MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Έρχεται το 12ο Bob Theatre Festival

Το Bob Theatre Festival μετακομίζει στο θέατρο Κιβωτός και μας περιμένει με ένα ανανεωμένο, διαδραστικό και παιχνιδιάρικο πρόγραμμα.

Monopoli Team

Bob Theatre Festival με παραστάσεις, παιχνίδια και φυσικά το διαγωνισμό Scratch Night!

Παιχνίδια

Ο θεατής γίνεται παίκτης! Τρία πρωτότυπα παιχνίδια, ειδικά φτιαγμένα για το Bob Theatre Festival, θα σε ανεβάσουν στη σκηνή για να διαγωνιστείς, να λάμψεις και να κερδίσεις! Μπες στο bobfestival.gr, βρες το παιχνίδι ή τα παιχνίδια που σου κάνουν κλικ και δήλωσε συμμετοχή!

«Game of Prawns»
Τρίτη 11 Ιουνίου @ 21:15
Πάρε μέρος με την παρέα σου στο πιο τρελό, διαδραστικό παιχνίδι που έγινε ποτέ! Ερωτήσεις γνώσεων, θεατρικά και χορευτικά παιχνίδια, δοκιμασίες “ποίησης”, τραγουδοποιΐας, γεωγραφίας και πολλά άλλα ξεκαρδιστικά challenges θα σε ανεβάσουν στη σκηνή για να παίξεις και να κερδίσεις! Μόνο μια παρέα θα επιβιώσει στο Game of Prawns και μόνο ένας θα στεφτεί Prawn King!

«Finding ΝΩΕ»
Τετάρτη 12 Ιουνίου @ 19:30
Έχεις μία ώρα για να βρεις τα 7 ζώα που λείπουν και να τα φέρεις στην Κιβωτό. Πάρε το κινητό σου, κατέβασε το app και έλα (μόνος ή με την παρέα σου) για να παίξεις αυτό το ξεχωριστό κυνήγι θησαυρού, έξω από το θέατρο, στα πάρκα και στους πεζόδρομους του Κεραμεικού! Βρες τα στοιχεία, ανάκρινε τους ηθοποιούς-μάρτυρες, λύσε τους γρίφους και γίνε εσύ ο Νώε του Bob Theatre Festival 2019!

«Lip Sync Battle»
Παρασκευή 14 Ιουνίου @ 22:30
Είσαι σταρ;
Beyonce, Bieber, Μαζωνάκης και Κάλλας τρώνε την σκόνη σου απλώς… δεν έχεις φωνή;
Δεν πειράζει. Γιατί στο Lip Sync Battle δεν την χρειάζεσαι!
Διάλεξε το τραγούδι σου, πάτα το play και ανέβα στη σκηνή να εντυπωσιάσεις! Έχεις 2 λεπτά!
Εδώ κερδίζει η σκηνική παρουσία και… το πόσο καλά ανοιγοκλείνεις το στόμα σου!
Ο επιτυχημένος διαγωνισμός Lip Sync Battle του Bob Theatre Festival θα διεξαχθεί φέτος για 3η συνεχόμενη χρονιά και σε περιμένει. Πάρε μέρος στέλνοντας μας μήνυμα με το όνομά σου και το τραγούδι που θέλεις να “τραγουδήσεις”.

Διαγωνισμός Scratch Night

Ο θεατής γίνεται κριτής στο διαγωνισμό που ‘μετράει’ 10 χρόνια και έχει φιλοξενήσει πολλές δυνατές ομάδες που πρωταγωνιστούν πλέον στο ελληνικό θέατρο.

Scratch Night 2019: οι ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ σε περιμένουν! 14 νεανικές θεατρικές ομάδες: Θα παρουσιάσουν -ειδικά για εσένα- 15’ από την παράστασή τους και ζητούν την ψήφο σου!

1ος προκριματικός: Πέμπτη 13 Ιουνίου @ 18:30
2ος προκριματικός: Παρασκευή 14 Ιουνίου @ 18:30
Τελικός: Κυριακή 16 Ιουνίου @ 18:00
Σε κάθε προκριματικό θα διαγωνιστούν 7 ομάδες. Το κοινό και η επιτροπή του φεστιβάλ θα αναδείξουν την καλύτερη και το Scratch της θα παιχτεί, ως ολοκληρωμένη παράσταση, σε Αθηναϊκό θέατρο την ερχόμενη σεζόν! Η νικήτρια ομάδα κερδίζει έπαθλο 1.000€ καθώς και ένα πλήρες mentoring σε θέματα παραγωγής, δραματουργίας κλπ ώστε να εξελίξει το Scratch της σε ολοκληρωμένη παράσταση.

