music Week “παντρεύει” επιτυχώς εκπαιδευτικές δράσεις, ομιλίες και επιδείξεις με όλες εκείνες τις εκδηλώσεις που καθιστούν κάθε καλοκαίρι την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής το μεγαλύτερο μουσικό event της Αθήνας.

Δείτε τις εκδηλώσεις του Athens Music Week: https://athensmusicweek.gr. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

21 – 23 Ιουνίου 2019

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b