MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
27
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
 • ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ
  ΕΚΔΗΛΩΣΗ

  Το 6ο Summer Camp έρχεται στην Τεχνόπολη

  Για 6η συνεχόμενη χρονιά, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει το Summer Camp στην Τεχνόπολη, μια αξέχαστη καλοκαιρινή εμπειρία δημιουργικής απασχόλησης.

  Monopoli Team

  Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, σε συνεργασία με το εργαστήριο παραστατικών τεχνών Artfygio, θα ετοιμάσουν το Summer Camp για 6η συνεχόμενη χρονιά.

  Παιδιά 6 έως 11 ετών είναι ευπρόσδεκτα στην Τεχνόπολη για να περάσουν με δημιουργικό τρόπο το καλοκαίρι τους. Το πρόγραμμα αποτελείται από τέσσερις διαφορετικές περιόδους, η κάθε μία από τις οποίες διαρκεί μία εβδομάδα, και περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες και εργαστήρια.

  1η εβδομάδα | Big Bang: η αρχή του Camp! | 18-21/06

  Πώς δημιουργήθηκε το Σύμπαν; Τι κρύβεται πίσω από το μαγικό κόσμο των αστεριών; Υπάρχει, άραγε, ζωή σε άλλους πλανήτες; Το φανταστικό σύμπαν του Summer Camp αρχίζει με μια σειρά εικαστικών εργαστηρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων και μας παρακινεί ν’ ανακαλύψουμε τη… γοητεία των θετικών επιστημών και της αρχής του κόσμου!

  – 3,2,1… Εκτόξευση! – Παρατήρηση του ήλιου με ειδικά τηλεσκόπια και εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

  Οι μικροί μας φίλοι με τη βοήθεια των ειδικών επιστημόνων παρατηρούν τον ήλιο μέσα από ένα ειδικό τηλεσκόπιο για ηλιοπαρατήρηση και ανακαλύπτουν το ηλιακό σύστημα, τους πλανήτες και τα άστρα. Στη συνέχεια, κατασκευάζουν το δικό τους πύραυλο και τον εκτοξεύουν στην αυλή της Τεχνόπολης. Αντέχεις να δεις πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει;

  – Ας φτιάξουμε φωταέριο από την αρχή! – Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου.

  Τα παιδιά μαζεύουν λιθάνθρακα, την πρώτη ύλη για την παρασκευή φωταερίου, γεμίζουν τους φούρνους, «φτιάχνουν» φωταέριο, το «καθαρίζουν», το «αποθηκεύουν» και το «διανέμουν» από το εργοστάσιο σ’ ολόκληρη την πόλη! Ακολουθεί ένα ομαδικό παιχνίδι σκυταλοδρομίας βασισμένο στην γραμμή παραγωγής του φωταερίου που θα μας μείνει αξέχαστο!

  – Βουτιά στο σύμπαν – Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου.

  Παίζουμε και μαθαίνουμε το σύμπαν από άκρη σε άκρη! Ρίχνουμε το μεγάλο γαλαξιακό ζάρι, απαντάμε σε ερωτήσεις και φτάνουμε με… τα πόδια όσο πιο μακριά μπορούμε σ’ ένα μοναδικό επιδαπέδιο παιχνίδι μαθαίνοντας τα συμπαντικά μυστήρια!

  – Space lab – Εικαστικό εργαστήριο με την εικαστικό Γεωργία Λαζάρου.

  Χρησιμοποιούμε ανακυκλώσιμα υλικά, ανακατεύουμε έντονα χρώματα με αρκετή φαντασία και φτιάχνουμε από την αρχή το δικό μας πολύχρωμο σύμπαν που θα πάρουμε μαζί μας φεύγοντας!

