MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ένα ελληνικό αμφιθέατρο παραγωγής Onassis Culture στο Governors Island της Νέας Υόρκης

Η υποβλητική εγκατάσταση Life Without Tragedy του Κωστή Βελώνη άνοιξε για το κοινό στο Governors Island στη Νέα Υόρκη

Monopoli Team

Υλοποιήθηκε μετά από ανάθεση και παραγωγή του Onassis Culture στο Governors Island της Νέας Υόρκης.

Η εγκατάσταση εκτίθεται αμέσως μετά τα εγκαίνια του έργου στο Astor Place, στο πλαίσιο του Onassis Festival 2019. Democracy Is Coming, που παρουσιάστηκε από το Onassis USA και το Public Theater.

Το Life Without Tragedy (Ζωή χωρίς τραγωδία) του Έλληνα καλλιτέχνη Κωστή Βελώνη, το μεγάλης κλίμακας γλυπτό έργο, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Onassis Festival 2019. Democracy is coming, έχει πλέον εγκατασταθεί στο Governors Island στη Νέα Υόρκη. Θα εκτίθεται, με ελεύθερη είσοδο, έως τις 31 Οκτωβρίου 2019.

Το Life Without Tragedy, που υλοποιήθηκε με τον αρχιτέκτονα Christian Kotzamanis και δημιουργήθηκε για το Onassis Festival 201 στη Νέα Υόρκη. Στη διάρκεια του οποίου μπορούσε κανείς να το δει σε πολύ κεντρικό σημείο του στο Astor Place, από τις 10 έως τις 30 Απριλίου. Διερευνά τη σύνδεση της δημοκρατίας και του θεάτρου – δύο κορυφαίες συνεισφορές της Ελλάδας στην εξέλιξη του κόσμου.

Το έργο αποτελείται από τρία ξύλινα γλυπτά που θυμίζουν αρχαιοελληνικό αμφιθέατρο, ένα μέρος που αποτελούσε κοινωνικό θεσμό και τόπο δημόσιου πολιτικού διαλόγου πέρα από χώρο τέχνης.

Το αρχαιοελληνικό αμφιθέατρο είναι ένα φαινόμενο και ένας φυσικός χώρος με πλούσια πολιτική, δημοκρατική σπουδαιότητα. Στην αθηναϊκή δημοκρατία, οι θεατρικές παραστάσεις ήταν βαθιά εδραιωμένες στην πολιτεία και τους θεσμούς της.

Το θέατρο έγινε ένας χώρος της δημοκρατίας, καθώς άνθισε παράλληλα με το δημοκρατικό σύστημα διακυβέρνησης. Η δημοκρατία απελευθέρωσε την αρχαιοελληνική τραγωδία από τη θρησκευτική της φύση, δίνοντάς της έναν πιο ανθρωποκεντρικό και πολιτικό χαρακτήρα. Και εντός του θεάτρου, οι Αθηναίοι συμμετείχαν στον διάλογο και στη διαμάχη των ιδεών.

Το Life Without Tragedy αποτελεί ένα έμπρακτο παράδειγμα της εξέλιξης του Onassis USA. Εξελίσσεται σε έναν σημαντικό οργανισμό που επενδύει στην καλλιέργεια τεχνών και ιδεών. Αυτά συμβάλλουν ουσιαστικά σε επίκαιρες εθνικές και διεθνείς συζητήσεις.

Το Ίδρυμα έχει διερευνήσει τη δημοκρατία στον πρόσφατο προγραμματισμό του. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: το Onassis Festival 2019: Democracy Is Coming, που παρουσιάστηκε με το Public Theater. Το Onassis Festival 2018: The Birds, ένα φεστιβάλ εμπνευσμένο από τους Όρνιθες του Αριστοφάνη. Τη σειρά Speaking Truth to Power, σε συνεργασία με την Brooklyn Academy of Music. Την αναβίωση του 2018 στο The Gospel at Colonus, αυτό το ορόσημο των Lee Breuer και Bob Telson, στο Delacorte Theater, σε συνεργασία με το Public Theater.

Το Governors Island διαδραματίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο στο πολιτιστικό τοπίο της Νέας Υόρκης. Παρέχει μια μοναδική στο είδος της πλατφόρμα για καλλιτέχνες, πολιτιστικούς οργανισμούς και παιδαγωγούς, ώστε να δημιουργούν πρωτοποριακό και βιωματικό προγραμματισμό. Δημόσια τέχνη, που ανατίθεται είτε από εξωτερικούς οργανισμούς είτε και από το ίδιο το Trust for Governors Island. Έχει συνδέσει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες με πρωτοποριακά έργα σύγχρονης τέχνης σε ένα προσβάσιμο, φυσικό περιβάλλον.

Με το βλέμμα στο μέλλον, ο οραματικός στόχος για το Governors Island είναι να καταστεί ένας απαράμιλλος χώρος δωρεάν δημόσιας τέχνης για τη Νέα Υόρκη. Να επιτρέπει σε ποικιλόμορφα κοινά να αποκτήσουν μια βαθιά σύνδεση με εμβυθιστικά, στοχαστικά, προκλητικά, παιγνιώδη και πειραματικά έργα σε ανοιχτούς χώρους πρασίνου και ιστορικής αρχιτεκτονικής. Με φόντο το λιμάνι και τον ορίζοντα.

Το Life Without Tragedy θα εκτίθεται καθημερινά στη διάρκεια της σαιζόν του 2019 στο Picnic Point, που βρίσκεται στο νότιο άκρο του νησιού. Το Governors Island είναι ανοιχτό καθημερινά, από την 1η Μαΐου έως τις 31 Οκτωβρίου.

Το Life Without Tragedy δημιουργήθηκε μετά από ανάθεση και παραγωγή του Onassis Culture στο πλαίσιο του Onassis Festival 2019: Democracy Is Coming, που παρουσίασαν το Onassis USA και το Public Theater.

Στη διάρκεια του φεστιβάλ, το έργο ήταν εγκατεστημένο στην Astor Place South Plaza και παρουσιάστηκε σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Τεχνών του Υπουργείου Μεταφορών του Δήμου Νέας Υόρκης και τη The Village Alliance.

Το Life Without Tragedy είναι μια γενναιόδωρη προσφορά του Onassis USA στο Governors Island.

https://onassisusa.org/multimedia/life-without-tragedy-on-governors-island

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b