Ο 10ος Διαγωνισμός Scratch Night 2019 πραγματοποιείται με την χορηγία του Μηλοκλέφτη.

Παραστάσεις

Ο θεατής παραμένει θεατής… αλλά με τρεις όχι και τόσο «κανονικές» παραστάσεις: Μία παράσταση μετά μουσικής και δύο παραστάσεις από ομάδες που διακρίθηκαν σε παλαιότερους διαγωνισμούς Scratch Night.

«Ενισχυτική Διδασκαλία» μια παράσταση μετά μουσικής με τη Νατάσα Εξηνταβελώνη
Δευτέρα 10 Ιουνίου @ 21:00
Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 21:00 νταν στο θέατρο Κιβωτός, η Δασκάλα θα διδάξει για μια ακόμη φορά σε κατάσταση ελαφριάς μέθης. Εκτός από το γνωστό τρίπτυχο Γλώσσα-Γλώσσα-Μαθηματικά, ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στο Διάλειμμα, που είναι και η αγαπημένη σας διδακτική ώρα: κοινώς, η κατάσταση θα ξεφύγει, όπως και οφείλει. Τη μουσική επιμέλεια θα αναλάβει η Διευθύντρια του σχολείου. Είναι Ιmiterasu; Είναι η γειτόνισσα σου; Πάντως κάπου την έχεις ξαναδεί.
 Όλες οι απουσίες είναι αδικαιολόγητες και προειδοποιούμε πως θα υπάρξει απροειδοποίητο διαγώνισμα.
Κείμενα: Αθηνά Τσαγκαράκη, Νατάσα Εξηνταβελώνη
Σκηνοθεσία: Χριστίνα Μαρίανου, Νατάσα Εξηνταβελώνη
Μουσική: Imiterasu,Κώστας Νικολόπουλος

«Τα Καβουράκια» από την ομάδα peach of art (Διαγωνισμός Scratch Night 2018)
Σάββατο 15 Ιουνίου @ 19:30
Το κείμενο είναι εμπνευσμένο από τα περίφημα «Καβουράκια» που έγραψε ο Βασίλης Τσιτσάνης το 1955. Λέγεται ότι η ιστορία ήταν μια ιδέα της Ευτυχίας Παπαγιανοπούλου, αλλά το τραγούδι δημιουργήθηκε εξ’ ολοκλήρου από τον λαϊκό συνθέτη, γεγονός που οδήγησε σε κόντρα τους δύο καλλιτέχνες.
Σήμερα, η ομάδα peach of art με σκηνικό μια ερημική παραλία, ζωντανεύει μια νέα εκδοχή της ιστορίας και υπόσχεται γέλιο αλλά και συγκίνηση.
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Ειρήνη Γαντερί
Ηθοποιοί: Γιάννης Βασιλώττος, Γιώργος Ημέρης, Ίρις Κατσούλα,
Ανδριανή Κυλάφη, Βίνα Σέργη
Κινησιολογία-Χορογραφίες : Έλιο Φοίβος Μπέικο
Κοστούμια: Ιωάννα Παπακωνσταντίνου
Σκηνικά: peach of art
Ηχητικό τοπίο: Γιώργος Παμπούκης
Φωτογραφίες: Ειρήνη Γαντερί

«Αλάσκα» από την ομάδα Lorem Ipsum (Διαγωνισμός Scratch Night 2016)
Σάββατο 15 Ιουνίου @ 21:15
Μια μητέρα περιμένει την κόρη της να επιστρέψει από ένα μακρινό ταξίδι. Η σοφίτα του σπιτιού είναι σχεδόν έτοιμη να την υποδεχτεί. Σχεδόν, όχι ακόμα. Κοντεύει να γίνει δωμάτιο, σαν τα κανονικά, τα πιο χαρισματικά που όταν ανοίγεις τις κουρτίνες το φως τα πλημμυρίζει. Όμως, αυτή η σοφίτα αν και σκοτεινή και κρύα και γεμάτη υγρασία πάντα ήταν το αγαπημένο δωμάτιο της κόρης της γιατί στον τοίχο της κρέμεται –ακόμα και τώρα- ο παλιός της χάρτης. Ένας χάρτης μαγικός για αυτήν. Και στην πάνω αριστερή γωνία του -παρά την φθορά- την περιμένει η αγαπημένη της Αλάσκα.
Κείμενο-σκηνοθεσία: Γιάννης Κεντρωτάς
Παίζουν: Αντώνης Αντωνίου, Φίλιππος Λούβαρης, Φανή Παλιούρα
Κινησιολογία: Κωνσταντίνος Παπαθανασίου
Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

12ο Bob Theatre Festival

Από τις 10 έως τις 15 Ιουνίου 2019

Θέατρο Κιβωτός 

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b