  2η εβδομάδα | Εικαστικά on stage | 24-28/06

  Αυτή την εβδομάδα ταξιδεύουμε στο μαγικό κόσμο των παραστατικών τεχνών και του θεάτρου! Δημιουργούμε με νέα υλικά και τεχνικές, πειραματιζόμαστε μέσα από διαφορετικές μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης και γνωρίζουμε τα μυστικά της σκηνογραφίας μέσα σε ένα πραγματικό θέατρο, το «Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας». Οι μικροί μας φίλοι συνδυάζουν το θεατρικό παιχνίδι και την εικαστική δημιουργία με τις θεωρητικές πληροφορίες γύρω από τη σκηνογραφία, την ενδυματολογία, τη χρήση του φωτός και της σκιάς στο θέατρο!

  – Ντετέκτιβ Κλούζ: Ιστορίες παρακολούθησης – Εργαστήριο θεατρικής έκφρασης με τον ηθοποιό Χρήστο Χριστόπουλο από την ομάδα θεάτρου Ανεμόμυλοι.

  Μέσα από ένα παιχνίδι ρόλων, αυτοσχεδιασμού και μυστηρίου, ανακαλύπτουμε τον ντετέκτιβ Κλούζ και καλούμαστε μαζί του να εξιχνιάσουμε σκοτεινές υποθέσεις μυστηρίου που εδώ και χρόνια παραμένουν άλυτες! Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σου!

  – Από το σκοτάδι στο φως – Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου.

  Οι μικροί καλλιτέχνες παίζουν με το φως και τη σκιά μέσα στο πρώτο εργοστάσιο της Ελλάδας που έφτιαχνε φως και ενέργεια. Διασκεδάζουν κι αντιλαμβάνονται τη σημασία τους στη ζωή μας, ενώ με την τεχνική του κολλάζ «φωτίζουν» τη δική τους πόλη!

  – On Stage – Σειρά εικαστικών εργαστήριων με τη εικαστικό Γεωργία Λαζάρου.

  Ανακαλύπτουμε τη μαγεία του θεάτρου, του σκηνικού χώρου κι όχι μόνο… Παίρνουμε χαρτόνια, κόλλες και χρώματα, γινόμαστε μικροί σκηνογράφοι και φτιάχνουμε το σκηνικό της ιστορίας μας σε μια μικρή μακέτα.

  Αφού φτιάξουμε τα σκηνικά της ιστορίας μας, ήρθε επιτέλους η ώρα να… ντύσουμε τους ήρωες της. Χρησιμοποιούμε ανακυκλώσιμα υλικά και φτιάχνουμε εντυπωσιακά κοστούμια που θα αφήσουν άφωνους όλους τους θεατές!

  – Back…Stage! – Επίσκεψη και περιήγηση στο «Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας».

  Ένας μαγικός κόσμος γεμάτος κρυφούς μηχανισμούς περιμένει να τον εξερευνήσουμε. Οι μικροί μας φίλοι έρχονται σε επαφή με το θέατρο και εξοικειώνονται με τις βασικές του έννοιες, όπως αυλαία, προσκήνιο, παρασκήνιο, εξώστες, βαγονέτα, κ.ά. Τα παιδιά επισκέπτονται τη σκηνή του ανανεωμένου θεάτρου και τρυπώνουν παντού!

  3η εβδομάδα | Ρομπότ και Μηχανές: η γοητεία του STEAM! | 01-05/07

  Summer Camp χωρίς STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts and Mathematics) δε γίνεται! Και φέτος, λοιπόν, συναρμολογούμε και προγραμματίζουμε απλές μηχανές, συνδυάζουμε τις νέες τεχνολογίες με την τέχνη και η εκπαίδευση γίνεται παιχνίδι! Μια σειρά από καινοτόμα εργαστήρια που φέρνουν τα παιδιά σε επαφή με διαφορετικές τεχνολογίες και γλώσσες προγραμματισμού, για να εξοικειωθούν δημιουργικά με την τεχνολογία του μέλλοντος.

  – We are the robots! – Εργαστήριο ρομποτικής και ηλεκτρικών κατασκευών.

