MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Γυαλιά για… συναυλίες: Ένα gadget που μας ενθουσίασε

Το νέο gadget του Dominic Wilcox, τα γυαλιά One Foot Taller, προσφέρουν επιπλέον ύψος στους πιο κοντούς ανθρώπους σε συναυλίες, ώστε να μη χάνουν το θέαμα στη σκηνή!

Monopoli Team

Ο Λονδρέζος σχεδιαστής Dominic Wilcox δημιούργησε ένα ζευγάρι περισκοπικών γυαλιών που επιτρέπουν σε αυτόν που τα φοράει να μπορεί να δει πάνω από τους μπροστινούς του σε διάφορα μουσικά event.

Τα γυαλιά One Foot Taller επιτρέπουν σε αυτούς που τα φορούν να βλέπουν περίπου 30 εκατοστά παραπάνω από το ύψος των ματιών τους, παρακάμπτοντας έτσι τα κεφάλια των ψηλότερων ατόμων στο πλήθος που συχνά εμποδίζουν τη θέα.

Το πρότζεκτ ξεκίνησε όταν ο Wilcox δέχτηκε μια πρόκληση από τη Microsoft Surface να βρει ιδιαίτερες, ευφάνταστες λύσεις σε καθημερινά προβλήματα. Η έμπνευση για τα γυαλιά One Foot Taller ήρθε όταν ο Wilcox βρισκόταν σε μια συναυλία και παρατήρησε μια κοντύτερη γυναίκα που δε μπορούσε να δει τη σκηνή.

«Στεκόμουν στο πλήθος μιας συναυλίας και είδα μια μικρόσωμη γυναίκα να χορεύει, χωρίς να μπορεί ωστόσο να δει το συγκρότημα εξαιτίας των ψηλότερων ατόμων που στέκονταν μπροστά της,» είπε ο Wilcox.

«Αυτό μου έδωσε την ιδέα να σχεδιάσω έναν τρόπο για τους ανθρώπους να μπορούν να παρακάμψουν μεγάλα εμπόδια μπροστά τους, όπως ψηλότερα άτομα σαν εμένα,» πρόσθεσε. «Λειτουργεί καλά, αν και ο χορός μ’αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα!»

Τα γυαλιά είναι κατασκευασμένα από ένα φύλλο ακρυλικού με καθρέφτη, λυγισμένο προσεκτικά στις ακριβείς γωνίες που χρειάζονται για να αντανακλούν από τον μικρότερο καθρέφτη που είναι τοποθετημένος μπροστά στα μάτια του ατόμου που τα φοράει.

Αυτός ο μικρότερος καθρέφτης είναι τοποθετημένος σε γωνία 45 μοιρών προς τον μεγαλύτερο καθρέφτη, ο οποίος έχει κατεύθυνση προς τα έξω.

Ο Wilcox, που σπούδασε στο Royal College of Art στο Λονδίνο, είναι γνωστός για τα παιχνιδιάρικα σχέδιά του στους τομείς της τέχνης, των χειροτεχνιών, του σχεδιασμού, και της τεχνολογίας.

Άλλες δημιουργίες από τον καλλιτέχνη και σχεδιαστή περιλαμβάνουν το Directing Jacket, ένα ένδυμα που προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα του να μην ξέρεις σε ποια πλευρά του πεζοδρομίου να περπατήσεις ώστε να αποφύγεις έναν περαστικό που πλησιάζει.

Για να αποφευχθεί αυτός ο “χορός της αναποφασιστικότητας“, το τζάκετ έχει ένα βέλος από φώτα LED ενσωματωμένο στη μπροστινή τσέπη του ρούχου, έτσι ώστε να ειδοποιεί τους περαστικούς να περπατούν από την πλευρά που υποδεικνύει το βέλος.

«Έχω πειστεί ότι μέσα σε όλα αυτά που μας περιβάλλουν, υπάρχουν εκατοντάδες ιδέες και συνδέσεις που περιμένουν να ανακαλυφθούν είπε ο σχεδιαστής. «Απλά πρέπει να ψάξουμε αρκετά σκληρά.»

«Κάποιες από τις ιδέες μου προκύπτουν από παρατηρήσεις της ανθρώπινης συμπεριφοράς, και την εκφράζω μέσω των αντικειμένων που δημιουργώ,» συνέχισε. «Επίσης, πειραματίζομαι με τα υλικά, ψάχνοντας για εκπλήξεις που δε μπορούν να βρεθούν απλά με ένα στιλό ή έναν υπολογιστή.»

Οι εφευρέσεις του έχουν εκτεθεί στη βιτρίνα του πολυκαταστήματος Selfridge’s στο Λονδίνο, ενώ επίσης έχει κρεμάσει μια σειρά κλουβιών για πουλιά πάνω από έναν εμπορικό δρόμο στην περιοχή Covent Garden.

Τα περισκοπικά γυαλιά One Foot Taller συμμετείχαν στην έκθεση Extraordinary Solutions to Everyday Problems που πραγματοποιήθηκε στο Φεστιβάλ D&AD νωρίτερα φέτος τον Μάιο στο Λονδίνο.

Ο νεοϋορκέζος σχεδιαστής Nikolas Bentel και ο αδελφός του Lukas δημιούργησαν παρομοίως ένα ζευγάρι ευφάνταστα γυαλιά Squiggle, βασισμένα στα φίλτρα προσώπου του Instagram.

Τα κόκκινα κυματιστά γυαλιά σχεδιάστηκαν ως “τίποτα πέρα από μια αισθητικά ενδιαφέρουσα κυματοειδής γραμμή για το πρόσωπό σου”, εμποδίζοντας εν μέρει τη θέα αυτού που τα φοράει, αντί να βελτιώνει την όρασή του.

Άρθρο από dezeen.com

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b