  Στο Summer Camp στην Τεχνόπολη τα παιδιά κατασκευάζουν έξυπνες μηχανές και απλά ηλεκτρονικά συστήματα προγραμματίζοντας τη συμπεριφορά τους χρησιμοποιώντας σύγχρονα εργαλεία. Τα παιδιά λειτουργούν ομαδικά και αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους σε ένα εργαστήριο που έρχεται από το μέλλον…

  – Ρόδα είναι και γυρίζει… – Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου.

  Με έμπνευση την ατμομηχανή του παλιού εργοστασίου χρησιμοποιούμε ανακυκλώσιμα υλικά, κατασκευάζουμε μικρές ατμομηχανές, γινόμαστε για λίγο μηχανικοί και τις κάνουμε… να δουλέψουν! Τι λες, θα τα καταφέρουμε;

  – Art Alive – Εικαστικό εργαστήριο με την εικαστικό Γεωργία Λαζάρου.

  Ζωγραφίζουμε από την αρχή γνωστούς πίνακες ζωγραφικής, πειραματιζόμαστε με νέες μορφές και με τη βοήθεια της τεχνολογίας τους δίνουμε κίνηση και ζωή…

  – Παιχνίδια δίχως τέλος! – Ζωηρά κινητικά παιχνίδια με την ομάδα Παι – ζώντας*

  Μετά τη μεγάλη επιτυχία του Eater Camp, η ομάδα Παι-ζώντας έρχεται στο Summer Camp στην Τεχνόπολη για να μας ξεσηκώσει με παιχνίδια γεμάτα ζωηράδα, περιπέτεια, χρώμα κι ενέργεια! Ομαδικότητα, ταχύτητα και διασκέδαση περιμένουν τους μικρούς μας φίλους στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της Τεχνόπολης, για να κυλήσει η μέρα μας όσο πιο ευχάριστα γίνεται.

  4η εβδομάδα | Let’s dance: Σώμα και διατροφή! | 08-12/07

  Μια εβδομάδα γεμάτη δημιουργικές δραστηριότητες, πολύ χορό, γυμναστική, ακροβατικά, αλλά και εικαστικές δημιουργίες για να μάθουμε να τρώμε σωστά και να ζούμε καλύτερα!

  – Σε τεντωμένο σκοινί! – Εργαστήριο ακροβατικών από την ομάδα Circus Athens.

  Το αγαπημένο μας εργαστήριο ακροβατικών είναι και πάλι εδώ! Με μπάλες, κορίνες, κρίκους, μονοποδήλατα και… άλλες ευφάνταστες εκπλήξεις, τα παιδιά ανακαλύπτουν την τέχνη των ζογκλέρ, της επιδέξιας χρήσης των αντικειμένων και της ισορροπίας, και ταξιδεύουν στο θαυμαστό κόσμο του τσίρκο.

  – Χορεύουμε; – Εργαστήριο χορού και κίνησης από την ομάδα Artfygio.

  Ένα εργαστήριο που θα σε μυήσει στο συναρπαστικό κόσμο του σύγχρονου χορού μέσα από τον αυτοσχεδιασμό! Δουλεύουμε το σώμα μας μέσω της μεθοδολογίας του έντεχνου χορού με έμφαση στην ευθυγράμμιση του, στην ενδυνάμωση και στην ανάπτυξη της ευελιξίας. Στη συνέχεια, τα παιδιά χορογραφούν και χορογραφούνται σε ρυθμούς που οι ίδιοι επιλέγουν, και πάνω από όλα… καλλιεργούν τη φαντασία τους και διασκεδάζουν.

  – Βουτιά από ψηλά! – Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου.

  Με αφορμή τα αρχεία του παλιού εργοστασίου φωταερίου, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου σχεδιάζει ένα επιδαπέδιο παιχνίδι γνώσεων, διασκέδασης και δράσης. Εσύ θα τολμήσεις;

  – Παράξενοι χορευτές – Εικαστικό εργαστήριο με την εικαστικό Γεωργία Λαζάρου.

  Παρατηρούμε το σώμα μας και πώς αυτό αλλάζει ανάλογα με τα συναισθήματά μας κι έπειτα, φτιάχνουμε μοναδικά γλυπτά, τους δίνουμε κίνηση και «ακούμε» τη δική τους ιστορία!

  Και τις 4 περιόδους του Summer Camp στην Τεχνόπολη τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στα παρακάτω:

  – Παίζουμε; – Δημιουργικό εργαστήριο επιτραπέζιων παιχνιδιών που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Κάισσα.

  Στο Summer Camp στην Τεχνόπολη φιλοξενούμε για δεύτερη χρονιά τα μοναδικά επιτραπέζια στρατηγικής και σκέψης της Κάισσα. Οι μικροί μας φίλοι συμμετέχουν στα δημιουργικά εργαστήρια της Κάισσα και με τη βοήθεια ειδικών εκπαιδευτών ανακαλύπτουν τη μαγεία του παιχνιδιού, καλλιεργούν την παρατηρητικότητα τους και το ομαδικό πνεύμα, ακονίζουν τη φαντασία τους, ενώ παράλληλα λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις για το πώς θα πρέπει να εφαρμόσουν συγκεκριμένες στρατηγικές ή τακτικές.

  – SkyWalk…ing – Ομαδικά παιχνίδια στο υπερσύγχρονο action park της Τεχνόπολης.

  Κρεμαστά μονοπάτια, παρατηρητήρια και μια τεράστια τσουλήθρα-τούνελ συνθέτουν το SkyWalk, ένα εντυπωσιακό σκηνικό ιδανικό για ομαδικά παιχνίδια ταχύτητας, άσκησης και εξερεύνησης… στον αέρα.

  – Action! – Κι η δράση δεν σταματά…

  Μια σειρά από θεατρικές παραστάσεις, ταινίες και δραστηριότητες με έμπνευση από τις θεματικές της εβδομάδας που θα συναρπάσουν τους μικρούς μας φίλους.

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  Summer Camp στην Τεχνόπολη

  18 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου 2019
  Για παιδιά από 6 έως 11 ετών

  Κρατήσεις θέσεων: Από Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, 11.00-17.00
  **
  Early bird κρατήσεις: Δευτέρα 13 Μαΐου – Τρίτη 14 Μαΐου 2019,

  11.00-16.00

   

  Κόστος/εβδομάδα:

  1η περίοδος:
  18-21 Ιουνίου, 8.00-16.00
  Κόστος: 120 ευρώ

  2η, 3η ή 4η περίοδος:
  24-28 Ιουνίου, 1-5 Ιουλίου ή 8-12 Ιουλίου, 8.00-16.00
  Κόστος: 125 ευρώ

  Κόστος early bird/εβδομάδα: 95 ευρώ

   

  **Για το earlybird, ισχύει περιορισμένος αριθμός συμμετοχών.
  Για κάθε κράτηση ισχύει μία συμμετοχή earlybird, δηλαδή μία εβδομάδα ανά παιδί.

  Οι early bird κρατήσεις γίνονται μόνο τηλεφωνικά στο 2130109325 από τις 13 έως τις 14 Μαΐου 2019 (11.00-16.00). Για να θεωρηθεί έγκυρο το early bird, θα πρέπει να αποπληρωθεί όλο το ποσό εντός 2 ημερών από την τηλεφωνική κράτηση.

  Ρωτήστε μας για τα πακέτα εκπτώσεων στα αδέρφια ή στην περίπτωση που επιλέξετε περισσότερες από μία εβδομάδες.

  *Παρέχεται καθημερινά δεκατιανό και μεσημεριανό γεύμα, καθώς κι η παρουσία ιατρού στο χώρο.

  Περισσότερα από Εκδηλώσεις
  Εγγραφείτε στο Newsletter μας
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